Magyarországon senki nem véd meg, ha meg akar nyomorítani egy csecsen

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 24., 18:39
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egyre rémisztőbb a Magomed-sztori.

Interjút adott az Indexnek Magomed Daszajev, a csecsen férfi, aki még a múlt hét végén készített bocsánatkérő videót a szovjet emlékművet festékkel megdobáló Komáromy Gergellyel. Nem az interjú az igazán érdekes, hanem az a Facebook-beszélgetés, ami a portál birtokába jutott. Ebből ugyanis kiderül, hogy a találkozás előtt Magomed még egyáltalán nem baráti hangnemben szeretett volna Komáromyval beszélgetni.

„Az ilyeneket meg kell nyomorítani, aztán közszemlére tenni a videót, hogy a többiek elgondolkozzanak. ... Ez a hulladék még nem kapott a fejére az oroszoktól. Megleckéztetném. EMBEREK, SEGÍTSETEK MEGTALÁLNI!” – írta oroszul a csecsen férfi egy zárt Facebook-csoportban.

Az üzenetváltásból az derül ki, hogy Magomed kezdetben még bosszút akart állni, és a beszélgetést látta a budapesti orosz nagykövetség egyik munkatársa is. Sőt, még hozzá is szólt az üzenetváltáshoz, próbálta nyugtatni a kedélyeket, szerinte ugyanis a magyar rendőrség már intézkedett az ügyben.

false

 

Fotó: YouTube

„Magának akarta a bajt, meg is kapja. Nyilván nem a semmiért tette. Személyes ügynek tekintem. Ő akarta a bajt, és szívesen el is intézem neki” – tette hozzá Daszajev, aki arról is írt a csoportban, hogy Komáromy nagy szarban van.

Nem derül ki, pontosan mit tervezett, azonban mindezt leírta: „Hol lesz fellépése? Mikor? Vannak ott kamerák? Gyalog megy oda, vagy kocsival? Mennyi szemtanú lehet mellette? Lesznek ott rendőrök? Meg kell tudni, hol lakik, hogy ne csináljunk magunknak gondot. Ne vagyok én kamikaze. Tisztán kell az ilyen ügyeket intézni. Semmit nem fognak tudni bebizonyítani, jó ügyvédem van :)))”

„Egyéni problémákkal a frakciónk nem foglalkozik, közlekedési balesettel sem, olyan ügyekkel sem, amikor valaki valakinek a zsebéből kiveszi a pénztárcáját, a meccsen szidják a bírót, vagy megfenyegetnek valakit. Ez nem a mi dolgunk, nem a Fidesz-frakció dolga, ilyen kérdéssel nem szoktunk foglalkozni” – ezt mondta a Fidesz-frakció szóvivője, Halázs János. Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pedig azt, hogy a kormányzatnak nincs feladata a csecsen férfi ügyében.

És akkor most próbáljuk végiggondolni, mivé lett ez az ország. Ahol nagydarab emberek intézkednek, ahol kopaszok követnek el választási csalást, ahol néhány verőlegény eltöri az ujjad, ha a Ligetben tiltakozol, és ahol emberek beszélnek arról, hogy meg kell nyomorítani valakit.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 24., 18:39
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. április 25., kedd 10:03
  Őrá tényleg ráillik, hogy humán erőforrás.
 2. 3 sartorius
  sartorius
  2017. április 25., kedd 01:13
  Ilyenkor nem utasitja szemelyesen ov ps-t mint a betort uvegnel (ami persze alhir volt)? Ez a csecsen hogyhogy ilyen orosz/szovjet barat?
 3. 2 rworse
  rworse
  2017. április 24., hétfő 22:17
  Hofipisti

  Na de milyen semmi, renegát magyar a Komáromy, és milyen remek megtért magyar a Magomed!
 4. 1 Hofipisti
  Hofipisti
  2017. április 24., hétfő 20:51
  Ismereteim szerint Magyarországon öt különböző (hazai) titkosszolgálat működik. persze van már ugyanennyi külön-külön katonaságjellegű szervezet is! Röhely!!!
  A titkosszolgálatok alapvető feladata - nyilván - Magyarország, a magyar emberek védelme. Akkor ez most hogy van, hogy egy "gazdasági menekült" csak úgy, - az orosz követség tudtával - magyar állampolgárt Magyarországon akár megnyomorítással fenyegethet?
  Netán az öt különböző titkosszolgálat erői az egymás elleni harc, áskálódás, keresztbe-tevés folytán az alapvető feladat ellátására már erőtlen, tehetetlen?
  Vadnyugattá váltunk nagy népnemzeti dagadó keblünk dicsőítése közben?

Komment írásához