Habony köre is nyert a kötvénybizniszben

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. okt. 10., 08:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Pont az ne nyert volna?

A Direkt36 kiderítette, hogy amit eddig csak sejteni lehetett, jelesül, hogy a Habony Árpádhoz kötődő  grúz-izraeli üzletember, Shabtai Michael, illetve Kosik Kristóf ügyvéd irodája részt vettek a kormány letelepedésikötvény-programjában, annak immár nemcsak közvetett bizonyítékai vannak.

A Direkt36 birtokába került dokumentumok ugyanis egyértelműbb információkat is tartalmaznak Shabtai és Kosik részvételéről. Amint írják: „E-mailek és egyéb iratok mutatják, hogy Shabtai részt vett a VolDan nevű cég működésében, amely Oroszországban árusított letelepedési kötvényeket”; és „van olyan dokumentum is, amely arról árulkodik, hogy Kosik ügyvédi irodájának egyik munkatársa intézkedett egy kötvényvásárló ügyében”.

Az érintettek közül csak Shabtai Michael állt szóba a Direkt36 munkatársaival, annyit mondott, hogy „a kérdésekre sem kíváncsi”, majd büntetőeljárást helyezett kilátásba.

A tényfeltáró cikkben megjegyzik: „A kötvényprogramot Rogán Antal kezdeményezte 2012 őszén, a parlament gazdasági bizottságának vezetőjeként. A kötvények forgalmazására pályáztatás nélkül választottak ki néhány, jellemzően offshore hátterű, átláthatatlan tulajdonosi struktúrájú céget. Ezek a vállalkozások milliárdokat kerestek az ügyfeleknek felszámolt 40–60 ezer eurós kezelési költségen”, és kiderült az is, hogy olyan ember is jöhetett, aki korábban szervezett bűnözői csoportot vezetett.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. okt. 10., 08:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2018. október 10., szerda 15:58
  nerdőspéter
 2. 1
  naki
  2018. október 10., szerda 13:16
  Mi kell még, hogy fenyegetőző, köztörvényes, börtöntöltelék bűnözőket börtönbe basszunk?

Komment írásához