Karácsony szerint ebben a legjobb Orbán

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 01., 07:29
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje elmondta, miben zseniális a jelenlegi miniszterelnök.

Miben, miben? Hát, a lopásban.

false

Karácsony Gergely tegnap egy százhalombattai lakossági fórumon beszélt, az Index tudósított az eseményről:

"Ha sikerül elhitetni az emberekkel hogy a politika valóban arról szól, hogy a politikusok gazdagodjanak, és megfélemlítsék a társadalmat, akkor biztos, hogy Orbán Viktor megnyeri a választást. Ebben ő verhetetlen. Nála jobban lopni senki nem tud" - jelentette ki Karácsony.

De nem is ez Orbánék legfőbb főbűne, mert az Karácsony szerint az oktatás lezüllesztése.

Hogy miket mondott még az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, kiderül az Index részletes beszámolójából.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 01., 07:29
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 17
  yoyo
  2018. március 02., péntek 15:26
  Meg kell próbálni mindent megtenni áprilisban, de az elba..., illetve elvesztetgetett idő már nem hozható be. Nem megnyerni lehetetlen a választást, hanem ilyen előzmények után kormányozni.

  A realitás:
  - a következő ciklus alatt az Agóra keretei között a pártok és civilek megalkotják a legfontosabb törvényjavaslatokat.

  - A 2022-es választásokon a pártok nem indulnak el, 106 körzetben független jelöltek, valamint egyetlen listán szintén független jelöltek képviselik a rendszerváltást.

  - a választást követően a már előkészített törvényeket ez az alkotmányozó parlament rövid eljárásban elfogadja.

  - minden intézmény és hivatal éléről eltávolítják a fideszes pártkatonákat.

  fél-egy évvel ezután a parlament feloszlatja önmagát és új, szabad, demokratikus választásokat ír ki, amelyen a pártok már fair keretek között indulva alakítják ki a következő időszak kormányzásának kereteit.

  Ennél rövidebb idő alatt nem hiszem, hogy lehet hatékonyan fellépni.
  De (ezt már 2014-ben is csomószor mondtam), ehhez trükközés, félszívű kummantások nélkül azonnal hozzá kell kezdeni. Nem lehet a választások után újabb évekig összefogást hazudozni.


 2. 16
  Kovacs
  2018. március 02., péntek 12:36
  12: "Akkor is nagyon demokratikusak és finnyásak voltatok – a Jobbikkal összefogni???, micsoda skandallum!!!"

  Ha jól látom itt a dolgokat, akkor a fórumozók között olyan "spartacusfélék" vannak inkább, akik csak egyszerűen nem akarnak "rabszolgák" lenni. Sem hatalomra, sem homályos ideológiákra, sem pénzes szövetségesekre nem vágynak. Olyat pedig nem lehet kérni egy "spartacustól" sem, hogy holmiféle "rabszolgatartókkal" kooperáljanak. Ez nem finnyásság kérdése.

 3. 15
  Cyrano
  2018. március 02., péntek 10:12
  Kedves jhamori, többnyire egyetértek veled. De ez most nem az a komment.

  Mégis, hogyan képzeled az összefogást a Jobbikkal? Ők ugyanis előre elmondták a belügyet és az oktatásügyet kérik. (Oktatást ráadásul Dúró Dórának.) Csak a zemberek feledékenyek, a cukiskodás megzavarta őket.
  Nos, belemennél ebbe az alkuba?
  Aztán: szinte minden fidesz antidemokratikus törvényt megszavaztak. Hogy gondolod a következő ogy munkáját? Majd szépen elfogadja a Jobbik, hogy azok a törvények nem demokratikusak?
  Ugye viccelsz?

