Helyreigazításra kötelezték a Fideszt, mert hazudtak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 04., 21:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Erre lehozták újra az inkriminált közleményt, amelynek terjedelme hosszabb, mint a sajnálkozás.

A Fidesz 21.17-kor a következő szöveget tette közzé ma este az MTI-n keresztül:

2015. május 22. napján az MTI Országos Sajtószolgálata útján megjelent közleményében a Fidesz a következőket tette közzé: „A nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesítő álcivil Helsinki Bizottság pofátlan módon a fekete-fehér adatokat is próbálja meghamisítani. Hazugságaikkal szemben a tény az, hogy 2014-ben a menedékkérők négyötöde, mintegy 35 ezer ember nem háborús övezetből érkezett Magyarországra, tehát megélhetési bevándorló volt. Idén májusig a menedékkérők 17,3 százaléka érkezett háborús övezetből, vagyis az illegális határátlépők nagy többsége nem politikai menekült. Felszólítjuk a Helsinki Bizottságot, hogy fejezze be a hazudozást és legalább egy ilyen fontos és súlyos kérdésben ne a zsebeik Soros György pénzével való kitömésével legyenek elfoglalva!” A Fővárosi Törvényszék 65.P.22.573/2015/12. számú ítélete megállapította, hogy az alperes (Fidesz) megsértette a felperes (Helsinki Bizottság) jó hírneve védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a fenti közleményében valótlanul állította, hogy a felperes szervezet nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesíti tevékenysége során, és fekete-fehér adatokat is próbál meghamisítani, továbbá, hogy a hazánkba érkező menedékkérők számával, összetételével kapcsolatos adatokat is hamisított 2014. évre vonatkozóan, ezért az alperes sajnálkozását fejezi ki.

Fidesz–Magyar Polgári Szövetség

false

 

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

A vastagbetűs kiemelést már mi eszközöltük, ez jelzi ugyanis közlemény érdemi részét és hírértékét. A többi – a szöveg több mint fele, beleértve a közlemény felütését is – azonban ugyanaz a valótlanság, amiért éppen elmeszelték a kormánypártot. Ez pedig, illetve a közlemény megjelentetésének időpontja, elég jól mutatja azt a stratégiát, ahogyan Fidesz eljelentékteleníteni próbálja a számára kellemetlen híreket.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 04., 21:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  rworse
  2017. december 05., kedd 19:22
  A grrreselyű szokásához híven hazudik - könyvből olvasva.
 2. 4
  Pasinszki
  2017. december 05., kedd 12:54
  "ezért az alperes sajnálkozását fejezi ki"
  Az alperes már megint hazudik.
 3. 3
  galambocskám
  2017. december 05., kedd 09:52
  Az abcugnak még gyakorolnia kell az ellenzéki újságírást. Nem helyes olyast leírni hogy a sorosék vidéken szembeszállnának a kormánnyal. Hát persze hogy nem.

  Egy kis gyakorlattal az igazmondás elkerülhető. De oda kell figyelni! Nem csak úgy hűbelebalázs módjára leírni ezt meg azt. Na mindegy, reméljük a legjobbakat.
 4. 2
  galambocskám
  2017. december 05., kedd 07:33
  https://abcug.hu/sorosek-videken-szallnak-szembe-kormannyal/

  "Kineveztek egy szóvivőt, Soros Györgyöt filantrópként mutatják be, közelebb mennek az emberekhez, és népszerűségre hajtanak."

  "Igaz, ettől még nem fog kevesebb pénzt kapni a TASZ vagy a Helsinki Bizottság."


 5. 1
  rworse
  2017. december 05., kedd 01:46
  Or Ban Ce: A helyreigazítás művészete

Komment írásához