Orbán szíve szerint focivébét is rendezne, de még nincs elég stadion

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 21., 10:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Magyarország akkor lesz erős ország, ha Budapest képes arra, hogy a világ bármely rendezvényét vendégül tudja látni.”

Úgy tűnik, Orbán Viktor épp szárnyal a boldogságtól, s módfelett elégedett a vizes-világbajnokság szervezésével, olyannyira, hogy ma reggel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a következőket bírta mondani:

„Magyarország akkor lesz erős ország, ha Budapest képes arra, hogy a világ bármely rendezvényét vendégül tudja látni. Nincs olyan rendezvény, amit ma Budapest ne tudna megszervezni. Erre bizonyíték a vizes-világbajnokság.”

Hogy bizonyíték, az egészen biztos. Arra mindenképp, hogy az egyébként is elképesztő költségvetésű rendezvénynél teljesen természetes, hogy naponta drágul újabb milliárdokkal, sorra derülnek ki olyan ordas nagy hibák, mint hogy a Duna Aréna fűtése nem került kiépítésre, vagy az egyébként nevetségesen drága ugrótoronnyal tulajdonképpen minden rendben, de azért még átépítik egy kicsit.

Képzeljék csak el, mi lett volna, ha sikerül az országot az olimpiarendezésbe belehajszolni. De az igazi nagy szívfájdalma talán nem is az, hogy ez nem sikerült, hanem hogy egyelőre nem adhat otthont egy futball-világbajnokságnak:

„Egyetlen rendezvény van, amit nem képes Magyarország vendégül látni, az a futballvébé, mert nincsenek meg hozzá a szükséges létesítmények, és nem lenne észszerű annak érdekében létesítményeket építeni" még szerencse, hogy észszerűen sikerült a kert végébe építeni egy saját stadiont, így talán a vizesvébé utáni ürességet lesz mivel kitölteni.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 21., 10:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  rworse
  2017. július 21., péntek 20:08
  7

  De lehetne. Ha lehetne. De nem lehet.
 2. 7
  tiszapolgári
  2017. július 21., péntek 19:11
  Minden reggel úgy ébredek, hogy na, talán ma bejelentenek valami szenzációs felfedezést, magyar tudósok vissza tudják fordítani az Alzheimer-kórt, vagy rájöttek, hogyan lehet olcsó, de egészséges élelmiszereket előállítani. De minden este úgy fekszem le, hogy megint holnapra maradt minden.
  Vagyis, nem lehetne-e a viszonylag rövid ideig érdekes sportsikerek helyett végre valami olyasmibe is pénzt és energiát fektetni, aminek a gyümölcseit sokkal nagyobb tömegek élvezhetnék?
 3. 6
  tiszapolgári
  2017. július 21., péntek 18:42
  5

  Az egyik pofánkban gitt, a másikban gumicsont, „Esküszünk, hogy rabok továb nem leszünk!”
 4. 5
  Hóvarjú
  2017. július 21., péntek 15:22
  Gumicsont evő világbajnokságot viszont nap mint nap rendezünk, tegnap volt a ki a legnagyobb magyar gumicsont, ma ez a foci vébés gumicsont, holnap is lesz valami gumicsont, amit a fidesz műhelyek gyártanak milliárdokért, aztán röhögnek, hogy mi meg ezt nap mint nap rágjuk, így a gumicsontok ára is nő napról napra, milliárdról milliárdra.
 5. 4
  KassaiSonka
  2017. július 21., péntek 14:05
  Csak nagyon hülyén ostoba valaki képes olyan kijelentést tenni, melyben a főállításnak semmiféle tényleges érvényessége nincs. Magyarán: baromság.

  Nem attól lesz egy ország erős, hogy milyen rendezvényeket képes megrendezni, amellett, hogy egy kifosztott, szétlopott, tönkretett ország is képes bárminek a megrendezésére.

  Legfeljebb egy darabig nem észnek és, ha ezt a főrohadék be meri vállalni. Ez a förtelem most tehát csak annyit mondott, hogy ő ezt most nem meri. Persze, mert nemcsak elmebeteg, de irgalmatlanul gyáva szar is ráadásul.

 6. 3
  yoyo
  2017. július 21., péntek 12:42
  én azért még maradnék annál, hogy az erősséget a gdp adatokkal méricskéljük, ne az elpusztult agysejtek számával
 7. 2
  rworse
  2017. július 21., péntek 12:33
  "Magyarország akkor lesz erős ország, ha..."

  De tényleg, én is azt kérdezem, most akkor mégse erős? Ezek szerint az erős európai ország kitétel azt jelenti, hogy nem erős? Gondolom, mert Európa gyenge. Tehát ki kell lépnünk az Unióból, és akkor tényleg erős lehet, nem csak erős európai?


  "...ha Budapest képes arra, hogy a világ bármely rendezvényét vendégül tudja látni."

  Vagyis ezek szerint soha nem is lesz erős ország? Hiszen például foci VB-t soha nem fogunk tudni akarni rendezni?

  Most meg vagyok hasonulva. Na de legalább a büszke igaz? Vagy ott is, a büszke európai azt jelenti, hogy nem büszke? Újbeszél? Duplagondol?
 8. 1
  Világos
  2017. július 21., péntek 11:06
  Akkor mi van azokkal a plakátokkal mégsem Erős Magyarország.
  Leht Foci VB-t is rendezni. Az őrültek VB-jét arra elég a felcsúti stadion is.
  Elzárva a világtol nem sokan látnák.

Komment írásához