A nagy össze nem fogásban az Együtt bejelentette, hogy akkor nekik is van egy miniszterelnök-jelöltjük

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 13., 16:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem Juhász Péter, ő listavezető lesz.

Szombaton ülésezett az Együtt országos politikai tanácsa, és Szigetvári Viktor személyében ők is választottak maguknak egy miniszterelnök-jelöltet. Szigetvári egyébként sokáig vezette a pártot, nemrég lett Juhász Péter az Együtt első embere. A Rogán Antal korrupciógyanús ügyeinek feltárása során ismertté vált Juhász Péter a párt listavezetője lesz.

A lista első tíz helyén ők kaptak helyet: Juhász Péter, Szigetvári Viktor, Hajdu Nóra, Szabó Szabolcs, Pataki Márton, Spät Judit, Vajda Zoltán, Baranyi Krisztina, Komáromi Zoltán, Kóber György Márk.

A pártlista első három politikusa: Hajdu Nóra, Juhász Péter és Szigetvári Viktor

A pártlista első három politikusa: Hajdu Nóra, Juhász Péter és Szigetvári Viktor

Fotó: MTI

Az Együtt közleményében kiemelte: továbbra is nyitottak az egyéni választókerületi együttműködésre, szerintük az „egyéni jelölti szavazat egy népszavazás Orbán Viktorról, a listaszavazat pedig a jövőről szól”. Szerintük azért jó a saját lista, mert „a szélsőjobboldali és a sok baloldali alternatívával szemben az Együtt az egyetlen liberális demokrata párt, amely szabad és igazságos társadalmat akar teremteni”.

Valamivel kevesebb mint 3 hónappal a választás előtt úgy tűnik, az értékelhető támogatású ellenzéki pártok közül az LMP-nek, az MSZP–Párbeszédnek, az Együttnek és a Jobbiknak is lesz miniszterelnök-jelöltje.

Mi ütött Karácsony Gergelybe? Szerinte azok is a Fideszt támogatják, akik nem az MSZP–Párbeszédre fognak szavazni

Ettől nem lesz népszerűbb a politikus, és az újdonsült pártszövetség sem. Rendben van, hogy egy pártrendezvényen hangzatos, jól csengő mondatokkal kell előállni, de azért érdemes egy szint felett meghúzni a határt; az MSZP szombati választmányi gyűlésén a szocialisták és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének ez nem igazán jött össze.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 13., 16:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  Világos
  2018. január 14., 11:16
  Megmutatják magukat a biztos kieséshez. Nemrég még Berkec Balázs szerepelt
  vajon miért tünt el.
  Ezek a pólusos demokraták is rövidzárlatot kaptak.
 2. 5
  hóvarjú
  2018. január 14., 10:20
  4

  Ez jó. Szép új Fidesz-mentes világ, valahol egy messzi-messzi galaxisban...
 3. 4
  Kovacs
  2018. január 13., szombat 21:07
  Így is jó lesz. A demokratikus ellenzék a Fidesz ignorálva elindul egymást megmérettetve. És kikiáltják a hatodik (vagy hetedik?) fidesznélküli köztársaságot. Márcsak a parlamentjüknek kell helyet keresni. Vagy annak sem. Majd twitterezünk.
 4. 3
  Cyrano
  2018. január 13., szombat 20:29
  Szegedi, hagyja.
  Ha jól látom takarítgatják a piszkát. Akkor előbb-utóbb őt is kiseprűzik.
 5. 2
  szegedi789
  2018. január 13., szombat 20:15
  Troll galamb sáros kapirgálókkal szeret bemenni szalonokba, ilyenkor furcsa kis alakzatok jelzik a frissen tisztított szőnyegen, merre tart a madárka. Szeret bebújni szekrényekbe, innen a megfelelő pillanatban aztán előugrik, hogy furán kellemetlen hang kiadásával kisebb szívroham határára sodorja azt est megjelentjeit. Mivel dzsungel mély zugaiból jött, ezért minden mondatot szétcincál. Félremagyaráz. Meglepő hatékonysággal hajlít fideszes irányba. Ezt a tudomány már-már eszközkészítés egy (de rossz indulatú) fajtájának tekinti. Hasonlóan a fideszes ganajtúró troll bogarakhoz, melyek az online térben tenyésznek, és mindig a nem fideszes tartalmat kritizálják, kiforgatják, esetleg úgy kb. az egész igaszsággal együtt meghágják.
  Galamb azonban inkább az erőltetett pózolásban szereti kiélni lényét, csőrét fennhordja, fülsiketítő áriázására kommentszekciók törnek össze. Önimádó jószág, ha egyszer eldöntötte , hogy az az. Akkor az. És persze fideszes. Mert az nem lehet az nélkül az. Mondattetemek, kisebb személyeskedések mutatják lakomájának útját.
 6. 1
  galambocskám
  2018. január 13., szombat 18:53
  Aki nem miniszterelnökjelölt az ellenzéknél azt nem fogadják a bitó-szálónban.

Komment írásához