Kósa Lajost kínos családi bizniszeiről kérdezték volna a parlamentben, de ő „halaszthatatlan közfeladat ellátása” miatt inkább az olimpián csápol

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 20., 17:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Azért mégis kellemesebb a gyorskorcsolyázóknak szurkolni, ráadásul a társaság is haveri volt.

Hétfőn a családi cégek és az édesanyja sertéstelepe miatt azonnali kérdéssel fordult volna Kósa Lajoshoz Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és több más ellenzéki képviselő is, de a tárca nélküli miniszter hiányzott az Országházból. Ahol aztán kiderült, hogy a „miniszter úr halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt” válaszadásra Horváth István államtitkárt nevezte ki.

A Magyar Távirati Iroda keddi fotójából kiderül, mi is az a halaszthatatlan közfeladat: Kósa Lajos a phjongcshangi téli olimpián szurkol a rövidpályás gyorskorcsolyaversenyen. A politikus egyébként a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke.

false

 

Fotó: MTI

Egyébként Kósa Lajos jobbján az a Fiák István ügyvéd ül, akitől Kósa felesége tavaly márciusban mindössze hatmillió forintért vásárolta meg a 115 millió forintos jegyzett tőkéjű, főként „üzletviteli tanácsadást” nyújtó Tocó-Pece Kft.-t. De Fiák István közreműködhetett abban is, hogy Kósa Lajos édesanyja hozzájusson egy sertéstelephez, a Népszava szerint az ő ügyvédi irodájában írták alá, hogy a 82 éves asszony megvegye a telepet tulajdonló cég felét.

Kósa Lajos azért nem nyilatkozik a sertéstelep-vásárlásról, mert a 82 éves sertésmágnás édesanyja „nem közszereplő magánember”

Egyszerűen nem hajlandó semmit sem mondani. Szerdán írta meg a Népszava, hogy Kósa Lajos édesanyja még tavalyelőtt megvette egy mátészalkai, sertéstenyésztéssel foglalkozó kft. üzletrészének a felét: Kósa Lajosné Bacskó Katalin 2015-ben vásárolta be magát a sertéstenyésztéssel foglalkozó Méker Kft.-be. A lap most újabb összefüggéseket tárt fel, és ismét megkérdezte a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős minisztert.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 20., 17:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  hóvarjú
  2018. február 21., szerda 16:41
  3

  Nincs mese, az kibaszottul COOL lett volna!
 2. 3
  tiszapolgári
  2018. február 21., szerda 14:59
  Az igazi az lett volna, ha verseny közben egyszer csak megszólal a műsorközlő, hogy „És most megkérjük Kósa Lajos urat, hogy válaszoljon az édesanyja sertéstelepével kapcsolatos kérdésekre”. De ilyen nincs, csak a mesében.
 3. 2
  Cyrano
  2018. február 21., szerda 14:34
  worse: az ekézés nem annak szól, hogy a sportszövetség elnökeként van ott, hanem annak, hogy "a „miniszter úr halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt” válaszadásra Horváth István államtitkárt nevezte ki.". Ugyanis, bocs, de ez nem KÖZFELADAT. Ez egy önként vállalt tisztség, aminek (elvben ) semmi köze a politikához.
 4. 1
  rworse
  2018. február 21., szerda 10:04
  Narika, azért azon elég erőltetett nyammogni, hogy a sportszövetség elnöke ott van a sportága olimpiáján - már csak azért is, mert igen komoly magyar csapat vesz részt short trackben. Az mondjuk valóban érdekes, hogy kik vannak még a társaságában és mi módon.

Komment írásához