Fodor Gábor nem, Karácsony, Molnár, Hiller szerepel az MSZP országos listája élén

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 10., 08:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az MSZP–Párbeszéd tényleg összefog.

Elfogadták a szocialisták pénteki választmányi ülésén a párt országos listáját az áprilisi országgyűlési választásra.

Hiller István választmányi elnök közlése szerint a lista élén szerepel:

 1. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke,
 2. Molnár Gyula, az MSZP elnöke,
 3. maga Hiller István,
 4. Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke,
 5. Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető,
 6. Gőgös Zoltán elnökhelyettes,
 7. Tóbiás József volt pártelnök, pártigazgató,
 8. Mesterházy Attila volt pártelnök,
 9. Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke
 10. Gurmai Zita volt európai parlamenti képviselő.

 

Vagyis elsöprő többséggel megszavazták, hogy az MSZP és a Párbeszéd közös listát állít. A közös lista 1., 11., 19., 33., 44., 55., 66., 77., 88., 99. és 110. helyén a Párbeszéd politikusai szerepelnek. A választmány ellenszavazat és tartózkodás nélkül miniszterelnök-jelöltnek ajánlja a szombati, azaz mai MSZP-kongresszusnak Karácsony Gergelyt.

A lista 15. helyét az MSZP fenntartja a Liberálisoknak, erre a helyre „szívesen ajánlják” Bősz Anettet. Arra a kérdésre, hogy Fodor Gábor, a Liberálisok elnökének indulását teljesen kizárták-e, Hiller azt mondta, nem volt Fodor Gáborról szó. (Más információk szerint a pár nappal ezelőtti elnökségi ülésen leszavazták Molnár Gyula felvetését, aki Fodornak befutó helyet javasolt, majd felmerült, a politikus Gyöngyösön indulhat, mire a párt alapszervezete tömeges kilépéssel fenyegetőzött.)

A kongresszus szombaton a párt alapszabálya szerint már nem változtathat a listán, azt vagy elfogadja, vagy elutasítja.

Molnár Gyula pártelnök bejelentette, hogy az országos listán kívül a Párbeszéd 4 egyéni körzetben indíthat jelöltet: Szabó Tímea Óbudán mérkőzhet meg, Dede Tamás Hajdúszoboszlón indulhat, és egyes források szerint Bicskén, illetve a főváros V. kerületében is Párbeszéd-jelölt indul majd.

Frissítés:

Elfogadta az MSZP kongresszusa szombaton a szocialisták és a Párbeszéd megállapodását a 2018-as országgyűlési választásra, amelynek értelmében a két párt közösen indít képviselőjelölteket, közös listán indul és miniszterelnöknek Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd társelnökét ajánlja a választóknak.

(MTI, hvg.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 10., 08:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  rworse
  2018. február 11., 19:42
  7

  "én a csodálkozásomat a többi ellenzéki párt vezető politikusaira kiterjeszteném.
  A csíráját se látni annak, hogy bármelyik régi párt megkísérelne tenni az ellen bármit, hogy egyre zártkörűbb nosztalgiaklubként működgessenek az egyre vékonyabban csordogáló állami pártzsozsóból."

  Egyetértek, terjesszük ki.
 2. 8
  yoyo
  2018. február 11., 14:06
  Cheyenne, ugyanazt mondanám, mint rworse-nek, távolról se Fodor (Dumber) Gábor az egyetlen pöcsverő, ingyenélő politikusa az ellenzéknek, az ő figurája legfeljebb groteszkebb, mert már emberemlékezet óta sehány százalékkal a háta mögött adja a tényezőt. Mentségére legyen mondva, hogy támogatottsága stagnál, míg ellenzéki társai (riválisai) mögül-alól folyamatosan tűnik el minden.
 3. 7
  yoyo
  2018. február 11., 14:02
  1-es
  "Kicsit csodálkozom Fodoron, hogy talán azt hiszi, hogy a régi dicsőség majd újjáéleszti a liberális pártot. Mert pártszervezéssel, szervezetfejlesztéssel láthatóan nem nagyon foglalkozik az a néhány ember, aki a pártot alkotja."

