Csupán egymilliárddal lesz drágább a parkrendezés

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 07., 14:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Penta a közpénzből felhizlalt építőipar egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

Egyedüli indulóként a tervezettnél majdnem egymilliárd forinttal drágábban kötött keretmegállapodást a Penta Általános Építőipari Kft. a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzattal, derült ki az európai uniós Közbeszerzési Értesítőből.

Az mno.hu azt írja, 4 milliárd forintba került volna eredetileg a kivitelezés. Mélyépítési, tájépítési, kertészeti, környezetrendezési munkák elvégzésére kötött szerződést a céggel a Pokorni Zoltán igazgatta Hegyvidéki Önkormányzat.

A Penta a XII. kerületben most a parkokat (utak, járdák, terek, térburkolatok, kerékpárutak, közvilágítás, zöldterület, kertészet) veszi kezelésbe.

Ahogy az atlatszo.hu is megírta, a Penta a közpénzből felhizlalt építőipar egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. A főképp önkormányzatoknak dolgozó gödöllői cég 2014−2015-ben például – részben konzorciumban – több mint 50 milliárd forint közbeszerzést nyert el, köztük a belvárosi Szervita tér egy részének burkolását.

De ez nem minden. Ez a cég újítja fel a Fidesz alma materét, a Bibó Szakkollégiumot is. A Penta Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségével közösen 1,7 milliárd forintért borászati üzemet épít Tokaj környékén.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 07., 14:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  tiszapolgári
  2017. november 08., szerda 20:01
  3

  Apenta reklám: „Szomjas? Igyon meg ebből vagy ötöt.”

  Öttevény török szó, olyan tevekaraván, amelyikben négynél több, de hatnál kevesebb teve poroszkál a fény, azaz kelet felé.
 2. 3
  rworse
  2017. november 08., szerda 18:42
  1

  Az Apentában az a- fosztóképző, tehát az nem öt, hanem kevesebb. Vagy több. Attól függ ki csinálja.
  De mi a helyzet Öttevénnyel?!
 3. 2
  rworse
  2017. november 08., szerda 18:39
  Pocsikolás.
 4. 1
  tiszapolgári
  2017. november 07., kedd 20:03
  A penta- előtag ötöt vagy ötöst jelent. Például, ha valami négymilliárdba kerül, de ötmilliárdot kell érte fizetni, az a Penta. Mészáros cége elég jónevű, a járdák, a Bibó Szakkollégium és a borgyár mellett ők csinálják a Pentax fényképezőgépet és az Apenta szódavizet is.

Komment írásához