Folytatódik az LMP-kabaré: az eltiltott Ungár Péterre bízzák a párt ifjúsági szervezetének fegyelmi és etikai bizottságát

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 30., 10:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Eltiltás ide vagy oda, egyszemélyes ítész lesz.

Nehéz megérteni, mi történik újabban az LMP háza táján. Hetek óta, mondjuk úgy, felettébb érdekes és nem kevésbé kínos sztorik buknak ki újra meg újra a párt belső ügyeit illetően, és olyan irrelevánsnak tűnő döntések születnek, hogy az emberek csak kapkodják a fejüket.

Fegyelmi eljárás indult az LMP képviselője ellen, mert a kampány alatt többször egyeztetett Schmidt Máriával

Hónapokkal a választások után sem csitulnak a kedélyek az ökopártban. Volt verekedés és kocsmai anyázás, fegyelmi eljárások és kilépések zajlanak, s az ex-kampánytanácsadó ki nem fizetett szerződése kavar vihart. Mi vezetett idáig, és mi állhat annak a híresztelésnek a hátterében, hogy a Fidesz az LMP-be is betette a lábát?

Tovább nyírja magát az LMP

Ki érti ezt? Szél Bernadett maradhat a párt társelnöke, miközben eltiltották minden párttisztségtől. Még mindig áll a bál az LMP-ben.

Nincs két hete, hogy az LMP etikai bizottsága eltiltotta még a párttisztségért indulástól is Ungárt Pétert. Erre mi történik? Ungár Pétert választotta meg múlt héten az LMP ifjúsági szervezete fegyelmi és etikai bizottságába – értesült a hvg.hu. Ez azt jelenti, hogy a Szél Bernadettel együtt elkaszált, minden párttisztség viselésétől három évre eltiltott Ungár lesz az ifjúsági szervezet etikai felelőse, mert elnevezése ellenére az ifjúsági szervezeten belül ez a bizottság, úgy tudni, egyszemélyes.

Az eltiltás a párt jelenlegi szabályai szerint nem terjed ki valamennyi szervezetre, ráadásul Ungár elegendő voksot is kapott a tisztség elfoglalására.

(hvg.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 30., 10:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 38
  yoyo
  2018. augusztus 01., szerda 07:57
  mozgalmárkodás

  A rendszerváltás éveiben hatalmas elánnal kellett volna mozgalmárkodni, igen.
  Ennek hiányában lett egy moderált lófasz valódi rendszerváltás helyett. És kialakult az az általános közérzet, hogy úgyis minden fent dől el.

  Még annyit, az utolsó évek egyetlen, az idők szavát értő sajtóterméke a slejm volt. Mozgalmárkodás, igen.

  (Amellett persze minden elismerés a mérce, az azonnali, a direkt 36 és a többi szikár tényfeltáró-oknyomozó orgánumnak, + pár másiknak)
 2. 37
  rworse
  2018. augusztus 01., szerda 07:01
  yoyo

  Ha megdobnak kővel, dobd vissza a másik orcádat is.
 3. 36
  yoyo
  2018. augusztus 01., szerda 05:49
  rworse, jó tiltást ettől, attól, miközben a hatalom szőlőszemekként leszedegeti és bezabálja az utolsó szabad sajtótermékeket is.
  Majd ha a SZER a román és bolgár után újraindítja a magyar adást is, kiderül, a tinédzserparti a youtube korában már nem jelent akkora vonzerőt.
 4. 35
  rworse
  2018. július 31., kedd 23:09
  yoyo
  "Az illegalitásban működő sajtó programot ad, mozgósít, szervez, mert nem demokratikus keretek között, szabadon, a nyilvánosság által védve működik."

  Fenéket. A sajtó nem mozgósít, nem ad programot, nem szervez, hanem egyéb alap tájékoztatási és véleményezési sajtótevékenységei mellett legfeljebb nyilvánosságot ad mozgósítóknak, programozóknak, szervezőknek IS, ha jónak látja, ha olyan a profilja, amibe belefér. Az intézményes mozgósítás, programadás a mozgalmárbrosúrák sajátja, a sajtó tájékoztat, véleményez - mindkettőnek lehetnek mozgósító, programadó hatásai, következményei, de nem a sajtó végzi, hanem a mozgalmárok. Persze, adott sajtó szerkesztői, szerzői között megjelenhetnek mozgalmárok programadási, mozgósítási szándékokkal is, de ha ez ráül a sajtótermékre, onnantól nem sajtótermék, hanem mozgalmárbrosúra. Külön műfaj. Magyar Nari alapvetően Újság, sajtótermék akar lenni, és ezt én helyeslem. A sajtótermékséget is persze a maga elfogultságaival, tökéletlenségeivel, túlkapásaival tarkítva végzi Magyar Nari, mert hát persze a szerkesztői, szerzői óhatatlanul többé vagy kevésbé tökéletlen és elfogult emberek.
  Ne fedezzük már fel a spanyolviaszt, hogy a közélettel foglalkozó ember nem tud teljesen objektív lenni. Ez spanyolviasz. De a sajtóterméknek nem az és nem is lehet az a célja, mint a mozgalmárbrosúrának. A faszom se olvasná Magyar Narit, ha visszaolyanodna azzá, amit számonkérsz rajta - és nem is azért menekült ki a kilencvenes évek elején a mozgalmárok karmaiból, hogy aztán újra belehülyítse magát.
 5. 34
  rworse
  2018. július 31., kedd 22:53
  yoyo
  "A szabad sajtó nem mindentől és mindenkitől egyformán független, objektív hírközlő lapok halmaza, hanem sokféle ideológiai megközelítésű, sokféle közvetített értelmezés hálózata."

