Botka után egy héttel: az MSZP már tárgyal Gyurcsányékkal

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 10., 09:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Gyors megállapodásra számítanak, közös lista is lehet.

Pont egy héttel Botka László lemondása után arról számolt be Hiller István, hogy hétfőn már tárgyalásokat folytattak a DK-val.

Az MSZP választmányi elnöke erről hétfő este a Hír TV Egyenesen című műsorában beszélt. Hiller szerint „hosszú és érdemi“ megbeszélés zajlott a két párt között, és mint mondta „megállapodtunk abban, hogy lesz megállapodás“. A szocialista politikus kifejtette, hogy biztos abban, hogy a 106 egyéni körzetben közös jelöltet fognak állítani Gyurcsány pártjával, de bízik abban, hogy a közös lista is összejön. Gyurcsány távolmaradása immár nem feltétele az együttműködésnek, mert mint Hiller elmondta, az MSZP-nek nem feltételei, hanem javaslatai vannak. Az MSZP politikusa azt is hozzá tette, hogy várhatóan a párt elnöke, Molnár Gyula fogja vezetni az MSZP listáját a 2018-as országgyűlési választásokon.

A tárgyalás tényét Molnár Csaba, a DK alelnöke is megerősítette a műsorban. Molnár szerint kifejezetten jó hangulatú volt a megbeszélés, melyen a szocialisták részéről Hiller mellett részt vett Molnár Gyula és Tóth Bertalan is. A DK alelnöke elmondta, a közös listáról még nem, csak az egyéni jelöltekről tárgyaltak hétfőn. Molnár kidobott kilenc hónapnak tarja azt az időt, míg Botka László volt az MSZP miniszterelnök-jelöltje, mert a szegedi polgármester „mindenkinek csak üzengetett és nekitámadt“, és a DK-val egyáltalán nem ült le tárgyalni. A politikus biztos abban, hogy pár héten belül megszületik a megállapodás a két párt között.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 10., 09:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  galambocskám
  2017. október 10., kedd 13:30
  Van egy The Budapest Beacon nevű újság amivel most találkoztam először. Nem tűnik jobboldalinak és van benne egy interjú a Kunczéval.

  "BB: Ha ön lenne most az MSZP agytrösztje, mit javasolna nekik?

  K. G.: Azt nem, amit Woody Allen leírt, hogy tudniillik annyira csúnya volt fiatalkorában, hogy le akarta magát vetni egy felhőkarcoló tetejéről. Papot hívtak, hogy lebeszélje őt az öngyilkosságról, majd amikor a pap meglátta Woody Allent, inkább elkezdett visszaszámolni neki: „három, kettő egy”. Na, ezt még nem javaslom az MSZP-nek, de az biztos, hogy nagy bajban vannak."
 2. 5
  galambocskám
  2017. október 10., kedd 11:00
  Ezek tényleg nem akarják leváltani Orbánékat. Az erről szóló pletyka igaznak bizonyul ami nem menti botkát az általa elkövetett hülyeségek alól. Ha sikeres lett volna akkor a párt nyilván nem kezd el furmánykodni a háta mögött abból a célból hogy végre eltűnjön a balfenéken.

  Arról nem a megélhetési szocik tehetnek hogy botka reménysugárból kolonccá vált a nyakukon.
  Arról egyedül csak a tehetségtelen és arrogáns botka tehet aki elkezdett rendelkezni az ellenzéki térfélen holott még ahhoz sem volt felhatalmazása hogy a maszopban rendet vágjon. Felhatalmazás és miniszterelnök jelöltként megszerzett tekintély nélkül vágott bele a diktatórikus üzemmódba.

  A maszop eleinte parírozott neki de mivel a botkai lózungok nem váltották ki sem a választók lelkesedését sem a többi ellenzéki párt kellő odaadását hát persze hogy elkezdtek elégedetlenkedni és furmánykodni.

  Mi mást tehettek volna?

  Összehívni egy másik kongresszust ahol leteszik botkát....ez irtó ciki lett volna.

  Botka persze a saját mártíriumával van elfoglalva és néhány idült is az elesett hősről zengedezik.

  Meghogy a Bajnait is megfúrták. Bajnai legalább olyan tehetségterlen volt kampányoló politikusként mint botka, csak ő az alázatos, minden rúgást eltűrő típus, botka viszont az arrogáns hülye típusa.

  A maszop belátta hogy nincs tovább, az egyetlen cél a parlamentbe való bekúszás, nehogy már dolgozni kelljen.
 3. 4
  rworse
  2017. október 10., kedd 10:53
  Hajrá.
 4. 3
  galambocskám
  2017. október 10., kedd 10:41
  Titanic-kal.

  Orbánnak koffein mérgezése lesz. Egyelőre pezsgőt bontanak.
 5. 2
  galambocskám
  2017. október 10., kedd 10:38
  A jéghegy tárgyal a Titaniccal.
 6. 1
  Cheyenne
  2017. október 10., kedd 10:20
  Nincs mese, Feri lesz a közös miniszterelnökjelölt. Igy jó ez. Hagyjuk meg a Tartuffe-i képmutatást Ferinek, aki minden este a nemzetére gondol elalvás előtt (vö.: Schmitt palival, aki a Bibliából olvasott fel minden este lefekvés előtt).
  De azt láthatjuk, hogy a maszop ugyanaz a tökönrúgott álbaloldali kis ratyipárt, ami 2010 előtt volt. Nos, akiknek ez kell ál-alternatívának, szavazzanak rájuk.
  Ferivel csak azért nem fognak kizuhanni a picsába a parlamentből mert a dk-s szavazó ugyanolyan elvakultan hülye Ferihívő, mint fidesznyik társa Orbánhívő.
  Amig ennyi birka fanatikus honfitársunk ledz, addig ilyen budiszagú, fingsűrű, kanászparaszt operettállamban fogunk élni.

Komment írásához