A Fidesz azt szeretné, hogy a választások előtti fél évben az Európai Parlament (EP) ne foglalkozzon Magyarországgal

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 11., 14:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az elkövetkezendő hónapokban nem látnak szívesen EP-képviselőket Budapesten.

Ma reggel jelentette be Áder János, hogy a tavaszi országgyűlési választás április nyolcadikán lesz, a Fidesz pedig nem hazudtolta meg önmagát, igyekezett a hírt megtoldani egy kis sorosozással, illetve üzentek az EU-nak is, egészen pontosan azt, hogy a választásokig egyetlen képviselő se tegye be a lábát az országba. Gulyás Gergely jelenleg abban látja az általa „Soros György és szövetségesei”-nek nevezett képzelt alakulat támadását, hogy Judith Sargentini EP-képviselő Budapestre látogatott. Sargentini egyébként azért nem szívesen látott vendég, mert ő készítette a legutóbbi magyar jogállamiságról szóló jelentést.

Áder János kitűzte

A 2018-as általános országgyűlési választásokat április 8-ára írom ki.

Gulyás Gergely Sargentini látogatását egyfajta nyomásgyakorlásként értékeli, és azzal vádolja a képviselőt, hogy az megszegte az EP azon íratlan (!) szabályát, melynek értelmében az EP egyáltalán nem foglalkozik olyan tagállammal, ahol fél év múlva választást tartanak. „Természetesen ezekre a vitákra készen állunk (...), de példátlannak tartjuk a nyomásgyakorlás módját és a nyílt beavatkozást a magyar belpolitikai ügyekbe” – mondta Gulyás egy mai sajtótájékoztatón, ahol szó esett a Fidesz választási programjáról is. Ezzel kapcsolatban nem derült ki semmi meglepő, továbbra sem rendelkeznek programmal, hiszen véleményük szerint elég az, ha világosan elmondják az embereknek, hogy milyen céljaik vannak az elkövetkezendő négy évre.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 11., 14:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Hofipisti
    2018. január 11., csütörtök 16:47
    Kb. olyan világosan "elmondják az embereknek, hogy milyen céljaik vannak a következő négy évre", mint 2010-ben, mikor mást sem hallottunk a kampányban tőlük, mint "Alaptörvény; az Alkotmánybíróság, a Számvevőszék, a közmédiák, a Média-felügyelet, a NAV, a napilapok, a rádiók és TV-k mind a mi kezünkbe fog kerülni". A választók ezt vették, s ezért rájuk szavaztak! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Komment írásához