Hadházy: „Orbán Viktor és veje egy nagy lépéssel közelebb került a börtönhöz”

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 13., 17:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ismét nekifut és újabb feljelentést tesz az LMP, miután az OLAF súlyos szabálytalanságot talált Tiborcz István korábbi cége ügyletei kapcsán.

„Ez a legmagasabb politikai köröket egészen közvetlenül elérő korrupciós ügy. A miniszterelnök és veje egy nagy lépéssel közelebb került a börtönhöz, de az ügy számos magas rangú politikust, többek között Lázár Jánost és Horváth István államtitkárt (korábbi szekszárdi trafikos polgármester) is közvetlenül érinti” – így kommentálta Hadházy Ákos szombati sajtótájékoztatóján azt az OLAF-jelentést, amely súlyos szabálytalanságokat tárt fel azokban a közbeszerzésekben, amelyeket 2011 és 2015 között nyert meg az Elios Innovatív Zrt., Tiborcz István akkori cége.

Nyomoz-e majd Polt Péter Orbán veje után? Az unió szerint súlyos szabálytalanságok voltak Tiborcz cégénél

Összeférhetetlenség és milliárdok. Kétéves nyomozás után az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) súlyos szabálytalanságokat tárt fel azokban a közbeszerzésekben, amiket 2011 és 2015 között nyert meg az Elios Innovatív Zrt., Tiborcz István akkori cége – írta reggel a Wall Street Journal nyomán az Index.

Hadházy felhívta a figyelmet arra, ha az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) a teljes összeg visszakövetelésére tesz javaslatot, akkor Magyarországnak 12 milliárd forintot kell visszafizetni az adófizetők pénzéből. „Ennyi pénzt ugyan tavaly Mészáros Lőrinc egy hónap alatt megkeresett, azonban ebből 12 ezer diáknak lehetett volna 1 millió forintos ösztöndíjat fizetni, vagy ha úgy tetszik, minden magyar állampolgár 1200 forinttal szállhat bele a miniszterelnöki buliba” – közölte a politikus.

Az LMP az Elios közbeszerzései kapcsán már korábban tett feljelentést, de az eljárás vádemelés nélkül zárult. A párt társelnöke kijelentette: megint nekifutnak, és ismét tesznek egy feljelentést, hiszen új körülmények merültek fel. „Egyrészt a korábbi feljelentések után olyan, terhelő információink is vannak, amelyeket korábban nem jeleztünk, másrészt az OLAF-jelentésben szereplő elmarasztalás is szolgáltathat olyan egyértelmű bizonyítékokkal, amelyeket már nem hagyhat figyelmen kívül Polt Péter legfőbb ügyész” – ezt már portálunk megkeresésére nyilatkozta Hadházy.

A politikus nyugtalanítónak nevezte Orbán Viktor egyik korábbi kijelentését, amelyben a miniszterelnök közölte: ha az Európai Unió majd nem tud pénzügyi támogatást adni, akkor Kínához fordul. „Ha Polt az OLAF-jelentés ellenére sem nyitná meg újra az ügyet, egészen komolyan felmerülhetne az EU-pénzek felfüggesztése. Azonban ahogyan az EU a támogatásokat az európai értékek és érdekek képviseletéért is adja az országnak, Kína a kínai érdekek képviseletéért adna kölcsön. Ha a miniszterelnök saját bőrének mentése miatt erre a váltásra készül, akkor nemcsak a hazáját, hanem egész Európát elárulja” – nyilatkozta az LMP társelnöke.

Arról, hogyan állt a „saját lábára” a Tiborcz István–Orbán Ráhel házaspár, korábbi cikkünkben részletesen írtunk:

Fényből nyert milliárdok – Tiborcz István és Orbán Ráhel boldogulása

Meg lett mondva az országnak, hogy a svájci elitegyetemen tanuló Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István a saját lábán áll. Az önállósodásukhoz persze közpénzből finanszírozott meg­bízások is kellettek. Pécs és Bicske hitelt vett fel, hogy megbízhassa Tiborcz cégét.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 13., 17:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  galambocskám
  2018. január 14., 06:34

  https://merce.hu/2018/01/05/karacsony-szel-mas-te-kit-valasztanal/

  A mi a f...nak hagytam magam rábeszélni karácsony az első, a fejemben már áll a kormány bernus a negyedik.

  Ajándék egy párhuzamos világegyetemből.
 2. 7
  Cyrano
  2018. január 13., szombat 21:52
  https://68.media.tumblr.com/1468e7c8165ed3ce5159ce6b7081d782/tumblr_p2gewg1Oge1s4ew3vo1_1280.jpg
 3. 6
  tiszapolgári
  2018. január 13., szombat 20:49
  A külvilág ebből nem sokat fog érzékelni, és a propaganda egészen másra fog fókuszálni, de majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy a kedves após most, ezekben a napokban, leordítja a kedves veje fejét. A feje veleje elejét.
  Rengeteget hibáznak a fiúk, érthetetlen, hogy az ellenzéknek alig sikerül ezekből valamit kihasználnia.
 4. 5
  hóvarjú
  2018. január 13., szombat 20:31
  Na, ezzel kellene teleragasztani az országot tisztelt ellenzék!
 5. 4
  szegedi789
  2018. január 13., szombat 19:10
  - Hallgatás --> bagatellizálás --> aktuális emeszpés ügy előrángatása --> Polt Péter.

  - Kb. ennyire fog kiterjedni az ügy. Ja, még Sorost is kihagytam.

  - " Bánya " és " Sárazsadány " után, amikor elvileg (?) még a kompetens igazságügyi szerv is cselekedhetett volna (?) úgy, ahogy most nem nagyon, optimizmusom nem töretlen, inkább kettétört.
 6. 3
  szegedi789
  2018. január 13., szombat 18:59
  jav.:trollmadár
 7. 2
  szegedi789
  2018. január 13., szombat 18:58
  Troll galamb bizonytalan léptekkel előjött a trolldzsungelből. Léptei bizonytalanok, szárnyai esetlenül lógnak két oldalán. Ki kellene magyarázni. Tiborczot is. Fel kell megint fújódni, színt elváltoztatni, esetleg tollakat felborzolni. És akkor troll galamb már nem maszatol, nem vonja be a mondatcsonkjait kellemetlen állagú anyagba, nem relativizál, már nincs sz@rrágás sem. Ezt már nem lehet. Ki. Magyarázgatni. Mellébeszélni.

  Galamb felfújódva is csak személyeskedni tud. Passzív agresszitása besült. Szeme sarkából márcsak a sötét trolldzsungel rejtett zugat keresi. Fura károgó hangja is elvékonyodik.

  Sir David Attenborough is csak csóválni tudja fejét. Gyengécske ersztésű trollmadág...

  Talán csak a tokaji szőlőültetvények között hallott a messziről jött angol ilyeneket.
 8. 1
  galambocskám
  2018. január 13., szombat 18:47
  Kénytelen vagyok a kölcsönkommentárral téged is megkínálni, hadházy cica.

  "Nem elég hülyének lenni, annak is kell látszani."

Komment írásához