A HírTv régi-új vezérigazgató-helyettese véletlenül pont a Népszavában vitézkedik

publikálva
2018. aug. 05., 10:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Olyan soha nem volt, hogy megmondták volna.” Yessss!

Szikszai Péter, a HírTv vezérigazgató-helyettese nemcsak a Magyar Időknek, de a Népszavának is adott interjút.

Ráadásul Szikszai valamiért úgy viselkedik, mintha valóban komoly tévét akarnának csinálni, szavaiban nyoma sincs eufóriának, amit kormányoldalról zengtek a csatorna „visszafoglalása” után.

Egyebek mellett olyan kijelentései voltak, hogy a „régi” HírTv-ben „soha nem volt, hogy megmondták volna, hogy kit kell behívni egy műsorba és mit kell tőle kérdezni”, vagy hogy csak az ellenzéki újságírók állították be őket olyannak, akik nem tesznek fel kérdéseket. Így beszél egy komoly férfi, egy médiatényező.

false

 

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Szikszai azt ígéri, hogy „lesznek olyan anyagok, melyekben a riporterek keményebb kérdéseket tesznek fel”, s szívesen várják az ellenzéki politikusokat is.

Ugyanakkor azt hozzáteszi: „Egy jobboldali hírfogyasztónak szóló televízióban egy baloldali politikus elkapcsolási faktor, és fordítva (…) a nézettség szempontjából nem éri meg behívni a másik oldalt.”

Ami a személyi állományt illeti, Szikszai szerint az ő felbukkanásuk felér egy mentőakcióval: „Itt dolgoznak most 270-en, ha mi ezt a tévét nem vesszük át, 270 ember került volna az utcára. Nem hiszem, hogy olyan könnyen találtak volna munkát. Mi azt mondtuk nekik, hogy ha akarnak dolgozni, akkor még tudnak hol, ellentétben a Magyar Nemzettel. Nem zsaroltuk őket, hanem munkát kínáltunk, aki nem kérte, az felállhatott és elmehetett.”

Ezek után nem csoda, hogy a Fidesznél kiverte a biztosítékot, hogy egy ilyen jó és emberbaráti csatornát bántani merészelnek. Mint ismeretes, a Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet közleményt adott ki a HírTv tulajdonosváltásával kapcsolatban, szerintük a csatornánál történtek újabb példát szolgáltatnak arra, hogy Orbán Viktor teljes kontroll alatt akarja tartani a magyar sajtótermékeket. Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Fidesz kapásból sorosozni kezdett.

publikálva
2018. aug. 05., 10:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  naki
  2018. augusztus 05., 21:29
  fideszbérenc
 2. 6
  hóvarjú
  2018. augusztus 05., 16:51
  harcolj
  Nyugi, nekem is volt egy időszakom, amikor nehezen vagy egyáltalán nem tudtam belépni, de egyszer csak elmúlt, ilyen varázslatosan sokszínű az élet, a citromszínű narancsban.
 3. 5
  rworse
  2018. augusztus 05., 13:51
  erdőspéterkurvaanyád
 4. 4
  tiszapolgári
  2018. augusztus 05., 11:26
  Szikszai Péter hazudik, például a Kóczián Péter nevű manuszt azért küldték el a régi Hír TV-ből, mert nem engedte megvágni az Orbán-interjúját.
 5. 3
  harcolj
  2018. augusztus 05., 11:15
  Ez a véglény jól példázza a magyar média erkölcstelenségét, és sok általam korábban becsült irodalmi megszólaló árulását - ld. pl. Kukorelly E.
 6. 2
  harcolj
  2018. augusztus 05., 11:12
  Az előbbi a belépési nehézségekkel való kínlódás terméke.
 7. 1
  harcolj
  2018. augusztus 05., 11:02
  bb

Komment írásához