Egy férfi felállt, hogy egy valódi problémáról kérdezze Németh Szilárdot, mire lehurrogták

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. febr. 07., 10:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az exrezsibiztos és Stefka István megbeszélte, hogy miért kell győznie a Fidesznek. A válasz: mert csak.

„A tét. Miért kell győznie a Fidesz–KDNP pártszövetségnek a tavaszi választáson? Elbírja-e a Nyugat és a hazai ellenzék a Fidesz esetleges negyedik győzelmét?” Többek között ilyen hangzatos mondatokkal invitálták az embereket Németh Szilárd és Stefka István közös beszélgetésére, amelyen mindenekelőtt azt próbálták a valószínűleg eleve fideszes hallgatóság tudtára adni, hogy csak a Fideszre számíthat ez az ország. A meghívó, úgy tűnik, sokakat meggyőzött, mert kedd este tucatnyi nyugdíjaskorú érdeklődő jelent meg a Polgárok Házában, ahol Stefka István, az ancien régime idején és manapság is jól fekvő újságíró rögtön azzal indított, hogy „Magyarország célkeresztben van, nincs más út, csak a Fidesz–KDNP”. Ettől az állítástól pedig sem a kérdező, sem a Fidesz-alelnöke nem tágított, így a nagyjából hatvanperces rendezvény tele volt féligazságokkal, csúsztatásokkal, de leginkább összeesküvés-elmélettel.

Az est sztárjai

Fotó: magyarnarancs.hu

A fideszes világkép: Nyugat-Európa=Afrika

Egy-egy ilyen rendezvénynek az a lényege, hogy senki sem kérdőjelezi meg a fideszes világképet, ezért a sztárfellépő bármilyen hülyeséget mondhat, nem lesz ellenvetés. Ez hatványozottan igaz volt erre az estére is, így Németh Szilárd közbevetés és kétkedés nélkül sorolhatta fel a kormánypropaganda legismertebb szólamait: a tudjukkik támadják az országot, a belga miniszterelnök zsarolja a V4-eket, pedig anno ők gyarmatosítottak erőszakosan Kongóban, az ellenzék nem az ország érdekeit nézi, Szél Bernadett nemzetbiztonsági kockázat, az ENSZ meg a Soros-tervet képviseli.

Stefka István láthatóan nagyon beleélte magát a szekunder fideszes szerepébe, a közönség talán még soha nem látott ilyen alákérdezést: volt egy pont, amikor kerek perec kijelentette, hogy a magyarok már nem szeretnek Nyugat-Európába járni, mert az olyan lett, mint Afrika. Majd gyorsan helyesbített, és hozzátetette, hogy Afrikával nincs semmi gond, ha valaki oda akar menni. Még ezen a ponton sem szólalt fel senki, így Stefka nyugodtan továbbmehetett, és úgy festette le Magyarországot, mint „a béke és biztonságot szigetét”, amely szerinte ugyanúgy a „béke szigete”, mint 1938 és 1944 között volt. Többet erről nem mondott, de tényleg érdekes, hogy ma egy fideszes megmondóember azt az időszakot állítja példaként a hallgatóság elé, amikor a lakosságot zsidótörvények sújtották, és amikor a korábbinál is jobban felerősödtek az antiszemita hangok.

false

 

Fotó: magyarnarancs.hu

„Hazaellenes szembenállás”

A Németh Szilárd-féle érvelés az este alatt leginkább arra alapozott, hogy ők Magyarország érdekeit képviselik, ezért nem is lehet semmiféle kérdés azzal kapcsolatban, hogy helyes-e, amit tesznek. Ez a régóta használt axióma, miszerint a kormány egyenlő Magyarországgal, végig jelen volt. „Három nemzeti konzultáció és egy népszavazás. Pont” – utalt a Fidesz-alelnök a sokmilliárdnyi közpénzt felemésztő kormányzati propagandahúzásokra, melyek szerinte felhatalmazták a kormányt. És Németh Szilárd tényleg bármit el tudott mondani a rendezvényen, mert a közönség szinte végig helyeselt, vagy épp a fejét rázta, amikor például az ellenzék viselt dolgairól értekezett a korábbi csepeli polgármester. Simán elmondhatta például azt is, hogy talán Soros Györgyöt is mozgatják olyasvalakik, akik a „nemzetállamok ellen” vannak. De Stefka is nyugodtan mondhatta azt, hogy az ellenzék „hazaellenes szembenállást” képvisel, senki nem kérdezett vissza, hogy ez mégis mit jelent.

false

 

Fotó: magyarnarancs.hu

Németh Szilárdék világmagyarázata szerint Magyarország minimum végveszélyben van, és azok az emberek, akik idejönnek erről beszélni, az utolsó reménységet jelentik. Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy amikor a közönségkérdésekre került sor, senki nem kérdezett rá olyan témákra, mint az oktatás vagy az egészségügy, mindenki csak a migrációról, Sorosról, esetleg a rezsicsökkentés kulisszatitkairól érdeklődött Némethnél. Volt, aki csak simán elmondta a véleményét Szél Bernadettről, aki nem magyar érdeket képvisel, egy idősebb úr pedig „Soros vidéki hálózata” miatt aggódott, és arra volt kíváncsi, mit tesz utóbbival szemben a kormány. Őt valószínűleg megnyugtatta a Fidesz politikusa, amikor elmondta, hogy jövő héten szavaznak a „Stop Sorosról”, és sokan többféle szigorító javaslatot is a kormány figyelmébe ajánlottak az egyébként teljesen zagyva törvénycsomaggal kapcsolatban.