  A másik "akadály" a Jobbiktól: ők már bejelentették, hogy csakis az lmp-vel és a momentummal hajlandók tárgyalni.
  Elég régóta (Vágó Gábornak adott Gaudi-Nagy válasz óta "Velünk lesz meg a kétharmad") tudom, hogy micsoda a Jobbik. Most már azt is, hogy az lmp-vádam (kopogtató cédulák, alkotmánybíró, Posványos) is igaz volt, a momentum viszont még így is csalódás, de legalább tudjuk: vagy ostobák (mert a jobbik meg tudta téveszteni őket), vagy ugyanazok. Őfelsége ellenzéke.

  Én is azt mondom: nem lesznek demokratikus választások.
  Robbantás lesz, terrorcselekmény, égő Reichstag, mindegy mi, de bevezetik a szükségállapotot. Aztán meghosszabbítják - Bicskéig.

  Az, hogy ki él itt, ki sem, nemtelen vád, bocs.
  Van, aki el tud menni, van aki nem. Én is tervezem már két éve, aztán nem mozdulok, mert bízom abban, hogy itt is élhetek. Félek, csalódni fogok, de ez a remény még él.

  Összegezve: mi is úgy látjuk, hogy a helyzet reménytelen, és egy diktatúrát nem lehet leszavazni. Csak belekapaszkodunk minden szalmaszálba.
 4. 14
  tiszapolgári
  2018. március 02., péntek 07:13
  jhamori: Hát hol éltek ti magyar „demokraták”???

  Én például Magyarországon, és kizártnak tartom, hogy valaha is elmenjek innen.
 5. 13
  yoyo
  2018. március 02., péntek 06:28
  jhamori, igen régóta nem tartom demokráciának, ami itt folyik.
 6. 12
  jhamori
  2018. március 01., csütörtök 23:32
  Kedves Yoyo,

  Ideje lenne elfelednetek a „demokrata” és a tulajdonképpen jogállami módszereket. A partit nem úgy szokták lejátszani, hogy nekem ki kell terítenem a kártyáimat a zöld posztóra, az ellenfél meg játszik a saját lapjából (meg az enyémből), ahogy csak akar. Ez pontosan olyan, mint a 7 éves kisfiam, aki mindig úgy akar nyerni a „Ki nevet a végén”-ben, hogy a szabályokat „alkalmasan” adaptálja. Akár kockára haladva.

  Diktátor ellen nincs demokrácia, aki egy ilyen játékba belemegy, az egyszerűen hülye, vagy még ötlete sincs a diktatúra ellen. Gyurcsánynak – akit nagyon rossz politikusnak és gyenge, amatőr közéleti figurának tartok – sajna ebben a kérdésben igaza van. Aminek a példáját pár hét múlva tapasztalni fogjátok – amint orbán megtudja arra, hogy inoghat a segge alatt a trón.

  Más szavakkal: készülhettek arra komolyan, hogy mostanában nem lesznek választások, mint ahogy hónapokkal ezelőtt megírtam ugyanitt, hogy a teljes ellenzéknek össze kell fogni a csirkefogó ellen. Akkor is nagyon demokratikusak és finnyásak voltatok – a Jobbikkal összefogni???, micsoda skandallum!!! - és most szépen (bár elég lassan) mégiscsak kialakul ez az összefogás. Orbán most kivéreztet benneteket – el fogjátok költeni az utolsó garasaitokat is a „választásokra” való felkészülésre, majd amikor már egy kanyitok sem lesz (meg bank sem, aki nektek hitelezne, külföldről meg ugye...), akkor pár hónappal elcsúsznak a választások. Arra a második kampányra már se pénzetek, se kedvetek nem lesz. Meg nyár, nyaralás, haváj.

  Ezt fogjátok kapni orbántól, mert ostobák vagytok. Még két hétre sem láttok előre, nemhogy két hónapra. Olvassatok politika történetet – mikor adta ki egy diktátor a kezéből a hatalmat? Önként??? Ráadásul egy elmebeteg diktátor, akinek semmi sem drága a saját hatalmán és vagyonán kívül? Tényleg azt hiszitek, hogy a mészáros hiába dolgozott? Hogy kárba fog veszni az a sok cég és vadászkastély? Hogy saját lábon álló közgazda professzor asszony elveszti azt a rengeteg bekebelezett szállodát? Hogy hiába tanult Svájcban gasztronómiát és állt a saját lábán Tiborcz család? Hogy orbán apuka többé nem tud kiutazni Barcelona-ba közpénzből, külön repülőgépen húsz TEK-es kísérővel, a kis megtakarított pénzecskéjéből?

