A kormány egyetlen rendelettel tiltaná be, hogy gender szakot indítsanak a magyar egyetemek

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 10., 07:42
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Indoklás persze nincs.

Az Emmi és az igazságügyi tárca rendeletmódosító előterjesztéséről ír a hvg.hu, mely megtiltaná, hogy a jövőben képzés induljon társadalmi nemek szakon, vagy ahogy a politikai vitákban nevezik, gender szakon. A portál szerint a hét elején az egyetemek alig 24 órát kaptak arra, hogy véleményezzék az előterjesztést, amely mindenféle háttéranyag nélkül, indoklás nélkül érkezett.

A kormány ezzel gyakorlatilag egyetlen rendelettel tiltana be akkreditált képzést, és ha hatályba lép a rendelkezés, az érintett egyetemek jövőre már nem is hirdethetnek társadalmi nemek képzést. A módosítás két egyetemet érint Magyarországon, ilyen szakon ugyanis mesterképzés csak az ELTE-n, illetve a CEU-n van.

A Fidesz és a KDNP az elmúlt másfél évben is támadta a társadalmi nemek tudománya szakot, Balog Zoltán korábbi Emmi-miniszter például a gender szak miatt lengette be egy konferencián, hogy a Corvinuson családtudományok néven „ellenszakot” indítanak. Erről és a társadalmi nemek tudománya szakról itt írtunk részletesen:

Régi tartozás – Gender szak és kormánypárti sötétség

A KDNP és a Fidesz hevesen tiltakozott, amikor hírét vették, hogy az ELTE ősszel elindítja a társadalmi nemek tudománya mesterszakot. A hecckampány olyan méreteket öltött, hogy az oktatókat személyes fenyegetések is érték, ezért a kar vezetése nyilatkozatstopot rendelt el a témában. Közben Balog Zoltán „ellenszakot” tervez.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 10., 07:42
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Kovacs
  2018. augusztus 10., péntek 11:21
  1: "A társadalmi nemi szerepekkel kapcsolatos közgondolkodás pedig megnyugszik azon, hogy asszonynak a konyhában a helye. A feministák meg ugráljanak a maguk taszító és agresszív módján, amíg helyre nem teszik őket."

  Így is lehet "burkásítani". Persze, ez nem az a nakib, ez a magyar női nemzeti identitás.(hehe)
 2. 2
  rworse
  2018. augusztus 10., péntek 10:13
  erdőspéterkurvaanyád
 3. 1
  yoyo
  2018. augusztus 10., péntek 09:42
  Valaki azt írta, "...siralmas dolog olyasmit tiltani, ami így is, úgy is: történik."

  sajnos ez ugyanaz a nemértés, mint annyi minden más esetben: ha egy társadalmat adminisztratív eszközökkel, propagandával, oktatáspolitikával, médiával tudatosan mérgeznek, akkor bizony mások a "történések".

  A társadalmi nemi szerepekkel kapcsolatos közgondolkodás pedig megnyugszik azon, hogy asszonynak a konyhában a helye. A feministák meg ugráljanak a maguk taszító és agresszív módján, amíg helyre nem teszik őket.

Komment írásához