A bőkezű miniszterelnök – Elkezdte kiszállítani a posta Orbán Viktor 30 milliárdos karácsonyi ajándékát a nyugdíjasoknak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 07., 17:57
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csak nehogy az legyen, mint tavaly, amikor sokan még januárban is várták a nagy ajándékot.

Az MTI tudósítása szerint Rétvári Bence ma arról beszélt a sajtótájékoztatóján, hogy 30 milliárd forintot költenek a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványokra, ez tartalmazza a 2,7 millió érintett utalványának összegét, valamint az eljuttatás és a gyártás költségét.

false

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Rétvári fontosnak nevezte, hogy ha Magyarországon végre „jobban mennek a dolgok”, akkor mindenki érezze az ország erősödését, ezért kapnak, ahogy tavaly, idén is 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok. Kérdésekre válaszolva közölte, hogy több mint 27 milliárd az utalványok összege és valamivel több mint 2 milliárd forint az eljuttatás és gyártás költsége. A nyugdíjasok 2018. december 31-ig tudják felhasználni az utalványokat.

false

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A sajtótájékoztatón megszólalt Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője is, aki azt mondta, az utalványok felét már kézbesítették, vagy megpróbálták kézbesíteni. „Ha a postás nem találja otthon a nyugdíjast, akkor értesítőt hagy hátra, és a posta tíz munkanapig megőrzi a küldeményt” – mondta, és azt is hozzátette, hogy karácsonyig biztosan be tudják fejezni az utalványok kézbesítését, melyeket a borítékon feltüntetett szöveg szerint „óvatosan kell kinyitni”.

Tavaly viszont nem így történt: akkor január 15. után még 56 ezer nyugdíjas várt az utalványra és melléje csatolt miniszterelnöki levélre.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 07., 17:57
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  bétom
  2017. december 08., péntek 09:15
  Nyugdíjas ismerőseim azt mondják, ugyanúgy elfogadják a pénzt Orbántól, ahogy ő az EU-tól
  és ugyanúgy szarnak Orbánra, ahogy ő az EU-ra!
  Hajráf mogyorók!
 2. 5
  jhamori
  2017. december 08., péntek 01:46
  Én még mindig várom a 2016. évi Böskét, de csak addig jutottunk el a Nyugger Hivatallal, hogy vagy nekem kell bebizonyítanom azt, hogy nem kaptam meg – vagy nem kapom meg. Meg is köszöntem Orbánnak szívbéli jóságát egy fél oldalas levélben: van egy érzésem, miszerint nem fogják felolvasni neki. Már az is 5 év börtönt kaphat érte, aki ezt a borítékot felbontotta és érdeklődéssel olvasta.

  Ja, majdnem elfelejtettem: még ha meg is kapnám a napokban végre a tavalyi Bözsit, akkor is elég kevés időm maradna a beváltására, lévén hogy december 31-ig lehet felhasználni. Ami már majdnem itt van. Pláne innen Kaliforniából számítva.
 3. 4
  rworse
  2017. december 07., csütörtök 23:43
  tiszapolgári

  Most megsértettél hárommillió magyar nyugdíjast. Szégyelld magad.
 4. 3
  tiszapolgári
  2017. december 07., csütörtök 22:32
  Kedves nyugdíjasok, vigyázat, ezt nem konzultáció, ezt nem kell visszaküldeni!
 5. 2
  Cyrano
  2017. december 07., csütörtök 22:08
  Bakfitty, mit érdekli a nyugdíjasokat a Böske utalvány?!
  De élnek-halnak a miniszterelnök leveléért.


  Néphülyítés jó drágán.:(
 6. 1
  reuters
  2017. december 07., csütörtök 21:33
  30 milliárdos karácsonyi ajándéknak már én is tudnék örülni
  ja, hogy nem is 30 milliárd

Komment írásához