Nyolc év alatt nem történt semmi

A már-már lakossági fórumba torkolló estének egyetlen meglepő pontja volt: egy férfi nem a menekültekről, nem Brüsszelről, de még csak nem is Soros Györgyről szerette volna kérdezni Németh Szilárdot, hanem egy olyan, a saját életét is érintő problémáról, ami valóban hatással van a mindennapjaira. A XVII. kerületi lakos arról beszélt, hogy a repülőtér közelsége miatt egyre nehezebbek a mindennapok, zavarja őket a zaj, és hiába ígérgettek korábban megoldást a fideszes politikusok is, nyolc év alatt semmiféle változás nem történt.

false

 

Fotó: magyarnarancs.hu

A problémát vélhetőleg tényleg lehetetlen megoldani, és talán a kormány sem tudna érdemi lépéseket tenni, elvégre repülőgépek mindig lesznek, de ez a pár másodperc tökéletesen megmutatta, mi történik akkor, ha valaki a fideszes narratívától eltérő kérdéssel áll elő, és ráadásul némi kritikát is megfogalmaz a kormánnyal szemben. A kérdező férfit Stefka igyekezett leállítani, rövidre fogni, a közönség tagjai közül többen is elégedetlenségüket fejezték ki, közbevágtak, aztán valaki meg is jegyezte, hogy „költözz el, öreg”, és többen már várták, hogy Németh visszatérjen a favorit témáira. Amikor a férfi újra visszatért a témára, Németh szánt rá ugyan néhány szót, de gyorsan ugrott is, így ismét lehetett olyan fontos kérdésekről beszélni, mint az ENSZ Soros-tervhez hasonló menekültügyi tervezete, vagy Szél Bernadett nemzetbiztonsági kockázata.

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. febr. 07., 10:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 13
  naki
  2018. február 08., csütörtök 13:08
  Ki kéne hajtani a termet legelni, két kurafi, előre!!
 2. 12
  rworse
  2018. február 07., szerda 19:25
  Álomfő.
 3. 11
  tiszapolgári
  2018. február 07., szerda 19:22
  A képen látható bácsi anyagot gyűjt az álomfejtéshez.
 4. 10
  rworse
  2018. február 07., szerda 18:24
  Annyira egyetértett az előadóval, hogy mélyen elbólintott rá.
 5. 9
  load
  2018. február 07., szerda 18:19
  OKÉ,
  Nem jellemző.
  A nyugdíjasok tényleg elbóbiskoltak, hiszen az utóbbi 3 évben reggeltől késő estig, ugyanezt a mantrát hallják hallgatják a közszolgálati adókon.
  Riadalmat, csak a számukra szokatlan repülőgép zaj okozott, mert távolabb lakhatnak a repülőtértől.
 6. 8
  tiszapolgári
  2018. február 07., szerda 15:25
  Világos

  Jellemző, hogy a Narancs képszerkesztője pont egy olyan képet tett be a közönségről, amin néhányan épp a szemüket pihentetik.
  Szerintem az a kép nem is a lakossági fórumon készült, hanem a Narancs szerkesztőségi ülésén.
 7. 7
  Világos
  2018. február 07., szerda 13:59
  Ahogy elnézem a közönséget olyan mint az MSZMP korosztály semmit mondó
  gyülésen az esti TV műsoráig kialudták magukat.
  Ennyi embert odabolonditani Csak a FIDESZ és MSZMP/Stefka elvtárs/képes.
 8. 6
  rworse
  2018. február 07., szerda 13:59
  Ezt külön írom, mert különleges.  "Stefka nyugodtan továbbmehetett, és úgy festette le Magyarországot, mint „a béke és biztonságot szigetét”, amely szerinte ugyanúgy a „béke szigete”, mint 1938 és 1944 között volt. "

  Hadd szabadjon a Mancs kényszerűen szűk korlátok között reagálni kénytelen újságírója helyett nekem mondanom bármiféle erdőspéter nélkül az adekvát választ, miszerint
  Stefka, a szájbabaszott, ebolásarcú, rühös kurva anyádat, te kurafi.
  Kérem a moderációt, vegye figyelembe, hogy mindezt tudományos terminus technikusként aggattam a megszólalóra, természetesen minden határon túl figyelembe véve, hogy az anyázás minden körülmények között civilizatorikusan és etikailag is tilos, hiszen az illető hölgy nem biztos, hogy tehet arról, hogy milyen utolsó gazember féreg a fia. Ha Stefka netán reklamálna, hozzám irányítsátok, az elérhetőségem ott van a regisztrációmban. Nem a béke szigetére fogom ezt a szemét szemetét irányítani, hanem a kiégett kabalák szigetére.
 9. 5
  rworse
  2018. február 07., szerda 13:52
  "költözz el, öreg"
  Hurrogtak hangosan mindazok, akik 2010-ig harsányan rohadtkommenistáztak a repülőtéri zaj miatt.

 10. 4
  Valakicske
  2018. február 07., szerda 13:51
  Úristen ....
  Kit lehet arra rávenni, hogy ezt a két szellemi toprongyot megnézte-meghallgassa...??
  Ha fizetnének, hogy menjek el, akkor sem!
  A mentális egészségem többet ér!

Komment írásához