Beer nem tudja, mit szólna Jézus ahhoz, hogy kopt keresztenyeket befogadunk, de mást nem

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 11., 09:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Amikor én először meglátok egy menekültet, nem azt kérdezem, hogy muszlim-e, hanem azt, hogy kér-e enni." Vallási vezetők beszélgettek a bevándorlásról.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége egy asztalhoz ültette Beer Miklós váci püspököt, Bolba Márta evangélikus lelkészt és Darvas István főrabbit, hogy a bevándorlásról beszélgessenek.

A beszélgetésen a Hvg.hu tudósítása szerint Beer mondott két erőset.

false

Egyrészt a muszlim vallás kapcsán azt mondta, a keresztényekre is lehet mondani, hogy terroristák, "ne legyünk annyira büszkék magunkra, inkább nézzünk végig a történelmünkön". Másrészt Beer nem érti, hogy a kormány miért tesz különbséget és fogad be kopt keresztényeket, másokat viszont nem.

„Nem tudom, mit szólna ehhez Jézus. Amikor én először meglátok egy menekültet, nem azt kérdezem, hogy muszlim-e, hanem azt, hogy kér-e enni."

(HVG)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 11., 09:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  rworse
  2017. október 13., péntek 12:27
  A kormánylakáj médiában már nagy erővel folyik a Beer elleni karaktergyilkolás.
 2. 8
  Juliusz
  2017. október 12., csütörtök 13:21
  Vajon Beer és Székely (szombathelyi) püspökökkel szóba áll a többi? Erdő bíboros nem tolja le őket a migráns-simogatásért? Másfelől Ferenc tudja-e, hogy mi zajlik a kelet-európai katolikusok között?
 3. 7
  szegedi789
  2017. október 11., szerda 21:58
  6

  Nagyon megörvendtem galamb építő hozzászólásának, mert bizony az áldozathibáztatás nem szép dolog, mint amikor a menekülteket kapásból leterroristázzák (és egy rakás jelzővel és toposzszal ellátnak), illetve Európa gyarmatosítását delirálják. Fontos a galambhoz hasonló építő megjegyzések ! Köszönet jár érte. Csak máskor ne szakítsa meg az idézetet kellően manipiulatív helyen, mert még azt hiszik , hogy ön csak troll tempót követi, migránsozás meg egyebek.
  Fontos a tisztánlátás !
 4. 6
  galambocskám
  2017. október 11., szerda 18:46
  "Egy rövid intermezzo erejéig szóba kerültek a 2015-ös kölni szilveszteri szexuális zaklatások is, Beer szerint ha a német nők a püspök szavai szerint “tisztességesen felöltöztek volna”, nem történik incidens. “Mert a muszlimok a burka látványához vannak szokva” –"

  Hülye.
 5. 5
  rworse
  2017. október 11., szerda 15:55
  Ma láttam egy Soros-terv elleni harcra, a szabadságunk megvédésére buzdító, aláírásgyűjtő típusú bódét az utcán. Gondolom, több ilyen is van most. Szórólapokat osztanak, lelkesítenek a harcra. Ha fölborítanám, a grrreselyűk nyilván Sivalkodnának (sic) az ultraliberált terror miatt.
 6. 4
  Cheyenne
  2017. október 11., szerda 14:44
  A püspök szavainak nincs köze a kereszténységhez. Ehhez "elég" humanistának lenni. A vallási értékrend értelmezhetetlen itt. Mert a keresztény könyörület fél szeme mindig az üdvösségben reménykedve az Atyán csüng: ezzel ugye kiérdemlem. A humanizmus nem vár (túlvilági) jutalmakat.
 7. 3
  yoyo
  2017. október 11., szerda 13:40
  A jóérzés, az embertárs iránti szolidaritás megélése mostanság a facebook posztok lájkolásában fejeződik ki. Nemcsak megkönnyezem, de szomorú arcocskával láttamozom, sőt továbbposztolom a szívszaggató videót, amin az olvadó jégtáblán kétségbeesetten nézegető jegesmedve látható, majd kimegyek a kajáldába a többiekkel és harsány röhögések közepette telezabáljuk magunkat ökológiai lábnyommal.

  És isten óvjon attól, hogy a környezetemben felbukkanjon valaki, aki a nyomorával, rossz sorsával megzavarná a jólétemet, puszta létezésével bűntudatot gerjesztve bennem.
 8. 2
  tiszapolgári
  2017. október 11., szerda 12:11
  Amikor én a tévében meglátok egy menekültet, rögtön szólok a családnak, ezt nézzétek, ilyen füstös képű sorosistát még nem láttatok, már ezért megérte színes tévét venni.
  Ezután békésebb hírek következnek, Orbán Viktor üzemet avatott Nyíregyházán, nőtt a foglalkoztatottság, ekkorra már jól bevacsoráztunk, kezdünk elpilledni. Na de akkor jön egy újabb migránshír, gyorsan felpattanunk, egymást túlkiabálva bizonygatjuk, hogy ilyen ijesztő népséggel még nem találkoztunk, ezek még a románoknál is ijesztőbbek, pedig azoktól is jaj, de be voltunk szarva, amikor szőttest árultak a Lenin körúton.
  Hol az a konzurdácijó, hadd töltsem ki gyorsan!
 9. 1
  rworse
  2017. október 11., szerda 10:41
  Amikor én meglátok egy menekültet, először nem azt kérdezem, hogy kér-e enni, hanem hogy a Soros-terv kiszolgálójaként érkezett-e és még mobiltelefonja(!!!) is van, vagy a letelepedési kötvényprogram kifosztottjaként, a Rogán nevű embercsempész áldozataként.

Komment írásához