Feljelentik Polt Pétert, a gyanú: a legfőbb ügyész csak a fideszes politikusokat védi a börtöntől

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. márc. 11., 14:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A DK bűnpártolással vádolja Poltot.

Már készül a bűnpártolás miatti feljelentés Polt Péter legfőbb ügyész ellen, aki „nem vádhatóságot, hanem védhatóságot vezet, amely megvédi a fideszes politikusokat a börtöntől” – mondta Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Nyolc éve arról szólnak a hírek Magyarországon, hogy fideszes politikusok, oligarchák, vejek, rokonok lopják szét az országot, ennek ellenére egyiküket sem láttuk bilincsben és vezetőszáron, ez pedig Polt Péter volt fideszes politikus, jelenlegi legfőbb ügyész érdeme – fogalmazott Vadai.

A DK-s politikus úgy véli: a választások után, „az új kormány megalakulásának első 12 órájában le kell váltani a legfőbb ügyészt, hogy az immáron független ügyészségen megkezdődhessenek a vádemelések az eltussolt fideszes ügyekben”. Vadai Ágnes szerint Polt Péternek bíróság előtt kell majd felelnie azért, hogy nem az igazságot, hanem a Fideszt szolgálta az igazsággal szemben.

Példákat sorolva a politikus a „trafikmutyi” mellett a Matolcsy György jegybankelnök engedélyezte Quaestor fiktív kötvénykibocsátását, az MNB-alapítványokba áramlott közpénz ügyét, Farkas Flórián pénzügyeit említette, továbbá azt, hogy a „baltás gyilkos” kiadatása idején érkezett hétmillió dollár Magyarországra egy „kétes ügyletekre” fenntartott azeri számláról. Beszélt továbbá Rogán Antal kapcsolatáról a letelepedési kötvények ügyében érintett offshore cégekkel, valamint az általa „minden idők legsúlyosabb magyarországi korrupciós botrányaként” említett Elios-ügyről.

Polt Péter szerint annyira sötétek a magyar emberek, hogy akkor is korrupciót képzelnek, amikor az nincs

A legfőbb ügyész a friss országgyűlési beszámolójában ír egészen hajmeresztő dolgokat a korrupcióról. A parlament.hu-n már olvasható Polt Péter hivatalos beszámolója saját és a Legfőbb Ügyészség 2016-os tevékenységéről, a dokumentumban sok más mellett egy egészen hosszú rész szól a magyarországi korrupcióról.

 

 

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. márc. 11., 14:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 17
  Cyrano
  2018. március 12., hétfő 08:16
  Második mondatból kimaradt az én, bocs (15)
 2. 16
  Cyrano
  2018. március 12., hétfő 08:13
  Jól van yoyo.
  Ha tesznek valamit az a bajod.
  Ha nem tesznek semmit az a bajod.

  Honnan tudod, hogy mi a folytatása? Honnan tudod, milyen jogi lehetőségeket találtak?
  Igen, itt egy bűnbanda dolgozik, és egymás seggét védik. De a legkisebb lehetőséget is ki kell használni. Ha van egy hajszálrepedés, akkor azt kell tovább tágítani.

  Pontosan tudjátok, mennyire rühellem Karácsonyt. De egy halván rossz szavam sincs, minden kritikámat megtartom, amióta valami ésszerű összefogás látszik körvonalazódni, mert nem ő az aki tönkreteszi a hazámat, hanem a fidesz.

  Szemben ott áll egy komoly kommunikációs gépezet, és röhögve idézgeti, hogy még a baloldali szavazók szerint is hülye a baloldal.:(

 3. 15
  Cyrano
  2018. március 12., hétfő 08:02
  Hát tényleg, minek is mondja, elvégre én nem fogom föl.:(
  No meg logikából is vagyok gyenge.
  Ahogy abból is, hogy értsem, a következő parlamentről beszélek. Ahol a sima többség egyre inkább esélyesnek tűnik.
 4. 14
  yoyo
  2018. március 12., hétfő 06:39
  Ebben az ügyben is az az ember kellemetlen érzése, hogy a szándékokon, szükségletejen, vágyakon túl nem látni a realitást, a megvalósíthatóságot.

  Polt nem lesz örökké főügyész. Lehet, hogy lemondatják, lehet, hogy kitüntetéssel megy nyugdíjba 2028-ban. Itt nem a leváltásáról van szó, hanem feljelentésről, számonkérésről, elítélésről. Ez pedig természetesen csak a fidesz leváltása után merülhet fel, természetesen mindenkit óva intenék attól, hogy Polt Péter bebörtönzésében reménykedjék.

  Nagyon klassz, hogy a választások előtt egy ilyen reménykeltő helyzet állt elő (hogy reálisan sikerülhet megakadályozni a 2/3-ot, sőt, - rettentő- halványan az is felsejlik, hogy a fidesz ellenfelei szerzik meg a mandátumok többségét). Az viszont egyáltalán nem látszik, hogy egy választási győzelem után az ellenzék potens hatalomgyakorlásra gondolhat.

  Nem elég feljelentésekkel vagdalkozni (Gyurcsány), vagy éppenséggel nem elég rokonszenvesnek lenni (Karácsony).

 5. 13
  yoyo
  2018. március 12., hétfő 06:02
  Itt arról van szó, hogy bűnpártolás miatt feljelentést tesznek.
  Anélkül, hogy komolyan várnának attól valamit.

  Polttal csak a Fidesz leváltása után lehet próbálkozni.

  Polt nem lesz örökké legfőbb ügyész, lehet, hogy leváltják, lehet, hogy majd egyszerűen csak nyugdíjba megy 2028-bán, de a felelősségre vonása, elítélése kicsit keményebb dió. Jó lenne, de valószínűleg frusztrálóan sovány eredménnyel.
 6. 12
  szegedi789
  2018. március 12., hétfő 00:34
  Az átlátszós cucc mégmindig fenn van ... :)
 7. 11
  szegedi789
  2018. március 12., hétfő 00:28
  2/3-ot helyesbítem, max. új legfőbb ügyész megválasztásához kell ; bár egyszerű többség mitől biztos, by the way ? Jogállamot csak jogállami eszközökkel ! Bár itt minek is mondom...
 8. 10
  Cyrano
  2018. március 11., 23:07
  Nem szegedi, nem kétharmados történet.
  A felmentés ogy függő, egyszerű többséggel. (Nézze meg a vonatkozó jogszabályt)
  A lemondás azonnali hatályú. Mert ugye erre is vannak eszközök: közmunkás bér, hivatal Alsóbivalybürgözön, fűtetlen , felszerelés nélküli épületben. És minden hivatali ügyért fegyelmi, figyelmeztetés, fizetésmegvonással.
  Vannak eszközök, csak alkalmazni kell.

 9. 9
  szegedi789
  2018. március 11., 22:02
  Igen, yoyo, egy 5%-os párt bemondta. N+1dik alkalommal, n+1dik szereplőként. Egy alapvetően 2/3-os történetet. Nyilván javukra lehet írni, hogy bejutási szintet legalább elérik...
 10. 8
  szegedi789
  2018. március 11., 21:58
  6

  Pedig én még cikk(ek)et is ajánlottam...
  Nem találgattam, tisztelt bíróság ! :)

Komment írásához