Rétvári Bence szerint semmi gond nincs azzal, hogy politikai alapon, mindenféle szakmaiság nélkül neveznek ki iskolaigazgatókat

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 29., 12:27
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ha ő mondja…

A kormány sikereit fényezte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára mai sajtótájékoztatóján, ahol minden szülő megtudta, hogy mostantól nagyon jó lesz a gyerekeknek és a családoknak is, mert a szokottnál egy héttel korábban jön a szeptemberi családi pótlék.

Azt már nem magától, hanem egy újságírói kérdésre válaszolva mondta a vitatott iskolaigazgatói kinevezésekről, hogy „egy évben sok száz igazgatót neveznek ki, és a döntések elsöprő többségével, 99,5 százalékával (ez a szám honnan jött?) mindenki egyetért. Ha bárki úgy érzi, hogy törvénytelen volt az eljárás, akkor jogorvoslattal élhet, de úgy tudom, az eljárás törvényességét senki sem vitatta egyik esetben sem”.

Rétvári Bence magyaráz

Rétvári Bence magyaráz

Fotó: MTI/Soós Lajos

Nos, az államtitkár valószínűleg teljesen hülyének néz mindenkit, mert csak az elmúlt hónapban jó néhány olyan eset volt, amikor a szülők és a tantestület tiltakozása ellenére neveztek ki igazgatókat, és az eljárást is vitatták: minimum visszás kinevezés zajlott le a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumban (itt elküldték az igazgatót, majd a tiltakozások miatt mégis maradhatott), a keszthelyi Vajda János Gimnáziumban, a makói József Attila Gimnáziumban és a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumban, amely esetről részletesen is írtunk.

Mennyivel jobban vette volna ki magát, ha Rétvári szimplán kimondja: politikai alapon rakjuk az intézmények élére a diriket, tojunk a pályázatokra meg a sikerekre, csak a irántunk való hűség számít.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 29., 12:27
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  pokrocz
  2017. július 29., szombat 22:10
  balf@sz fidesz szavazók...
 2. 2
  Világos
  2017. július 29., szombat 15:33
  A Fideszben a számolás 99 %-nál indul, 1 % egyenlő 100 %.
  Rétvári is újra akar indulni az eredmény produkálni kell aki már
  majdnem miniszter. Balogh helyett beszél aki nem szokott mindig igazat mondani.
 3. 1
  rworse
  2017. július 29., szombat 14:56
  Földön, égen zeng a zúj dal ifjúság, ifjúság, ifjúság,
  milliónyi szív dobogja ritmusát, ritmusát, ritmusát!
  Nincs oly erő, mely legyőzné ki a népért küzd,
  és dalolja a jövőnek himnuszát, ifjúság, ifjúság!

Komment írásához