Csintalan Sándor Simicska állítólagos Orbán-videójáról: „Ha lenne is ilyen, egyszerűen nem működne”

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 08., 15:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A HírTv kirúgott műsorvezetője szerint tunyaság volt abban reménykedni, hogy Simicska majd ledobja az atomot.

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában részletes interjút közlünk a visszafideszesített HírTv-ből távozó Csintalan Sándorral. A műsorvezető egyebek mellett elárulja, miről beszélgetett Liszkay Gáborral, mit gondol Nyerges Zsoltról, és miben nem értett egyet Simicskával.

Íme, egy rövid ízelítő:

Magyar Narancs: „Hogy Simicska feltett kézzel lemenjen a pályáról? Na, arra semmi esély!” Emlékszik még erre a kijelentésére?

Csintalan Sándor: Hogy a fenébe ne! Maguknak mondtam 2015-ben.

MN: Ha nemrég még ennyire hitt Simicska elszántságában, nem értem, miért nem kérdezte meg tőle, mi miért történik.

CSS: Remélem, nem ért félre, de nem akartam magyarázkodásra kényszeríteni. Lehet, hogy barátok vagyunk, de tartottam magam mindig ahhoz, hogy a médiája alkalmazottjaként kapcsolatunk aszimmetrikus. Ezt fontosnak tartottam fenntartani a kollégáim miatt is. Annyit akartam tudni, amennyit ők, hogy ne kelljen hazudnom nekik, később is a szemükbe tudjak nézni.

MN: Információim szerint a választások után az első felajánlkozás Simicska oldaláról történt: megüzente, hogy eladó a Music FM. Kapott pénzt az átadott cégekért?

CSS: Halványlila gőzöm nincs. Újra elmondom: én ezekről a történetekről semmit nem akartam tudni. Ha erre azt mondja, hogy a homokba dugtam a fejem, azt válaszolom, lehet, van benne valami.

MN: Igaz, hogy Simicska az Egyesült Államokba tart?

CSS: Úgy tudom, hogy ez a pletyka nem igaz.

MN: Az sem igaz, hogy a fiát kiküldte az USA-ba tanulni?

CSS: Ez egy régi történet, már korábban volt erről szó, nem kell belelátni semmit.

MN: Abból mi igaz, hogy Simicska videóra mondta az Orbánnal közös ügyeit, és azt letétbe tette arra az esetre, ha történne vele valami?

CSS: Ez a Népszava-sztori rettenetesen feldühített. Hosszú évek után fel is hívtam Puch Lacit (a napilap tulajdonosát, az MSZP volt pénztárnokát – a szerk.), hogy megkérdezzem, mi a fenéért csinálják ezt. Mert az ilyen mesékben ugyanazt a tunyaságot látom, mint abban, amikor a balliberálisok, egyes ellenzékiek a fotelben üldögélve abban reménykedtek, hogy Simicska majd szépen elvégzi helyettük a piszkos munkát, és rádobja Orbánra az atomot. Másrészt milyen újdonságot lehetne még megtudni, amit eddig nem tudtunk a pártfinanszírozásról? Olyat, ami tényleg megrendíti Orbán táborát? Még ha lenne is ilyen videó, egyszerűen nem működne. Éppen ezért hülyeség minden ilyen találgatás.

M. László Ferenc teljes interjúját a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja. A lapra itt lehet előfizetni.

Magyar Narancs – Archívum részletes

A 32. lapszám tartalomjegyzéke.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 08., 15:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  yoyo
  2018. augusztus 08., szerda 16:56
  tényleg: arra kéne, ha nem is atomot, de egy zsák büdös tornacipőt és izzadt alsógatyát ledobni, aki ebben a kurva atombomba faszságban reménykedett.
 2. 2
  tiszapolgári
  2018. augusztus 08., szerda 17:36
  „milyen újdonságot lehetne még megtudni, amit eddig nem tudtunk a pártfinanszírozásról?”

  Amikor pár napja a letétbe helyezett videóról lehetett olvasni, nem arról volt szó, hogy Simicska a pártfinanszírozásról beszél rajta. Hanem az Orbánnal való kapcsolatáról, amiben a kollégiumi évektől kezdve rengeteg fontos dolog szóba kerülhetett, például olyan témák is, amikre Simicska egyáltalán nem büszke, részben emiatt is dönthetett a letétbe helyezés mellett.
  De ha nincs és nem is volt boríték, akkor meg a jelen vagy a jövő újságíróira vár, hogy valahogyan szóra bírják Simicskát, és szerintem erre a jóisten tudja, mikor realizálható beszélgetésre még mindig több esély van, mint egy akármilyen Orbán-interjúra.

 3. 3
  hóvarjú
  2018. augusztus 08., szerda 17:49
  atomkishatalom lettünk
 4. 4
  harcolj
  2018. augusztus 08., szerda 18:03
  Az ilyen Csinas vagy Csintalanfélék voltak azok akik ténylegesen a mai diktatúra kezébe lökték az országot és elkótyavetélték a jövőjét.
 5. 5
  yoyo
  2018. augusztus 08., szerda 18:11
  harcolj, ja, pont ma jutott eszembe, hogy nem tudom, ki miben reménykedik, a renszerváltás előtti viselt dolgaiért, a nemzeti, állami és pártvagyon széthordásáért senkit felelősségre nem vontak.
  Talán előbbvéget ér a ner, mint hogy egy közelgő kataklizma elpusztítja az emberiséget, és akkor majd néz mindenki, hogy a sok cégéres gazember leszármazottai milyen háborítatlanul folytathatják az életüket a rablott gazdagságukkal. Nem lesz itt atombomba se letétbehelyezett videokazettékon, se FBI-nál tanúvédelmi programban rejtőző bűnbánó maffiózó vallómásában.
 6. 6
  harcolj
  2018. augusztus 08., szerda 19:03
  Az hogy Egerben végzett nehezen a főiskolán általános iskola ma-tör szakán, az mindent elmond az ország jelenlegi állapotáról. Ja és KISZ titkár volt. Nincs valakinél egy Daedalon.? Ez a mi elitünk bsssz.+

Komment írásához