• MaNcs 30. évf. 20. sz. (2018. 05. 17.)
  Macedóniában is besegít Orbán

  Barátom, Gruevszki

  A macedón médiában is terjeszkedik a magyar Ripost tulajdonosa, aki már Szlovéniában is bevásárolt. A Habony Árpádhoz közel álló befektető ezúttal is a nacionalista jobboldalt támogatja, és a háttérben ezúttal az orosz elnök, Vlagyimir Putyin alakja is felsejlik.

  2018 / 20
 • Váradi Balázs

  Csak semmi politika!

  Elveszett Einsteinek

  Szüleik hét éve, népszámláláskor adott válaszai szerint Magyarországon a 14 év alatti gyerekek körülbelül 8, más felmérések kérdezőbiztosainak ítélete szerint (a romákra vonatkozó statisztikákból kiindulva) jó 15 százaléka cigány.

 • A szerk.

  Maradjatok együtt!

  Vona Gábor mondott egy csodálatos mondatot a Jobbik hétvégi tisztújító kongresszusán. Eszerint pártja „nem elveszítette, hanem nem nyerte meg” a választást. Jó, hogy ezt mondta az egészen az elnökségi tagságig visszalépő volt elnök, mert a Jobbik az országgyűlési választások óta úgy viselkedik, mint akit ronggyá vertek.

 • A szerk.

  A migránsszendvicsek hatása a sertésegészségre

  Új, ámbátor hivatalba csak lapzártánk után lépő agrárminiszterünk, Nagy István a parlamenti meghallgatásán azt mondotta, hogy az ország hústermelését drasztikusan fenyegető afrikai sertéspestist egy „migráns” eldobott szendvicse hozta Heves megyére.

 • A szerk.

  Fekete szeptember

  Egy hete azzal állt elő az egyik fideszes napilap, hogy a „Gyárfás Tamás ügye államtitkokkal tarkított politikai botrány” lehet, és ez az atombomba szeptemberben robban. (A szeptember észszerű céldátum, hiszen a nyár első felében a főnök a labdarúgó vébével lesz elfoglalva, a második felében pedig pihen és lélekben rákészül az új foci- plusz politikai idényre).

 • Miért mondja fel Donald Trump az iráni atomszerződést?

  A Nyugat pénzén

  Donald Trump a múlt héten bejelentette, hogy felmondja a három éve megkötött iráni atomalkut. Ez heves felzúdulást keltett a nyugati szövetségesek körében éppúgy, mint a Közel-Keleten. Mi vezethetett a döntéshez?

 • Kétágyas, múltra néző szobák – Jön a munkásszállóprogram

  A kormány 9 milliárd forintos munkásszállóprogramot hirdetett. A kádári szocializmust megidéző intézmények építését sokan nem tartják jó ötletnek, igény azonban valóban lenne rá.

 • Interjú

  „Ha felszámolnánk az MSZP-t…”

  Szanyi Tibor EP-képviselő az unióról, Orbánról és a kollaboránsokról

  Azt írta Tumblr-oldalán, be kell csukni az MSZP-t azért, hogy megmeneküljön a szocpárt. Ez annyira erős ötlet, hogy egyből interjút kértünk tőle, hiszen lehet, ő lesz nyáron a következő MSZP-elnök. Talán az utolsó!

 • Koncert

  Mahler II. „Feltámadás” szimfóniáját

 • Lemez

  David Aaron Carpenter: Motherland

 • Lemez

  Mïus: Twentytwo 22

 • mi a kotta?

  Piff, lelépett

 • Opera

  Elhalálozási sorrendben

  GermanLateNight

  Egyszerre könnyű is, nehéz is megérteni azt, hogy Paul Hindemith zenés színpadi életműve miért nem épült be úgy istenigazából a hazai operarepertoárba a maga idejében. Könnyű, hiszen az avantgárd kísérletező kedv, az intellektuális bátorság és a fanyar humor Hindemithre oly jellemző, szabadságélményt árasztó elegye nemigen hatott ideillőnek még a múlt század operai arany- és ezüstkoraiban sem.

 • Interjú

  „Azóta békén hagynak”

  Bruno „Sergent” Garcia gitáros, énekes

  A műfajteremtő francia-spanyol zenei kalandor immár húsz éve járja a világot bandájával és „salsamuffinnak” nevezett zenéjével. Jubileumi turnéjuk keretében a Budapest Folk Festen is fellépnek.

 • Lehetett volna

  Bródy János a Goodbye London című Illés-albumról

  1970 az Illés-zenekar éve lehetett volna, mégsem az lett.

 • Tánc

  Frenák Pál

 • Színház

  Tárgylemezke

  Spiró György: Széljegy

  Zsámbéki Gábor rendezése a tárgyilagos vizsgálat kedvező feltételeit teremti meg, a sok-sok apró részlet szinte laboratóriumi körülményeket idéz, s az egy esetre szűkített világ körbejárhatóságát, a percepció kiélesedését segíti elő.

 • „Géza, ígérem, itt nem lesz paródia” - Gálvölgyi János színész

  Május végén lesz 70 éves, a kerek évforduló alkalmából ültünk le beszélgetni. Hofi, Bödőcs, Mándy, Csurka és Szittya Attila Bendegúz is szóba került.

 • tévéSmaci

  Sólyomfonál

 • Rádió

  Önök kérnék

  Kívánságműsor a Klubrádióban

  A rádiózás hőskorától egészen a közelmúltig a kívánságműsorok számítottak a legnépszerűbb produkcióknak az éterben. Egy bizonyos kor fölött ki ne emlékezne egy-egy legendás műsorfolyamra, a hozzá tapadó rádiós személyiséggel együtt, Cseke László Teen­ager partyjától a Komjáthy György-féle Csak fiataloknak!

 • Könyv

  Semmi sem igaz, de minden lehetséges

  Krekó Péter: Tömegparanoia – Az összeesküvés-elméletek és álhírek szociálpszichológiája

  A jó hír, hogy született egy higgadt, tudományos szemléletű, összefoglaló könyv az álhírek és összeesküvések mechanizmusáról. A rossz hír, hogy a téma annyira aktuális, hogy könyvnek kellett születni róla.

 • Poeta.doc

  Dupla szaltó a gerendán

 • Kiállítás

  Bányászok légies tüllökben

  Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet

  Az elmúlt években feltűnően sok volt a láthatóan nem túlgondolt, a giccs bemutatásától sem visszariadó töltelék kiállítás a Ludwig Múzeumban. Ezek mellett azért láthattunk néhány hiánypótló életmű-kiállítást, illetve a környező, volt szocialista országok művészetét bemutató tárlatot.

 • Sorozatgyilkosok utáni hajsza: tévé és valóság

  Véres lábnyomok

  Egy televíziós sorozat váratlan sikere és egy több mint három évtizede már nem aktív sorozatgyilkos leleplezése újból e szörnyű bűnelkövetőkre irányította a figyelmet.

 • Így gondozd a társasházadat

  Nem békebíró

  Miben dönthetnek, és mennyi pénzzel gazdálkodnak? Hogyan tűnhetnek el milliók és mi történik, ha a lakók majdnem összeverekednek egy közgyűlésen? A közös képviselők világában jártunk.

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...