A Parlament elé vonulnak a diákok, az egész országot várják maguk mellé

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 07., 22:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A magyar néphez fordulnak.

A magyar kormány semmibe vette a diákok kéréseit, a miniszterelnök nem állt velük szóba, úgyhogy „a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez” fordulnak: február 23-án fél 6-kor a Deák tértől a Parlament elé vonulnak. Az eseményt a Diákparlament szervezi.

Jelszavuk: „váltsunk rendszert közösen az oktatásban!”

„Sajnáljuk, hogy a kormány teljes mértékben hátat fordított a diákság és a minőségi oktatás ügyének. Véleményünk szerint az oktatás az egyik legfontosabb nemzeti ügy, amely évtizedekre előre alapozza meg Magyarország jövőjét. Éppen ezért most a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez fordulunk. Mivel a kormány semmibe vette az ország jövőjéért aggódva megfogalmazott kéréseinket, ezért nekünk, magyar embereknek – diákoknak és felnőtteknek – közösen kell rendszert váltanunk az oktatásban” – írják közleményükben.

„A korszerű, minőségi magyar oktatás kialakításának fontosságára való tekintettel az egész országot várjuk magunk mellé!”

false
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 07., 22:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  bibem79
  2018. február 22., csütörtök 18:39
  Ezt a tolvaj bandát a nép fogja leváltani,nem egy másik párt.....A pártrendszer megbukott magyarországon! Gyűlöletből épül fel maga az egész rendszer,hiszen a megosztottságot a pártrendszer gerjeszti! Aki előregondolkodó és épp eszű,alapból nem szavaz pártokra......hiszen látható az eredménye az elmúlt 28 év pártpolitikájának! A megosztottságra célzok! Az egyiknek a fidesz a másiknak mszp a másiknak jobbik..... Ez a hatalom munkája,az hogy a népet szétrombolja,annak érdekében hogy ne legyünk egy célon!Ne legyünk egy nemzet,ne legyünk építő szelleműek és mind ennek fejében amíg mi veszekedünk a pártokon,addig ők boldogan kirabolják a hazánkat és a magyar népet! Globálisan kell gondolkodni és figyelni azt hogy mi miért történik ebben a rendszerben! A bukott pártrendszerben !Egy valamit kifelejtettem! Nem a magyar nép az aki széthúzó! Nem a magyar nép az aki gyűlölködő! A rendszer ,maga a pártrendszer az ami széthúzó és gyűlölködő! Ezt soha ne felejtsétek el!
 2. 6
  jhamori
  2018. február 09., péntek 05:35
  Kedves Ifjak!

  Orbánnal megállapodni soha az életben nem fogtok, mert Orbánnal megállapodni nem lehet, csak ő állapodhat meg másokkal. Jó lenne ezt időben felismerni.

  Ha valóban hatékonyak akartok lenni, akkor a kedves szüleiteket, tanáraitokat, rokonaitokat és választókorú barátaitokat fogjátok fülön (kézen) és vigyétek el őket szavazni április 8-án – a fidesz jelöltjei ellen. Addigra csak megjön az ellenzék esze és összefognak (igen: a Jobbikkal is) és eltávolítják a hatalomból a fideszt, az elmebeteggel az élén. Amíg a fidesz hatalomban marad, az oktatás terén semmi sem fog változni, erre komoly fogadásokat is köthettek.