  Hát hol éltek ti magyar „demokraták”???

  PS: Bocsánat, hogy a nevedre írtam. Vonatkozzanak a fentiek az összes nagyon demokrata kommentelőre.
 7. 11
  naki
  2018. március 01., csütörtök 18:43
  OKÉ

  "Orbán az egész pályás letámadásban a legjobb. Ezt nem szó szerint kell érteni, nem ő az, aki le-föl rohangál, hanem a középkörből irányítja a többieket." Nemcsak a középkörből, de a középkorból is.
 8. 10
  yoyo
  2018. március 01., csütörtök 16:25
  tiszapolgári,
  Valóban borzalmas a lista, hogy az egyik oldalon folyamatosan változik a névsor, a másik fele pedig érinthetetlen, kikezdhetetlen.
  És különösen borzalmas, hogy mindez nem rendkívüli időkben, polgárháború, államcsőd egekbe szökő munkanélküliség idején, hanem a magyar történelem egyik leghosszabb nyugodt, külpolitikailag is konszolidált periódusában, meglehetős jólét mellett történik.
 9. 9
  yoyo
  2018. március 01., csütörtök 16:21
  7, rworse, ez a magával vitatkozzon dolog jól írja le a valóságot.

  A rivalizáló pártok, rivalizáló vezető politikusok és rivalizáló programok demokratikus körülmények között szoktak egymással szembekerülni.
  A fidesz régóta igyekszik arra építeni, hogy a nemzeti politizálás nem süllyeszthető bele a demokratikus posványba, méltatlan lenne vitatkozni olyanokkal, akik idegen érdekeket szolgálnak, akik a magyarság megmaradása ellen küzdenek, blablabla.

  Alapvetően a másik oldalról nézve is nonszensz a vita szándéka.
  Vannak érdekütközések, amiknél a vita alkalmatlan eszköz.
  8 év alatt egyszer nem adott érdemi választ a kormányoldal, és ezzel mindig minden le is volt rendezve. Ahogy eddig ez az eljárás soha nem tudta gyengíteni a kormánypártok népszerűségét, nem valószínű, hogy pont most másképpen lenne.

  Látszólag nem tartozik ide, pedig a lényeg szempontjából nagyon is:
  TGM (és Balavány György is) erőteljes nemtetszésének adott hangot, hogy Gyurcsány börtönnel fenyegette Orbánt és családját.
  Ha Gyurcsány demokrata, akkor bizony ilyesmit nem mondhat, börtönbe nem politikus küldi az ellenfelét, hanem a független bíróság.
  Balavány azzal egészítette ki, hogy persze ha gyurcsány forradalmár lenne vagy gerilla, akkor mondhatna ilyet, meg fogja dönteni a hatalmat és lecsukja (lecsukatja) Orbánékat.

  Egy logikai képtelenség van itt.
  Ha demokrata módon próbál az ellenzék a rendszerhez közelíteni, akkor el kell tudnia viselni, hogy nincs eszköze kikényszeríteni bizonyos dolgokat (akár egy vitát, akár egyesek felelősségre vonását), mivel a másik fél rendelkezik minden olyan eszközzel, amivel ezeket meg tudja akadályozni.
  Ha mégis mindenképpen ki akar kényszeríteni dolgokat, akkor át kell vedleni terepmintás gerillaöltözetbe.

 10. 8
  tiszapolgári
  2018. március 01., csütörtök 16:07
  Ezen a listán csak annyit látok, hogy Orbán diktátor. Fidesz Kasztró.

Komment írásához