Szili Katalin már biztosan ott lesz a békemeneten

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 07., 09:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A volt MSZP-s politikus szerint a felvonulás természetes reakció.

Szili Katalin személyében újabb támogatóra talált a március 15-én esedékes békemenet. Az MSZP korábbi alelnöke, aki jelenleg a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízottként tesz zsebre havi egymilliót, azt mondta a Magyar Időknek: „A felvonulás igényt fejez ki arra, hogy Európa őrizze meg történelmi gyökereit, és álljon ellen a globalizációs törekvéseknek.”

A politikus természetes reakciónak tartja a békemenetet, amely szerinte „arra is lehetőséget nyújt, hogy felhívja a figyelmet korunk egyik legnagyobb kihívására, a migrációs válságra”.

Négy éve ilyenkor Szili egészen más dolgokkal foglalta el magát, például azzal, hogy a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) színeiben induljon a választáson. Akkor a politikus és (kamu)pártja még azt vallotta: „Nagy társadalmi igény van egy új, szociálisan elkötelezett, demokratikus és nemzeti alapon szerveződő politikai alternatívára. Célunk esélyt adni azoknak, akik ma nem tudnak választani, annak a közel 4 millió szegénynek és bizonytalannak, akivel ma senki nem törődik.” Aztán aláírás-hamisítási botrányba keveredtek, végül a sikertelen szereplés után Szili lemondott elnöki posztjáról, amit a vezetőség tagjai nem fogadtak el.

De hiába, Szili azóta talált jobb elfoglaltságot magának.

Kamupártok 6. rész - Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt

Mit kíván a magyar társadalom? - kérdezik, és tizenkét ponttal válaszolnak rá. Segítik a devizahiteleseket, adócsökkentést és kétkamarás parlamentet kívánnak. Körbehaknizzák az országot, ami Szili Katalinnal nem is oly nehéz. Szili Katalin élőben Fotó: MTI „Nagy társadalmi igény van egy új, szociálisan elkötelezett, demokratikus és nemzeti alapon szerveződő politikai alternatívára.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 07., 09:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  Pap
  2018. április 01., 20:39
  Az rendben van, hogy ez nő egy féreg, de azt nem értem, mire kell a fidesznek, mit nyernek vele, féregből túlkínálat van náluk?
 2. 7
  Imre2015
  2018. március 07., szerda 19:40
  Ez a félkarú rablo is Orbán bérenc lett !
 3. 6
  bétom
  2018. március 07., szerda 15:00
  Nekem már az elég visszatetsző volt, amikor a pápa kezét nyalogatta, de még sorolhatnám a megnyilvánulásait.
 4. 5
  bétom
  2018. március 07., szerda 14:56
  rworse

  Én Szilitől is Orbántól is pontosan ezt vártam, de örülnék, ha nem lett volna igazam.
 5. 4
  Világos
  2018. március 07., szerda 13:46
  Ez már olyan vastag köpönyeg, hogy forgatni sem kell, nem tud átázni.
 6. 3
  tiszapolgári
  2018. március 07., szerda 13:35
  Mindig mondtam, hogy köztársasági elnökké kellett volna választani, akkor még mindig szociálisan érzékeny demokrata lenne.
 7. 2
  rworse
  2018. március 07., szerda 11:49
  Szili is erkölcsi transzparensből alakult bérárulóvá. Az ilyen a legtenyérbemászóbb. Mert hát egy Szűröstől, Pozsgaitól, Csintalantól... mást nem is vár az ember, de éppen Szilitől mást vártunk volna.
 8. 1
  tódi
  2018. március 07., szerda 11:37
  Ott a helyed Katika!
  Vagy a Magyar Királyi Vár tornyán széltyúkként. (Szélkakast mégse írhattam egy fidget spinnerre?)

Komment írásához