  Tehát még egyszer és világosan: szülők, tanárok, rokonok, barátok mozgósítása április 8-ra – ehhez megfelelő erővel és tudással bírtok, toporzékolni a Parlament előtt meg látványos dolog, de sajnos egy kalap sz.rt sem ér.
 3. 5
  rworse
  2018. február 08., csütörtök 17:18
  yoyo

  Lenne a konkretizálhatóbb követeléseknek értelme, például azért is, hogy Echo tévés propagandisták ne tudják csak úgy lekaraktergyilkolászni próbálni az ügyet. Amíg általános szempontokat tudnak csak mondani a diákok arról, hogy milyen lenne a modernebb hatékonyabb oktatás, addig tudja az illetékes azt mondani vissza, hogy de hát éppen olyan modern hatékony oktatás van. Ugyebár arra nincs idő és tér, hogy a diákság nekiálljon a szakigazgatáséival szembeállítható alternatív tanterveket kidolgozni, alternatív tananyagokat írni. Márpedig, amíg nincsenek ilyenek, addig nem igazán tudnak olyan kézzelfogható követelésekkel előállni, amiért igazából hatékonyan lehetne tüntetni.
  Alappélda:
  Diákság: - Munkaerőpiac-konform, gyakorlati ismereteket és készségeket akarunk elsajátítani tanár és diák együttműködésében, a túlterheltség enyhítésével.
  Miniszter vagy államtitkár: - De hát ilyen a mostani oktatás és folyamatosan errefelé visszük. Oszt jónapot.

  Aztán lehet példálózni, ki-ki a maga igaza szerint példálózva az ő rendszerképe mellett. Nincs mire tüntetni. Nincs számonkérhető, megfogható tüntetési cél (igaz, ez persze előnyös is lehet, hiszen a tüntetők is mindig mondhatják, hogy nem teljesültek a követeléseink, akkor is, ha teljesültek, de így csak az marad, hogy tartósan elbeszélnek egymás mellett a felek).

  Mondjuk a fenti problémának érdekes kezelése lenne, hogy amikor a Velkovics bizonygatja, hogy "de hát maguk még egy nyilatkozatot se képesek megfogalmazni", akkor mondhatná Kálló Dani, hogy "na látja, milyen szar az oktatás", hehe.
 4. 4
  yoyo
  2018. február 08., csütörtök 13:58
  „váltsunk rendszert közösen az oktatásban!"

  na ez az.
  ilyen nincs. Ami van, az a ner, és azon belül nincs oktatási reform.

  Az oktatás gyökeres reformja iszonyú fontos lenne.
  De előbb le kell váltani a fideszt.

  A fidesztől követelni a lemondásán kívül mást nincs értelme.
  Nincs olyan, hogy egy kicsit jobb ner. Van a ner és minden más csak a ner megdöntésén túl van.

  Nagy, felháborodott, ellentmondást és alkut nem tűrő tiltakozás lenne az egyetlen, aminek értelme van.
 5. 3
  yoyo
  2018. február 08., csütörtök 13:41
  rworse, konkrét követeléseknek itt az égvilágon semmi értelme.
  A netadó tüntetéseknek volt konkrét követelése, ami teljesült is, értelme végső soron mégse volt.
  Ahogy valamelyik korábbi diáktüntetéses cikknél kifejtettem, ma Magyarországon az együgyes mozgalmak elhibázottak. Azoknak egy kritikára nyitott rendszerben van értelmük. Egy ilyen rendszert nem lehet kis fogaskerekek csesztetésével javítgatni, egy ilyen rendszert csak megdönteni van értelme.
  Ahhoz pedig nem a sajtkészítőknek és az érelmeszesedéses betegeknek kell külön-külön sipákolni, hanem minél kiterjedtebb nagy tiltakozásra volna szükség.
  És nem konkrét követeléssel, mert - ahogy a netadónál megtörtént - a hatalom ügyesen kieresztheti egy szelepen a nyomást.
  Egyetlen követelés: feltartott kézzel jöjjön ki és adja meg magát!
 6. 2
  naki
  2018. február 08., csütörtök 12:53
  A "magyar zemberek"-formula a lógó tökű diktátor találmánya. Kerüljétek, mint a leprát!
 7. 1
  rworse
  2018. február 08., csütörtök 02:00
  Az a baj, hogy nem igazán konkretizálhatóak a követeléseik.

Komment írásához