  én a csodálkozásomat a többi ellenzéki párt vezető politikusaira kiterjeszteném.
  A csíráját se látni annak, hogy bármelyik régi párt megkísérelne tenni az ellen bármit, hogy egyre zártkörűbb nosztalgiaklubként működgessenek az egyre vékonyabban csordogáló állami pártzsozsóból.
 4. 6
  Cheyenne
  2018. február 11., 06:43
  "a Magyar Liberális Párt hozta meg a legnagyobb áldozatot, hiszen önálló pártként nem szerepel majd a szövetség listáján, és a párt elnöke sem kapott befutó helyet a közös országos listán."

  Ez a közleményük. Minő szellemi nyomor. Milyen áldozat? Mindenki FodorDumbert akarta befutó helyen, de áldozatot hozott? És elállt a befutó helytől, mint önálló, fajsúlyos tényező?

  Na, ezért nem tekinthető Fodor politikusnak, hanem oldalvizes ingyenélőnek. Amit az utolsó 10 évben csinál, az színtiszta blöff. A szabadelvű gondolat lejáratása.
 5. 5
  szegedi789
  2018. február 10., szombat 23:58
  Gurmait nem éetem. Molnár Zs. , Mesterházy, Tóbiás, hajaj. Itt emlékszem pár cikkre a nem is oly régi közelmúltból. Kissé hányinger. Egyedül Gőgösnél nem érzem, hogy baszki ez áruló, és kurvára nem ért semmihez. Tóht B.-ből Puchék akartak anno első embert faragni! Kunhalmi Á. elviselhetlen. És szép teljesítmény a szocpárttól, hogy olyan embert nevezett ki oktatási "szakpolitikusnak", akinek a mondott szférához köze nem volt világ életében ! Azt pedig bajosan tudom teljesítménynek értékelni, hogy végigjárjuk naponta egyszer a studiókat. És ha kell felviszük a hangsúlyt...
  Hiller, Hiller... Korábbiakhoz hasonló émelyítő érzések. És öreg motoros Molnár, akiben egykor jó beleszorult egy potenciális Tony Blair, állítólag...

  Karácsony G. pedig egy rejtély, hogy ettől az egésztől mit várunk. Mi eza csodavárás? Ja, de G.-nek biztos lesz helye...

  Csak az a fránya 10%... Az legyen meg !
 6. 4
  szegedi789
  2018. február 10., szombat 23:48
  Én már elkezdem átnevezni a gombfoci csapatomat.
  Túlélés és Status Quo FC
 7. 3
  tiszapolgári
  2018. február 10., szombat 13:25
  Sajnálom Fodor Gábort, a rendszerváltás körüli évekbeli respektjét, illetve az Orbán ellenfeleként való fellépésével és a Fideszből való távozásával megerősödött szimpátiát fokozatosan és megállíthatatlanul veszítette el. Fogalmam sincs, hogy mit, hogyan kellett volna másként csinálnia. Majd ha elkészül a Nagy Magyar Tuti Megmondó Enciklopédia, elolvasom, hogy mit ír Fodorról, a „Magyar liberák” és a „Valami rendes munka” szócikkekkel (2. hsz.) együtt.
 8. 2
  Cheyenne
  2018. február 10., szombat 10:56
  Szégény FodorDumber Gabesz, 28 év politikusi pöcsverés után valami rendes munka után kell néznie. Nehéz a magyar liberák élete, ha dumber..
 9. 1
  rworse
  2018. február 10., szombat 10:24
  Kicsit csodálkozom Fodoron, hogy talán azt hiszi, hogy a régi dicsőség majd újjáéleszti a liberális pártot. Mert pártszervezéssel, szervezetfejlesztéssel láthatóan nem nagyon foglalkozik az a néhány ember, aki a pártot alkotja.

Komment írásához