Micsoda bátorság: a Magyar Krónika főszerkesztője bírálja a kormányt, amiért az betiltja a gender szakot

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 10., 14:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez még Bencsik Gábort is megdöbbentette.

„Ne legyen igaz a hír. Ha igaz a hír, akkor most eljött a pillanat, hogy a kormány politikáját támogató nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiek megvédjék a kormányt saját rossz döntésétől” – írta ki a Facebookjára Bencsik Gábor a kormánypárti, a kinyíló pitypangról is beszámoló Magyar Krónika főszerkesztője.

Bencsik arra reagált, hogy a hvg.hu értesülése szerint a kormány egyetlen rendelettel tiltaná a társadalmi nemek tudománya képzést Magyarországon, csak azért, mert a szak a kormánynak nem tetszik. Úgy tudni, az egyetemeknek 24 órát adtak, hogy véleményezzék az indoklás nélküli rendeletmódosítást.

A kormány egyetlen rendelettel tiltaná be, hogy gender szakot indítsanak a magyar egyetemek

Indoklás persze nincs. Az Emmi és az igazságügyi tárca rendeletmódosító előterjesztéséről ír a hvg.hu, mely megtiltaná, hogy a jövőben képzés induljon társadalmi nemek szakon, vagy ahogy a politikai vitákban nevezik, gender szakon. A portál szerint a hét elején az egyetemek alig 24 órát kaptak arra, hogy véleményezzék az előterjesztést, amely mindenféle háttéranyag nélkül, indoklás nélkül érkezett.

Bencsik a posztjában azt írja, hogy a gendertudományokat az egész világon kutatják és oktatják. „Ezekben a szellemi műhelyekben bőven van zabhegyezés is, meg túltolt feminizmus is, számos tanszék a szélsőséges liberalizmus fellegvára. Más műhelyekben pedig értékes munka folyik, segít megértenünk, hogy miért viselkednek úgy az emberek, ahogy, és mit kellene tennünk, hogy jobban működjön a társadalom.”

Szerinte nonszensz, hogy „a magyar tudományosság ne kapcsolódhassék be ebbe a folyamatba, a tudományos konferenciákon ne legyen jelen magyar kutató, a folyóiratokban ne jelenjék meg magyar szerző. Valaki azt írta az ügy kapcsán: nem kell félni ettől a konfliktustól. Igaza van, de ellenkező előjellel. A betiltás ugyanis nem konfliktus. Legyen gender szak, és mi, keresztény konzervatívok ütközzünk velük. Aki bízik a saját érvei erejében, az nem akarja betiltani az ellenfelét”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 10., 14:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  tiszapolgári
  2018. augusztus 10., péntek 17:18
  Ő a mi Bencsikünk, a jó Bencsik. Navracsics, Pokorni, a jó Bencsik, ezekkel a reformemberekkel kezdeni lehetne valamit.
 2. 5
  hóvarjú
  2018. augusztus 10., péntek 17:03
  Gábor, Gábor már megint hülye vagy.
 3. 4
  rworse
  2018. augusztus 10., péntek 16:21
  Bencsik lesz Orbán díszlibsije.
 4. 3
  Kovacs
  2018. augusztus 10., péntek 16:10
  "belehett volna vezetni" természetesen értelmetlen, még magyarul is...hehe - be lehetett volna vezetni.(sorry)
 5. 2
  Kovacs
  2018. augusztus 10., péntek 16:05

  "Más műhelyekben pedig értékes munka folyik, segít megértenünk, hogy miért viselkednek úgy az emberek, ahogy, és mit kellene tennünk, hogy jobban működjön a társadalom.”
  Ezzel egyszerűen csak azt akarta mondani, hogy belehett volna vezetni a magyar nemzeti gendertanulmányokat. Kompromisszumus alapon. A megszüntetés helyett. (a liberálisokat is át lehet verni, nem is akárhogy!)
 6. 1
  yoyo
  2018. augusztus 10., péntek 15:49
  - kiderült, hogy Bencsik Gábor italába tudatmódosító szert csempézett egy transznemű feminista.

  - egy hacker feltörte Bencsik Gábor munkahelyi laptopját, majd a kormányellenes poszt közlését követően törölte annak hozzáférését, a gép bekapcsolása után egy guy fawlkes maszk jelenik meg sistergő hang kíséretében.

  - valójában B. G. most érezte elérkezettnek a pillanatot arra, hogy dekonspirálódjon, évtizedeken át a legrafináltabb módon dörgölőzött a hatalomhoz, valójában Soros György ügynöke, az egykori SZDSZ máig fennmaradt titkos törzsének a tagja, remekül adta a műveletlen tahót, a szervilis férget, de most atombombák sorát fogja a hatalomra zúdítani.

  - de az is lehet, hogy az eligazításon azt mondák neki, Gábor, most te leszel a szabad szólás hivatalos hangja, hogy el lehessen mondani, a kormányközeli médiában vitatkozó, plurális álláspontok vannak, szó sincs kézi vezérlésről.

Komment írásához