Ha Rákosi Mátyás látná mindezt, egészen biztosan csettintene

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. jan. 07., 12:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

De nem látja. Csett.

Az RTL Klub Híradója megszólaltatta Balla István pedagógust, aki korábban kifejezte nemtetszését amiatt, hogy egy komáromi iskolában nyilvános felületen listázzák azokat a diákokat, akik intőt vagy rovót kaptak. Ez jogsértő, még a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szerint is. A tanár azt is elmondta, hogy az iskola igazgatója számon kérte a nyilatkozata miatt.

Az eset nyomán a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal kiadott az iskoláknak egy útmutatót arról, hogyan kell kezelni az olyan eseteket, amiknek következtében „negatív sajtóhírek” keletkezhetnek: hírzárlatot kell elrendelni, a feltett kérdésekre adott választervezetet pedig be kell adni a hivatalnak ellenőrzésre, derült ki az RTL Híradójából.

Vagyis még az iskolák igazgatói sem nyilatkozhatnak csak úgy a sajtónak, mindent láttamoznia kell a hivatalnak.

A riportban Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke aggodalmát fejezte ki: ezek után még kevésbé mernek majd megszólalni a tanárok, iskolai dolgozók, mert az igazgatók és tanárok tarthatnak a következményektől. A szakszervezet fontolgatja, hogy az alapvető jogok ombudsmanjához fordul.

„Ha Rákosi Mátyás látná mindezt, egészen biztosan csettintene”

– mondta Mendrey.

 

 

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. jan. 07., 12:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 19
  harcolj
  2018. január 08., hétfő 18:09
  Galambocskáj kegyed nem alkat csak alakzat. Karácsony akármennyire öltözne rosszul, a maga piszkoskodását akkor sem tudná alulmúlni. Ha pedig a Kremltörpénk malacancugját nézzük akkor igazán van kegyednek hörögnivalója. Ostoba.
 2. 18
  galambocskám
  2018. január 08., hétfő 12:23
  Nem vagyok az az alkat aki olyasmivel hozadik elő ami nem tartozik szorosan a blog témájához.

  De ezt nem bírom ki.

  https://index.hu/belfold/2018/01/07/karacsony_gergely_spinoza/

  A fényképet kell figyelni, a másodikat. Hát szó mi szó, fel tudott öltözni a karácsony az alkalomra.

  A kivillanó bokáról és az elegáns ruhatárról csak Rangos Katalin szütyője tereli el a figyelmet ami szintén jól mutat az asztal alatt.

  Az elhangzottakkal nem foglalkozom, hőn remélem hogy ez lesz itt még téma.
 3. 17
  harcolj
  2018. január 08., hétfő 12:02
  És a legszomorúbb az hogy Galamb(illetve az ezen a néven futó trolliroda) képviselne egy bizonyos színvonalat, mely szerintük érvelésképes, időnként szellemes (búúúáááááá), akkor képzeljük el a többi NER-nyaló milyen lehet. Hisz itt a legnagyobb baj, hogy mára annyi kisült agyú honpolgár szívja kishazánk poros levegőjét, amennyit 50 év alatt nem lehet agyátültetéssel sem rendbe hozni. Félek a következő generáció üvöltve fog külföldre távozni, ha eléri a felnőttkort, kivéve ha addig nem lesz ismét vízumkötelezettségünk. Világos mára hogy a Kremltörpének egyetlen célja volt, összeszorított foggal hatalomra kerülni, amihez persze járt az állami lopás-, majd azt bármilyen eszközzel megtartani. Ennyire jutottunk 1122 év alatt. Úgy kerülünk be a történelemkönyvekbe mint a SZOTYIALIZMUS KORA.
 4. 16
  tiszapolgári
  2018. január 08., hétfő 11:37
  Békegalamb kínosan ügyel arra, hogy Viktor és Thatcher mindig nagy betűvel kezdődjön, és az összes többi nemecsek-betűvel.
 5. 15
  harcolj
  2018. január 08., hétfő 10:49
  Galambocskáj tudjuk hogy parasztnak lenni mostanában menő. Maga persze így született. Személynév nagy betű.
 6. 14
  Cyrano
  2018. január 08., hétfő 08:21
  Enyves pracli, mind halálok.
  Aha.
  Ha így lenne, már boldog demokráciában élhetnénk.
 7. 13
  galambocskám
  2018. január 08., hétfő 07:48
  Az SZDSZ saját magát nyírta ki. A pimaszságával, pökhendiségével a dilettantizmusával és az enyves liberál praclik sokaságával.

  Minden párt és minden politikus saját magát nyírja ki ha kinyírja. Szó sincsen más pártok, más személyek vagy éppen az aktuális kormány áskálódásának eredményéről, még akkor sem ha ténylegesen van áskálódás. Alap nélküli áskálódás nem hat. Ha a személy nem szolgál rá a hiteleltenedésre akkor nem lehet elhitelteleníteni. De ilyen személyiség kevés van.

  Az önfelmentés az más. Szegény bajnait sem a saját elképesztő dilettantizmusa nyírta ki és a szegény botkát sem. Azok a csúnya mások....ja.

  Hehe.
 8. 12
  szegedi789
  2018. január 07., 22:34
  Galamb, ne feledd, hogy liberálisok kurva hamar háttérbe kerültek (eszdéesz meg, hm..., nem mondanám akkora liberális sikertörténetnek, 5%-val max. emeszpével szeredgethették tartósan egymást...), szembe veled és Horngyuszival ! Aztán hagyományának legjobb követőjével, Viktorral...

  Látod, te is csacsoghatsz a liberálisaidról, pont egy liberális lap kommentszekciójában, pont a tanári szólásszabadság megtiprásának és hatalmi önkényeskedésnek a híre alatt. Amit a fideszes köznevelés (sic!) követett el. Vagy nem itt éltél az elmúlt időkben ???

  Lényeglátóan, csak így tovább, tubi-tubi !
 9. 11
  szegedi789
  2018. január 07., 22:27
  A "negatív sajtóhírek" destruktív irányba befolyásolnák az ifjú dolgozó kollektíva és idős proletár szüleik internacionalista munkás hangulatát, amelyre azonmód lecsapna az ámerikai suttogó propaganda, hogy szabotázzsal és árdrágítással egybekötött bajkeverés útján, előkészítse ellenforradalmi törekvés kiburjánzását Népünk Tanítója, Rákosi pajtás szép kommunista tarkója megett. Rovók az új kommunista embereszmény felé tett lépések egyik legfényesebbike, amiről Sztalin elvtárs is megmondta, a statáriális megtorlás előszobája leend. Kihirdetni !
 10. 10
  Cyrano
  2018. január 07., 19:28
  Időtér: Miért törvényszerű, hogy bajba kerül? Ha a nyilatkozata tényekre épül, ha tudja bizonyítani, akkor miért is kell bajba kerülnie? Ja, hogy a hatalom nimbusza ne sérüljön.. :(

Komment írásához