1,7 milliárdnyi adót spórolt Andy Vajna a kormány jóváhagyásával

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 12., 11:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kaszinócégeivel adóoptimalizált a filmügyi kormánybiztos.

Egy szeptember 30-i összeolvadás következtében 1,7 milliárd forintnyi játékadó marad Andy Vajna filmügyi kormánybiztos kaszinócégeinél – írja a Magyar Nemzet. A tranzakciót a Nemzetgazdasági Minisztérium engedélyezte.

Vajna öt kaszinót működtető két cége, az LVC Gold és az LVC Diamond Kft. olvadt össze a múlt hónap végén. Az összeolvadás előtt összesen 2,1 milliárd forintnyi játékadó terhelte volna a két céget 2016-os árbevétele után, de Vajnának végül csak 400 milliót kell fizetnie.

Andy a Miss Universe Hungary döntőjén

Andy a Miss Universe Hungary döntőjén

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Ennek oka, hogy a játékadó kulcsa 10 milliárdos bevétel alatt 30 százalék, e fölött csak 10 százalék. Az LVC Gold tavalyi 8,1 milliárdos bevételére így a magasabb kulcs vonatkozott volna, ám az összeolvadással 10 százalékos kulccsal adózó, 10 milliárd feletti bevétellé minősült át.

A megfizetendő játékadó mértékét csökkenti továbbá – és ez már az alaphelyzetben is így volt –, hogy az államnak fizetendő koncessziós díj levonható belőle.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 12., 11:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2017. október 12., csütörtök 20:45
  2

  A kurtizánoknak is azért, mert a rohadtkomentista múlt rendszer őket is elnyomta.
 2. 2
  tiszapolgári
  2017. október 12., csütörtök 13:34
  Andy mindannyiunknak jó példát mutat: ha megtanulnánk takarékoskodni, és nem szórnánk két kézzel a pénzt lakásfűtésre meg a gyerek menzájára, akkor hó végén nekünk sem lenne üres a zsebünk, és adhatnánk pénzt a nőinknek/pasijainknak, hogy nesztek, csináljatok belőle valamilyen filmet.
  Azért is vagyok elégedett ezzel a mostani rendszerrel, mert mindenki számára azonos feltételeket biztosít, és még a kurtizánoknak is megadja a lehetőséget a művészi hajlamaik kiélésére.
 3. 1
  rworse
  2017. október 12., csütörtök 11:20
  Az egykulcsos adózáshoz képest is igazságosabbnak tartom a progresszív adózást. Na de a regresszívhez képest?!

Komment írásához