Nem kéne a 13 éveseket alázni a közpénzzel és oligarchákkal kitömött magyar foci szánalmas bizonyítványa miatt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 25., 12:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Van egy apró megjegyzésünk a tegnapi Vidi-égés után.

Hazai pályán, jelen esetben Felcsúton mosták fel a padlót a Videotonnal (0-4), az ellenfél a nem éppen világverő Partizan volt, amely ellen pár perc alatt ment el minden esélyünk, így a fehérvári csapat idén sem jutott be az EL csoportkörébe.

Tegnap

Tegnap

Fotó: MTI

Sok jót nem lehet mondani a meccs után, szánalmas volt a produkció, a gólok többször is megalázóra sikerültek. A sokmilliárdos költségvetésű Videoton edzője nem is volt rest leteremteni a csapatot, írjuk fel pozitívumként, hogy legalább nem próbálta meg elkenni a dolgot. Marko Nikolics azt mondta többek közt, hogy nem „húznám rá a védekezésre a kiesést, de tényleg katasztrofális hibákat követtünk ma el. (…) Azt többször elmondtam már korábban, hogy nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezen a szinten ajándékokat adjunk az ellenfeleknek, de sajnos ma adtunk többet is. Mesterien kihasználta a Partizan a lehetőségeket, mi pedig néhány helyzetben úgy viselkedtünk, mint a 13 éves amatőr focisták”.

A kritika nagyjából teljesen rendben van, de utóbbi kijelentés ellen viszont tiltakoznánk.

Nem kéne itt ugyanis mutogatni senkire, nem kéne az edzőnek azt mondani, hogy olyan szarul játszottunk, mint a 13 éves amatőrök. Egy 13 éves úgy játszik, mint egy fiatal, ahogy tud, őt csak önmagához kéne mérni, nehogy már ő legyen a negatív példa, és legfőképp ne ő legyen már az oligarchákkal, a stadionokkal és a korrupcióval agyonvágott, európai szinten szánalmasan teljesítő magyar klubfutball hivatkozási pontja, a legalja, akit még egy ilyen gyalázatos vereség után is van mersze leköpnie az edzőnek. Vagy bárki másnak.

Ha tiszta vizet úgyse mer önteni a pohárba senki a magyar foci vezetői, szereplői közül, legalább a sértő párhuzamokat kerüljék az urak. Vegyék számításba például azt, hogy egy 13 éves például soha nem a közpénzből összehordott milliárdos költségvetésű csapatok mezében mutat be akkora égést, mint tegnap a Vidi. Főleg akkor nem, ha amatőr.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 25., 12:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
magyar foci
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  Cheyenne
  2017. augusztus 26., szombat 08:09
  @rworse:
  Sajna nagyon erőltetett. Már lassan hasonlat-zsandárrá is válik a Mancs. (amellett hogy hisztérikus ál-szexizmusfigyelővé vált)..

 2. 5
  rworse
  2017. augusztus 25., péntek 23:53
  Amúgy a cikk erőltetett.
 3. 4
  rworse
  2017. augusztus 25., péntek 23:51
  Na ugye.
 4. 3
  szegedi789
  2017. augusztus 25., péntek 19:25
  1. A cikk e konkrét hasonlatra ráfekvését nem nagyon értem, mert a muki mondhatott volna 14/15 -t is . . . Annyi értelme van, profi játékos nem követhet el gyermeteg hibákat. Na, most gyermeteg maradhat ? Bár, annyit hozzá lehet tenni, hogy 13dik évére már bizonyos alapokat el kell sajátítani (zsenikultuszt, vagy a grundos szövegekre nem is térnék ki . . .) egy leendő futballistának . . . Tegnap este nem sok jóról tudósított.

  2. Nekem jobban tetszett, hogy pl. Ciprus is simán elmegy mellettünk . . . Vagy (444es cikk után) szlovén Maribor egymaga teljesítette, amit '89 után magyar csapatok (Debrecen, Vidi, Fradi) nemzetközi porondon elértek !!!!!!!
 5. 2
  bétom
  2017. augusztus 25., péntek 18:14
  Úgy megnéztem volna a meccs végén Orbánt a dísztribünön. Vajon most is mondta, hogy na, ugye?
 6. 1
  yoyo
  2017. augusztus 25., péntek 14:47
  Ha valakiben még maradt valami az emberi tisztességből, akkor a focit, ezt az undormányt minden lehetséges módon elutasítja.

  Amíg a magyar képes többes szám első személyben beszélni futball kapcsán, addig ez itt zombieland és nem köztársaság.

Komment írásához