Egészen rémisztő: kémprogramot találtak Márki-Zay Péter számítógépén

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 09., 18:49
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A polgármester észrevette: valami furcsa dolog történt a laptopjával a választás után.

Az mno.hu számol be arról, hogy Márki-Zay Péter, a február végén megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester a választás után arra lett figyelmes, hogy laptopjának működése megváltozott: lelassult, nehezebben kapcsolt be és ki. El is vitte szakemberhez, aki megállapította,

hogy a laptopot feltörték, és feltelepítettek rá egy kémszoftvert,

amely a billentyűzethasználattól a futtatott programok listáján át a megnyitott weboldalakig minden számítógépes tevékenységet továbbít egy németországi IP-címre. A szakember azt mondta, profi munkáról lehet szó,

ilyet amatőr felhasználó képtelen telepíteni.

„Az ügy pikantériája, hogy a szoftver a teljes Márki-Zay család számítógépes tevékenységéhez hozzáférhetett. Azt javasolták a hódmezővásárhelyi polgármesternek, hogy cserélje le a gépét, és olyan operációs rendszert telepíttessen rá, amilyet nehezebb feltörni” – írja a portál.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 09., 18:49
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2018. március 09., péntek 20:09
  Mert ez nem olyan, mint a térfigyelő kamera, amelynél éppen Márki-Zay indulásának bejelentésekor változott meg a kihelyezési terv és foganatosítása. Azt azért elég nehéz lesz mondani, hogy az általános kémprogram-kihelyezés részeként puszta véletlen, hogy Márki-Zay gépe is belekerült a szórásba.
 2. 1
  rworse
  2018. március 09., péntek 20:06
  Gyá!

  Azért remélem, tesz feljelentést "ismeretlen tettes" (titkoszolgálat) ellen. Ez megint egy olyan vas, amit ütni kell, amíg meleg.

Komment írásához