„Heller Ágnes sem szégyelli magát?” – kérdezi Jobbik-ügyben Setét Jenő

szerző
- ngm -
publikálva
2017. dec. 06., 17:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kőszeg Ferencen is elképedt az ismert jogvédő aktivista, aki interjút adott a Narancsnak.

Hosszú interjút adott a Magyar Narancsnak Setét Jenő, amelyben számos kérdést érintettünk a Fidesztől kezdve Farkas Flóriánon át az ellenzéki pártokig. Szóba került Cserdi polgármestere, de a Jobbik is. Utóbbiról Setétnek határozott véleménye van, íme egy részlet az interjúból:

false

 

Fotó: Németh Dániel

„Miből gondolja bárki is, hogy a Jobbik érdekelt a fékek és ellensúlyok rendszerének helyreállításában? Miből gondolja bárki, hogy antidemokratákkal lehet demokráciát építeni? Nagyon naivnak kell lenni, hogy ennek valaki bedőljön. Hogy lehet olyan párttal szövetkezni, amely szerintem érzelmi felbujtója volt a rasszista indíttatású sorozatgyilkosságoknak, amely és amelynek szövetségesei évekig tartottak fenn terrort magyar állampolgárokkal szemben? Mi akadályozná meg Vona Gábort abban, hogy Toroczkai Lászlót belügyminiszternek, Dúró Dórát pedig szociális miniszternek nevezze ki? Elképedek, hogy olyan kiváló embe­rek, mint Kőszeg Ferenc vagy Mellár Tamás a Jobbikkal való együttműködésről beszélnek. Nem szégyellik magukat az ötletért? Heller Ágnes sem szégyelli magát? Ha a Jobbik kormányra kerülne, nekünk, roma aktivistáknak végig kell gondolni, hogy ki kell-e menekíteni a romákat Magyarországról. Most úgy áll, hogy nem fognak nyerni, de a baloldalnak üzenem, hogy ha létrehoznak egy szövetséget a Jobbikkal, akkor nekem kutyakötelességem lesz a Fideszre szavazni, pedig életemben nem szavaztam rájuk. Képtelenség, hogy »közös győzelem« esetén a Jobbik önként lemondjon a kormányzás lehetőségéről, és új választást írjon ki. A baloldalnak ki kellene találni, mi az, hogy normális ellenzéki politika. Meg kellene mondaniuk, mi az, amiért érdemes rájuk szavazni.”

A Setét Jenővel készült teljes interjúnkat a csütörtöki Magyar Narancsban olvashatja.

 


szerző
- ngm -
publikálva
2017. dec. 06., 17:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  yoyo
  2017. december 06., szerda 19:47
  Amikor egy film csúcsjelenetében mindenki mindenkire fegyvert fog, és amikor valakinél elszakad a cérna, elkezdenek durrogni a stukkerok, majd mindenki holtan esik össze, állati erőltetettnek, életszerűtlennek tűnik.
  És tessék, ez a túlírt, hatásvadász baromság előállt, az lmp-s a dékásra, az mszp-s a momentumosra tartja a fegyvere csövét, középen áll Heller Ágnes és próbálja betuszkolni a jobbikot, aminek hatására Setét Jenő nem tehet mást, mint a fideszre szavaz. Amikor a halomra lőtt szereplőkön végigpásztázott a kamera, kiderül, hogy egy pocakos alak az egészet zsebre dugott kézzel nézte végig a sötét háttérben.
 2. 2
  reuters
  2017. december 06., szerda 19:49
  Setét! Ha a Jobbikot bedarálja a rezsim (szigorúan törvényesen, mint a Népszabadságot), akkor megoldódnak a problémák.
 3. 3
  rworse
  2017. december 06., szerda 20:07
  Az interjúból idézett szöveg olyannyira egzakt, hogy csak élénken helyeslőleg bólogatni tudok. A Jobbik rasszizmusára vonatkozó részekre is természetesen csak bólogatni, természetesen függetlenül attól, hogy mint természetesen tudjuk, természetesen roma (cigány) szavazója is bőven van a Jobbiknak. Természetesen.
 4. 4
  rworse
  2017. december 06., szerda 20:12
  Én az érintettektől (Karácsony, Heller, Kőszeg, Mellár..., de akár a helyi megegyezéseket lehetségesnek tartó Gyurcsány is), eredendően azt kérdezném, hogy normálisak vagytok ti?! De a setéti felvetés is legalább olyan fontos: nem szégyellitek magatokat?!
 5. 5
  yoyo
  2017. december 06., szerda 20:19
  Setét Jenő a nagyon jó emberek egyike, amit a jobbikról mond, abban teljesen igaza van.
  Hogy kénytelen lenne a fideszre szavazni, ez viszont egy hatalmas baromság.
  A fideszről ugyanis pontosan ugyanazt el lehet mondani, amit a jobbikról mondott.
 6. 6
  hakohen
  2017. december 06., szerda 23:19
  .
  "Mi akadályozná meg Vona Gábort abban, hogy Toroczkai Lászlót belügyminiszternek, Dúró Dórát pedig szociális miniszternek nevezze ki?" - mondja Setét Jenő, aki belengeti, hogy a Fideszre fog szavazni.

