Itt a nap bejelentése: Puzsér politikai babérokra törne

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. aug. 06., 14:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Fontolgatja, hogy elindul a főpolgármester-választáson.

Puzsér Róbert Facebook-oldalán jelentette be: fontolgatja, hogy jövő ősszel elindul a főpolgármester-választáson.

Hogy ezzel miért pont most rukkol elő, az a posztból nem derül ki, mindenesetre kifejti, hogy régi álmát, a Sétáló Budapest koncepcióját valósítaná meg.

Mint írja, „a terv arról szól, hogy adjuk vissza a fővárost a budapestieknek: teremtsünk összefüggő sétálóövezetet a Budai Várnegyedtől a Deák térig, a Jászai Mari tértől a Fővám térig! Tegyük sétálóhíddá a Lánchidat! Teremtsük meg a város és a folyó szerves kapcsolatát a húgyszagú rakpart helyén bárokkal és kávézókkal! Teremtsünk olyan Budapestet, amit nem a benzinmotor hajt – tiltsuk ki az autóforgalmat a város szívéből! Teremtsünk egységes városképet egységes arculatú bolti és éttermi portálokkal. Teremtsünk egy élhető, nyitott és kulturált európai világvárost – szeretném, ha ez volna a Budapestre látogatók döntő élménye.”

A koncepció rövid kifejtése után Tarlós Istvánról is elereszt egy meglepően elismerő vallomást, véleménye szerint: „Tarlós István igazán nem menedzseli rosszul a hétköznapokat, nincsenek korrupciós ügyei, és egy minimális mértékű autonómiát is kiharcolt a kormánnyal szemben.” De így folytatja: „Ami Tarlós István Budapestjéből fájdalmasan hiányzik, az a vízió és az identitás.”

Hogy egy újabb szereptévesztésről vagy komoly elhatározásról van szó, az nem világos, mindenesetre némi esélylatolgatás után Puzsér eljátszik annak a gondolatával, hogy visszalép a győzelemre esélyes jelölt javára abban az esetben, ha az felvállalja programját.

„Tisztában vagyok az esélyeimmel, úgyhogy ha bármelyik végső győzelemre esélyes jelölt – akár Tarlós István, akár az ellenzéki pártok jelöltje – felvállalja ezt a programot, visszalépek a javára: akár bármelyikük, akár mindegyikük javára. Nem hatalmat, nem pénzt, nem pozíciót akarok – mindössze azt, hogy a marketinghazugságoknál meg a mocskolódásnál többről szóljon a politika.”

A teljes poszt elérhető itt:

Puzsér Róbert

Fontolgatom, hogy jövő ősszel elindulok a főpolgármester-választáson, hogy képviseljem és megvalósítsam régi álmomat, a Sétáló Budapest koncepcióját. A terv arról szól, hogy adjuk vissza a fővárost a...

Egyébként Puzsér Róbert is érintett a múlt héten visszafoglalt HírTv átalakításában, a Szabadfogás című műsort, melyben állandó szereplő volt, azonnali hatállyal megszüntették. A Sznobjektív sorsa egyelőre nem dőlt el. Pár nappal ezelőtt a 444-nek arra a kérdésre, hogy az új felállás mellett is folytatná-e a műsort, azt mondta: erről a szerkesztővel és az állandó résztvevőkkel közösen döntene, de nem nem számol azzal, hogy a Sznobjektív jövőjéről ők döntenek majd.

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. aug. 06., 14:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  harcolj
  2018. augusztus 07., kedd 11:27
  Puzsér Róbert az értelmiség Hajdú Pétere .
 2. 5
  tiszapolgári
  2018. augusztus 06., hétfő 23:36
  Ha az autók ki lesznek tiltva a belvárosból, akkor hogy jut el az áru a boltokba és éttermekbe? Riksán?
 3. 4
  2018. augusztus 06., hétfő 21:44
  Ezt nem teljesen értem."Teremtsünk egységes városképet egységes arculatú bolti és éttermi portálokkal? ...De, jó a program, kiegészíteném az INGYENES BKV-val, Tallinn mintájára...55-60 milliárd a jegybevételel, nem tűnik nagyösszegnek ennek elengedése, ahol 80 milliárd megy a közmédiára, 27 milliárd lőtérre, és hasonló....(persze nem csak a főváros büdzséjéből)
 4. 3
  hóvarjú
  2018. augusztus 06., hétfő 17:58
  Tarlós tényleg nem menedzseli rosszul a hétköznapokat, hiszen megannyi metrótűz után még mindig nem halt meg senki. Bár, várjuk meg a nyár végét, hőguta fenyeget ugyanis százezreket a közösségi járműveken.
 5. 2
  tiszapolgári
  2018. augusztus 06., hétfő 17:31
  „Tarlós István igazán nem menedzseli rosszul a hétköznapokat, nincsenek korrupciós ügyei”

  Sőt! Amikor megbüntették a feleségét szabálytalan kanyarodás miatt, megváltoztatta a KRESZT-t. Tarlós a nép fia, egy valódi kuruc! Partizán.

 6. 1
  yoyo
  2018. augusztus 06., hétfő 17:07
  úristen.

  pont egy ilyen kétes népszerűségű, handabandázós jelölt hiányzik ahhoz, hogy megint más legyen a középpontban, mint aminek végre lennie kellene.

  Puzsérral kölönben a válaszójog kiterjesztése (életkor csökkentése 16-ra) és szűkítése (műveltségi cenzus) kérdéseitől a polkorrektséggel szembeni tébolyszerű kirohanásain át a gender-kérdések, feminizmus megítéléséig a legtöbb dologban egyáltalán nem tudok egyet érteni.

  Vicces, mert ő aztán elég jellemzően kisebbségi álláspontokat jelenít meg, sokszor odáig egyetértek, ahogy tagadja a mainstream koncepciókat, de a kérdésre, hogy akkor hogyan, valami egészen ördögi módon találja meg a legelbaszottabb válaszokat.

Komment írásához