Orbán Viktor: Maffiamódszerekkel tüntetik el az EU-s forrásokat

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 23., 20:58
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

2007-ben mondta ezt a miniszterelnök, de nagyon aktuális.

Mindig izgalmas megnézi Orbán Viktor színeváltozásait, bár a legtöbbször lehetetlen követni a Fidesz elnökét, annyi minden volt ő, és annyifélét mondott már. Most a Hír TV gondoskodott róla, hogy megnézhessük, miket mondott az EU-s források eltulajdonításáról Orbán akkor, amikor még beszélt ilyen témákról, és nem csak annyit mondott, hogy „üzleti ügyekkel” nem foglalkozik.

Orbán 2007-ben azt mondta, hogy „már nemcsak azoknak a forrásoknak az eltulajdonítását, törvénytelen eltulajdonítását szervezik meg központilag, hanem most már azokat a pénzeket is, amelyeket egyébként nem a magyarok állítottak elő, hanem az Európai Unióból küldenek. Nem a kormánynak, hanem önöknek, Magyarország polgárainak. Azokat a forrásokat is maffiamódszerekkel tüntetik el, amit azért küldenek nekünk, hogy Magyarország a történelem sorscsapásai után erőforráshoz juthasson, és azokat egy történelmi léptékű felzárkózás érdekében, a magyar emberek életszínvonalának javítása érdekében használhassuk fel”.

Ezt akár most is elmondhatná, és most még inkább igaz lenne. De persze nem fogja.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 23., 20:58
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  rworse
  2018. február 24., szombat 20:53
  Orbánnak akkor félig igaza volt. Ma százszorosan igaz az ő mostani módszereire. Az kétszázszoros különbség. Az már minőségi különbség.
 2. 8
  Nonemart
  2018. február 24., szombat 18:41
  Fel sem merülhet, hogy orbánnak akkor sem volt igaza ? Hogy akkor is hazudott és denunciált ? Hiszen már akkor kezdte beépíteni a maga embereit az államigazgatásba, ott volt már dr Bathó is, mit tesz Isten, éppen az EU-s pénzek tájékán (meg a költségvetésben tette a zavart) ! Orbán nyilván tudta, hogy Bajnai csak tervezhet, vethet, az aratás az övé lesz (vagy itt vér fog folyni) ! 2007-ben már javában szervezte a hálózatot, személyes elkötelezettségeket alakított ki, építgette a maffiát, amortizálta a regnáló kormányt és annak minden intézkedését. Persze, nem volt igaza, most sincs - el kellene már kergetni innen ! Az meg külön vicc (lehetne), hogy a" fidesz lopik - épül az ország, a ballib lop - hitel lesz a vége" ! Leírni mindent le lehet, de hát mind a kettőnek hitel (ha szerencséd van, akkor IMF) lesz a vége, fajani !
 3. 7
  yoyo
  2018. február 24., szombat 17:12
  rworse, stimmel, Orbánék kezdték szisztematikusan és tudatosan használni a visszalövéseket, ez nem kétséges.
 4. 6
  szegedi789
  2018. február 24., szombat 14:31
  Érdekes, miközben az ellenzéki média odavan Bödőcsért, minden cselekedetéről óramű pontossággal hírt ad, iletve youtúúúbon fennvan százszor-ezerszer, ja meg a cool vagy rtl2 úgy milliószor megismételte azt a bizonyos B.-monológot, ahol még emeszpére volt kihegyezve a poén, miszerint ov hangján ov beszédét utánozva, pont ezt a "maffiamódszerekkellopjákazeuspénzt" - f. szövegre Bajnai (!) fejlesztési vagy milyen akkori min. válasza az volt: nem maffiamódszerekkel. És a közönség dőlt a röhögéstől...

  Ez a mese is hogy de hogy megváltozott...
 5. 5
  rworse
  2018. február 24., szombat 14:30
  yoyo, 4

  Volt néhány ilyen év a rendszerváltás után.
  Aztán a kilencvenes évek közepén Orbán bevezette a papagájkommandót, majd azt, hogy ha őróluk kiderül valami disznóság, akkor be kell dobni valami figyelemelterelő botrányt, ha nincs igazi, akkor ki kell találni (lásd. könnyes szemű papírlobogtatás, hogy Horn közpénzen figyeltetett meg 27 fideszes poltikust versus Josip Toth-Kaya Ibrahim), majd néhány év alatt ráálltak erre, hogy "de te meg tegnap nem adtál a szendvicsedből". Aztán elkezdett utánuk menni a Kovács László vezette MSZP, végül hamar követte a módszert majdnem az egész magyar pártpolitika. Most tartósan ez van, nem egyhamar fog az ország visszakanyarodni az értelmezhető, a valóságra korreláló beszédhez.
 6. 4
  yoyo
  2018. február 24., szombat 13:52
  Örök optimistaként annyira remélem, hogy eljön az az idő, amikor az épp kormányon lévő nem hivatkozhat, mutogathat többé arra, hogy más kormányok is, nem csak ő.
  Hogy ha egy disznóság napvilágra kerül, akkor az és csak az számít, nem relativizálja, hogy valamikor valaki más szintén.
  Sőt, a mutogatás, a saját disznóság relativizálása súlyosbító körülménynek fog számítani, mint baleset okozásánál az ittasság.
 7. 3
  rworse
  2018. február 24., szombat 11:01
  Kár, hogy nem Exxtroll...

 8. 2
  tiszapolgári
  2018. február 24., szombat 07:29
  Exxtra

  Kár, hogy csak ritkán szólsz hozzá, nagyon jó meglátásaid vannak.
 9. 1
  Axxtro
  2018. február 24., szombat 01:07
  Amikor a ballib "lop", annak IMF hitel a vége.

  Amikor a Fidesz, akkor minden területen épül, fejlődik az ország.

  Gyúrjatok csak fiúk, rátok fér !

Komment írásához