Behódolt az ELTE

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 10., 20:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Gyorsan megadta magát az ELTE.

Alig 24 órát kapott az ELTE és a CEU arra, hogy véleményezzék az Emmi és az igazságügyi tárca rendeletmódosító előterjesztését, miszerint a jövőben nem indulhat képzés társadalmi nemek tanulmánya, azaz a gender szakon.

Az Emmi később azzal indokolta a javaslatot, hogy a szak „gazdaságilag nem racionális és nincs rá igény a magyar munkaerőpiacon”. A tárca szerint a szakot nem azért hozták létre, hogy „gyorsan és közvetlenül hasznosítható tudást kapjanak a hallgatók”.

A CEU jelezte a Magyar Rektori Konferenciának, hogy elutasítják a tanszabadságba való ilyen nemű beavatkozást.

Estére az ELTE is kiadott egy közleményt a 24.hu beszámolója szerint, amelyben azt írják, a döntést elfogadják és tiszteletben tartják.

Az egyetem vezetősége közleményében mindenkit emlékeztetett arra, hogy a társadalmi nemek tanulmánya mesterszak képzést az ELTE 2017-ben, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság eljárását követően, a fenntartó minisztérium által engedélyezett szakként indította el.

A folytatásban megjegyzik, hogy a képzés megszüntetését az ELTE nem tervezte, az esetleges további szakmai egyeztetésekre nyitottak, de tisztában vannak azzal, hogy „a fenntartó minisztérium jogosult a képzési portfólió felülvizsgálatára, ezen belül egyes képzések megszüntetésére is. Ezzel összhangban a fenntartó döntését az egyetem tudomásul veszi és tiszteletben tartja”. A közlemény végén mindenesetre hangsúlyozzák, hogy fontosnak tartanák, hogy „a témakörben lehetőség szerint érdemi szakmai vita folyhasson le”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 10., 20:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  hóvarjú
  2018. augusztus 11., szombat 11:41
  Az ELTE foglalkozzon akkor a középkori egyetemek autonómiájával, jelzem: KÖZÉPKOR!

  Jellemtelen gyáva szarok vagytok!
 2. 5
  szegedi789
  2018. augusztus 10., péntek 22:34
  Felkészül:
  posztmodern,
  impresszionizmus,
  freudizmus,
  esetleg Thomas , a gőzmozdony
  ...
 3. 4
  szegedi789
  2018. augusztus 10., péntek 22:32
  Szép életkép.

  Ahogy áll egymás mellett a sok jogvégzett fideszes, akik a diplomájukat arra tudták felhasználni, hogy lebontsák jogállamot. Persze, se előtte, se utána nem volt piaci állásuk.

  Van egy bukott csempekirályunk, aki érthetetlen okból azt hiszi, hogy beleugathat kölkök ezreinek a jövőjébe. Ráadásul ő testesítené meg az üzleti világot, ahol eltaknyolt, amint lehetett.

  Az EMMI élére kinevezetek egy lomha kertitörpét, aki anno jelentős közpénzből történészkedett, de olyan színvonalon, hogy kiscsoportosok követelnék önként a délutáni pihenőt, csak ne kelljen látniuk a végeredményt.

  Racionalitás nevében előugrik a szavazó nélküli kádéenpé mindig a bokorból , ha buzizni, genderezni kell.................
 4. 3
  szegedi789
  2018. augusztus 10., péntek 22:20
  A NEM maradt. Társadalom nélkül.
  Bár az ELTE óvatosabb is lehetne, mert Tusványosonn már az irodalomoktatását is kóstolgatták...
 5. 2
  yoyo
  2018. augusztus 10., péntek 21:50
  nagyon szégyellem magam.
  és még mindig #IStandWithCEU
 6. 1
  rworse
  2018. augusztus 10., péntek 21:00
  Alja.

Komment írásához