Gyurcsány Ferenc keddre újabb demonstrációt hirdetett: „kimegyünk az utcára és maradunk”

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 16., 17:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Diktatúrákat nem a parlamentben szoktak megdönteni.”

A szombati DK-s politikai szezonnyitó beszéde után az Európa-párti demonstráción is felszólalt Gyurcsány Ferenc. Harcias kedvében nagyjából megismételte a szombaton elmondottakat, amelynek lényege, hogy diktatúra van Magyarországon. A vasárnapi felszólalás alkalmával a DK elnöke nyomatékosította, hogy demokratikus ellenállásra van szükség.

Mert bár Gyurcsány szerint egyértelmű, hogy „Magyarországot egy velejéig romlott gazember vezeti”, nem sokra megy azzal, hogy erről beszél, mert a tény ettől még nem változik meg.

Gyurcsány szerint  az ellenzéki képviselők magukban nem fogják tudni leváltani a rendszert.

„Diktatúrákat nem a parlamentben szoktak megdönteni” – hangsúlyozta, majd azon környező országok példáit sorolta, ahol a kormányok akkor buktak meg, amikor az emberek a kezükbe vették az irányítást, és kimentek az utcára.

„A népnek nemcsak joga, hanem kötelessége, hogy a sorsát a kezébe vegye, és megfutamítsa ezt a rendszert.”

Gyurcsány szerint addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszeríti az utca tömege Orbánt.

Majd ezzel Gyurcsány Ferenc utcára hívta az embereket.

„Pár éjszakát, pár hetet megér, hogy megszabadítsuk az országot Orbántól. Kedden ötkor kimegyünk az utcára és maradunk.”

A tüntetésről bővebb információkkal és képgalériával hamarosan jelentkezünk.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 16., 17:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 18
  yoyo
  2018. szeptember 17., hétfő 19:30
  rworse, ja, bocs, :)

  kovacs, ja, igen.
 2. 17
  rworse
  2018. szeptember 17., hétfő 19:21
  yoyo, 15

  Én is ezt mondtam. :)
 3. 16
  Kovacs
  2018. szeptember 17., hétfő 19:11
  !3: "Nem a Nagy Navarróék demonstrációjára, hanem Gyurcsány éhségsztrájkjára gondoltam."
  Tudom, hogy Gyurcsányra gondoltál. Én csak jelezni akartam az ország polgárai nagy csatlakozási és szolidaritási készségét úgy általában. De nincs jelentősége, mint annak sem, hogy én miért döbbenek meg Gyurcsány kijelentésein.
 4. 15
  yoyo
  2018. szeptember 17., hétfő 17:05
  rworse, akkor elmondom, mi a bajom ezzel.

  Egy a valóságot érzékelő, felelős politikus, mikor pontosan tudja, más miatt se, miatta különösképpen nem fog utcára tódulni és ott heteken át kitartóan demonstrálni egy hatalmas tömeg, akkor nem mondja már vagy századszor, hogy elzavarják orbánt, meg megdöntik a rendszert, mert ezek az ilyen nagy kijelentések hitelességét, komolyságát alkalomról alkalomra gyengítik, ott tartunk, hogy kifejezetten lohasztó, hervasztó hatású ilyeneket mondogatni.

  Az a helyzet, hogy Gyurcsány nem buta ember (bár annak, aki őszintén remél tőle valamit, annak gyakran tűnhet annak). Ha rákötnék egy hazugságvizsgálóra és megkérdezni, hiszi-e, hogy tömeg vonul ki, és vele együtt tölti az utcán a következő napokat-heteket a magyar Majdan százezres tábora, szemrebbenés nélkül mondaná, ugyan, dehogy.
  Hogy akkor mi is a cél? Esetleg csak annyi, hogy most pár napig hír lesz megint Gy. F.?
  Hogy a huszonszázalékos ellenzéki táboron belül most híveket szerez, és a lerongyolt lmp és együtt gazdátlan szavazóit ezzel maga mögé állíthatja?

  Sajnos a fidesz agytröszt elégedetten dörzsöli a markát: egy ilyen kontraproduktív tett napokig szolgáltat témát a korménymédiának, poénkodni lehet megint (sokadszor) a túlmozgásos öszödi böszmén, és jókat derülni a számokon, hányszáz néni hány órán keresztül jelenti majd a kimegyünk és örökre ott maradunk fogadkozást.

  Sajnos forradalmakat nem lehet ilyen akarnok módon 10 perc erőfeszítéssel, időről időre próba szerencse alapon próbálni kirobbantani.