  De ezt nem is vitatta soha senki. Nem is gondolta vitatni soha senki. Ez egy másik téma, nincs köze ahhoz, amin vitázunk.
  Arról vitázunk, hogy te mozgalmárkodtatni akarod Magyar Narit, én meg tiltom ettől. Magyar Nari egy IRÁNYZATOS ÚJSÁG, amióta levált a Fideszről. Előtte mozgalmárbrosúra volt, kb. másfél éven át, ezt szeretnéd te újra tőle. Én meg tiltom ettől, és tartatnám továbbra is irányzatos újságnak. Erről vitázunk. Ha újra mozgalmárbrosúra lenne Magyar Nari, akkor én leszoknék az olvasásáról, és csak szociológiailag figyelném, ahogy teszem ezt a Magyar Időkkel, Origóval, Figyelővel, Riposttal..., Breitbart News-zal..., Völkischer Beobachterrel..., Új emberrel... - a mozgalmárbrosúrákkal.

 6. 33
  yoyo
  2018. július 31., kedd 19:06
  és igen, a nagy játszma egyik résztvevője a magyar emberek társadalma alapvetően alacsony fokon érdeklődik, könnyen manipulálható, sokszor egészen kártékony álláspont mellett foglal állást.
 7. 32
  yoyo
  2018. július 31., kedd 18:56
  A szabad sajtó nem mindentől és mindenkitől egyformán független, objektív hírközlő lapok halmaza, hanem sokféle ideológiai megközelítésű, sokféle közvetített értelmezés hálózata.

  És ez nagyszerű dolog, semmilyen érdek, ügy, probléma, disznóság nem marad vigyázó, vagy kritikus tekintet nélkül.

  Magyarországon ez az állapot igazából nem tudott kialakulni, az egyik becsípődés a "független" "objektív" izé lett, a másik a "kiegyensúlyozottság" (értsd: miénk legyen minden felület).
  Mostanra még ez a zavaros, tisztátalan, korrupt és indulatokkal terhelt "félszabad" sajtó is megszűnt, hatalmi propagandagépezet ural mindent, illetve egyre szűkebb térben egyre kisebb számú egyéb médium próbálja játszani a szabad sajtót, hosszú időszak bizonyítja, hogy ez annyira képtelen betölteni a feladatát, mint ha egy megszállott mozifan egy bezárt üres moziteremben 0-24-ben tarkovszkij filmeket vetítene, mondván nem számít más, csak a tiszta filmművészet.

  Az illegalitásban működő sajtó programot ad, mozgósít, szervez, mert nem demokratikus keretek között, szabadon, a nyilvánosság által védve működik. És mert a társadalomnak nem csak információra, de programra is szüksége van.

  Egyelőre nem kell pincébe bújva röplapokat nyomni, szamizdatban készíteni a kiadványokat, de az ellenzéki médiának új környezetben, új szerepre kell magát átkapcsolni.

 8. 31
  Kovacs
  2018. július 31., kedd 17:59
  Egyébként pedig mint írtam, nem vagyok yoyo prókátora, megvédi gondolatait, ha akarja, vagy behódol a hülyeségednek.
 9. 30
  Kovacs
  2018. július 31., kedd 17:55
  Rworse, nem tudod kimosni magad. Amit yoyo fejéhez vágtál egyenlő a nullával: mélyítsd el szavaid:
  "Azt ír, amit a xzerkesztőség úri kedve és képessége alapján jónak lát írni. Te meg eldöntöd, hogy érdekel-e. Nem tudatformálásra van szükség, hanem tudásanyagra, te meg eldöntöd, hogy formálod-e a tudatodat. Oszt jónapot."
  Mivel köztudott, hogy semmilyen formában kritikát elszenvedni nem tudsz, engem pedig xrworse úri kedve és képtelensége, amit jónak lát ide beírni, nem befolyásol különösképpen. (ha van valami, ami esetleg érdekel, hozzászólok...osztjónapot nélkül)
  Ha a "Kovacska drága tubicámozást" viccesnek tartod, el tudom képzelni milyen színvonalú lapokban írtál. Xszerkesztőségek úri kedvére.(hehe)
 10. 29
  rworse
  2018. július 31., kedd 17:34
  Kovacsnak megint sikerült szarva közt a tőgyét. Megint fogalma sincs, hogy miről beszéltem, de megint következtetéseket von le belőle. Mivel éppen az ellenkezőjét érti a beszédemből, mint ami benne van, hát persze, hogy a következtetései is spirálszerűen vágtatnak valami koholmányba.
  Kovacska drága tubicám, amiről én beszélek, azt hívják úgy, hogy "polgári kulturális és/vagy közéleti". Éppen arról beszéltem.

Komment írásához