A Fidesz megoldja a vidéken nélkülözők gondjait: virágpalántát osztogatnak a szegényeknek

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 03., 00:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ráéreztek, mi kell az embereknek.

A fideszes többségű egri képviselő-testületnek egészen véletlenül a választások előtti hónapokban jutott eszébe, hogy segíteni kellene a város nélkülözőin. Az ötlet az egyik kormánypárti képviselőé, aki a napokban tartott közgyűlésen dobott be egy előterjesztést arról, hogy mit is kellene osztani a szegényeknek.

A helyi Fidelitas korábbi vezetője, Lombeczki Gábor szerint manapság egyre kevesebb a szegény, de még így is vannak nehéz helyzetben lévők Egerben. A képviselő azt javasolta, hogy az önkormányzat indítson jótékonysági akciókat, ősszel és télen osszanak almát, illetve burgonyát, tavasszal pedig virágpalántát.

Hogy a képviselő szerint mivel könnyít a szegények helyzetén a virágpalánta, nem tudjuk, mindenesetre az Egri Ügyek beszámolója szerint a javaslatot megszavazta az egri közgyűlés, bár a napirendi pont tárgyalása során az ellenzéknek volt néhány kérdése. Többen jelezték: erős a gyanújuk, hogy a közelgő választási időszaknak is köze lehet a most indított akcióhoz – írta a portál, amely szerint felmerült: semmi garancia nincs arra, hogy ne csak a fideszesek oszthassanak csomagokat, és az is kérdés volt, miért jöttek szóba a virágpalánták. Ezekre nem kaptak érdemi választ az ellenzéki képviselők, de a kormánypártiaktól megkapták, hogy az ellenzék politikai kérdéssé züllesztette az osztogató akciót.

A történethez hozzátartozik, hogy a térség fideszes országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt néhány hete almát osztogatott az egrieknek. Most a Fidesz az önkormányzat költségvetéséből teszi majd mindezt, és a rászorulók szerencséjére a virágpalánták sem maradnak ki.

Meg akarja tiltani az Emmi, hogy civilek és pártok ételt osszanak?

Nyilván a Balog Zoltán-i humanizmus jegyében. A Népszava birtokába került miniszteri rendelet szerint civilek és politikai pártok nem, kizárólag állami, önkormányzati és egyházi szervezetek kaphatnának területfoglalási engedélyt ételosztás céljából. Mindezt Balog Zoltán emberminiszter minisztériumában találták ki. Hol máshol? Kitalálhatott volna valami mást.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 03., 00:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  rworse
  2017. december 03., 12:35
  A virág virágport termel. Más néven manna.
 2. 4
  tiszapolgári
  2017. december 03., 12:07
  Tegnap este ment az M3 csatornán az Isten őszi csillaga c., 1963-as film. Van benne egy jelenet, Törőcsik Mari répalevelet szed, a nyomorgó kubikos családok főtt répalevelet esznek. Móricz Zsigmond novellájában pedig fűből akarnak levest főzni a katonák.
  Tulajdonképpen mindent meg lehet enni, a természet ma is gondoskodik rólunk, alapanyag van, csak elő kell venni a háborús receptkönyveket.
 3. 3
  Cyrano
  2017. december 03., 11:40
  Nyilván hallották Elena nyilatkozatát az éhező erdélyiekkel kapcsolatban.
  Csak másolnak.

  Öregmedve: én is azonnal erre gondoltam.
  Nyilván a spanyol naposcsibe kapcsolat csak Hegedüs Zsuzsának működött.
 4. 2
  öregmedve
  2017. december 03., 09:45
  Van egy olyan érzésem, hogy az előterjesztő maga, vagy valaki a közvetlen baráti köréből virágkertész.
 5. 1
  galambocskám
  2017. december 03., 09:24
  Kedves Narancs, talán nem okvetlenül arra gondolt a fideszes hogy a virágpalántákat meg kell enni.
  De még mindig inkább virágpalánták mint naposcsibék, bár a növényeknek is vannak érzéseik, állítólag.

Komment írásához