  Jól érzékelhetően nem veti szét a kuktát a benne növekvő nyomás, nincs meg az indulat, ami egy jól időzített, és magával ragadó beszéddel robbanást idézhetne elő. Az ilyen sokadik gyatra és átlátszó próbálkozás inkább mégjobban elkedvetlenít mindenkit.
 5. 14
  rworse
  2018. szeptember 17., hétfő 15:51
  yoyo

  Hogy meddig lesz az "ott is marad", az nyilván elsősorban attól függ, hogy egyre többen mennek-e el vagy egyre kevesebben. Nyilván, én se adok sok esélyt, hogy Gyurcsány vagy Karácsony vagy... lesz mégis a Messiás, de ő most próbál esélyt ragadni. Láthatólag, a demokraták nem keltek fel spontán amiatt, hogy az EU feltételes papírt bocsájtott ki arról, ami itt van. Eddig is tudtuk, hogy "ami ami, az az".
 6. 13
  yoyo
  2018. szeptember 17., hétfő 13:52
  Nem a Nagy Navarróék demonstrációjára, hanem Gyurcsány éhségsztrájkjára gondoltam.

  De ha már, valamikor a köztévés elbocsátások környékén lehetett látni, mi lesz itt.
  Hogy a hüledezésen és halk morgáson kívül semmi, a kirúgottak mélyen hallgatnak, mivel a szerződésük kimondja, nem kapnak egy vasat se, ha elmondják, milyen ürüggyel állították fel őket, a szembefordulást választok mellett jóformán csak jelképes kiállás, nulla szolidaritás, és megy szépen minden tovább.

  Ugyanez a forgatókönyv jellemzett itt a későbbiekben is mindent.
  A helyzet annyiban romlott, hogy azóta az általános érdektelenség és passzivitás mellett megjelent a sorosozást és migránsozást követő egyre mélyebb idegengyűlölet és nyugatellenesség.

 7. 12
  Kovacs
  2018. szeptember 17., hétfő 10:49
  11: Igen, Nagy Navarró mellé is csak úgy csatlakoztak a tömegek (különösen az újságíró kollégák!) pedig nem egy pár hetet töltött az "utcán". Nagy hagyománya van ennek az "utcai nyomásnak"
  (Ez egy rosszindulatú bejegyzés. Annak is szántam.)
 8. 11
  yoyo
  2018. szeptember 17., hétfő 10:30
  szóval ez "az utcára megy és ott is marad" nem valószínű, hogy a parlamenti mandátum visszaadását jelenti, hogy harciasra felborotvált hajjal, erős arcszőrzettel, kopott bőrdzsekiben látnánk ezentúl.
  Inkább csak amolyan költői kép, méginkább egyszerű túlzás.
 9. 10
  yoyo
  2018. szeptember 17., hétfő 10:11
  hát ennek "az utcára megy és ott is marad" végét várjuk meg (félek, már nem kell sokat aludnunk).

  volt már egy éhségsztrájk light, nem emlékszem, miért, arra se, végül hány napig tartott, összesen hány főétkezés maradt ki (hogy titokban mennyi műzliszelet fogyott, most hagyjuk), de nem rémlik, hogy az Orbán rendszer összeomlott volna.

  Esküszöm, örülnék, ha hatalmas felháborodott tömeg követné és vele együtt maradna, és tiltakozna, amíg... de ezt elképzelni igen nehezen megy.

  A felháborodott tömeg egyik fő ismérve, hogy nem nyomatékos felszólításra és több napos késéssel ébred felháborodásra.

  És iszonyú nehezen tudom elképzelni, hogy az illető a saját hívein kívül sokakat másokat is magával képes ragadni a felháborodásba. Sajnálom.

 10. 9
  Kovacs
  2018. szeptember 17., hétfő 09:44
  Ez a szarva közt az izé rendben is lenne részedről, ha az "UTCÁN" maradt volna, de minden áron frakciózni akart a parlamentben, ahol nem lehet elérni semmit. Mondá ő maga. Most. Kötelessége pedig egy népnek sincs politikailag.
  Egyébként pedig engem személy szerint az zavart, hogy "kokárda"problémájuk van és "hazaszereteti", pedig az ellenzéknek tudnia kellene, hogy ebből hatgenerációs tartaléka van a magyar népnek.
  Szóval rworse inkább a tegnapi szónoklók fogdosták a "szarva közt a tőgyét". (kivétel esetleg Iványi)
  (Mert dosztig elég lett volna tematizáni azt a bizonyos 2-es cikkely tartalmát, amire elkötelezték magukat. Uniósilag. De még mindig csak a "himnuszolásra" telik)

Komment írásához