  Na és mi akadályozná meg a roma szavazatokkal további néhány ciklusra bebetonozott OV-t, hogy Farkas Flóriánt nevezze ki romaügyi miniszternek vagy államtitkárnak vagy akárminek?

  Akkor örülhet csak Setét Jenő.
  .
 7. 7
  galambocskám
  2017. december 07., csütörtök 09:43
  Hellernek nem kéne szégyellnie magát. Mostantól.

  Akkortól kellett volna - legkésőbb - amikor az iszlám kincsek tömeges erőszaka alkalmából azt bírta mondani hogy neki is megcsípték a fenekét a villamoson amikor fiatal volt.

  De igazából akkortól kéne elsüllyednie amióta a harminc éve halott első férjének mószerolásával óhajta kimászni egy számára kínosnak vélt szituációból.
 8. 8
  hóvarjú
  2017. december 07., csütörtök 16:05
  Heller Ágnes gondolatmenete az ellenségem ellensége a stratégiai szövetségesem lehet (lásd: Churchill-Sztálin) logikájára épül, ellenben TGM-nek szerintem igaza van, árulást akkor érdemes elkövetni, ha abból tényleg stratégiai előny származik, a Jobbikkal pedig hogy a fenébe lehetne stratégiai előnyt szerezni?, még matematikailag is kétséges (lásd: papíron, matematikailag még van esélyük a továbbjutásra... aztán persze kiestek). A NER-t parlamenti választásokon megdönteni nem lehet, ugyanis az nem egyenlő egy vélt Fidesz vereséggel (=50%-1 mandátum pl.).
 9. 9
  yoyo
  2017. december 07., csütörtök 16:36
  Elég egyértelmű, hogy a jobbikkal való szövetség ötlete IS a teljes kétségbeesés és tanácstalanság következménye.
  Ennyi felelőtlenséget és halogatást a hétköznapi életben senkinek nem bocsát meg a világ.
  Tudni, hogy 18-ban választás lesz, ismertek a körülmények, de éveken keresztül nem történik semmi, ami mozgósítaná, vonzaná a választókat. Semmi, ami a fidesz ellen induló pártok között valódi együttműködéshez vezetne. Naná, hogy így pár hónappal a választások előtt teljes a csőd, jönnek az egyébként megengedhetetlen és eleve rossz megoldások: vegyünk fel a lakásra jelzáloghitelt és abból fizessük ki a tönkrement vállalkozásra kiszabott monstrózus bírságot, aztán majd megpróbálunk kölcsön kérni, hogy legyen miből elkezdeni fizetni a részleteket.
  Szerintem már több ciklussal ezelőtt kezdtem ismételgetni, ha MOST nem kezd hozzá a ballib egy teljesen új politikai koncepció kidolgozásához, ha nem hagyja a picsába az összefogáson való tehetségtelen és terméketlen pöcsölést, akkor még 2028-ban is ettől fogunk szenvedni.

 10. 10
  yoyo
  2017. december 07., csütörtök 16:42
  De hogy a helyzet átmenjen totál abszurdba:
  elkövetkezhet, hogy mindannyian felháborodottan kell kiálljunk a jobbik MELLETT.
  Ha ugyanis a hatalom valóban érvényesíteni akarja a plakáthelyekkel kapcsolatos büntetést, hogy ezzel ellehetetlenítse, tulajdonképpen megszüntesse a pártot, akkor nincs kecmec. Ez ugyanis nem a jobbik gusztustalan náci voltáról szólna, hanem arról, hogy ezentúl BÁRMELYIK másik pártot hasonló körmönfont módszerekkel megszüntessék, ellehetetlenítsék.
  Szóval előállhat az a helyzet, hogy Setét Jenőnek, aki kötelességének érezné, hogy a fideszre szavazzon, hogy nehogy a jobbik kerülhessen hatalomra, kénytelen lesz kiállni ugyanezen jobbik mellett, hogy tiltaokozzon egy leplezetlen, hardcore diktatúra lépése ellen.

Komment írásához