Jogsértő volt a Népszabadság bezáratásának módja: itt az új bírósági ítélet!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 13., 15:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Mediaworks egy jogellenesen működő testülettel hozta meg a döntést a bezárásról.

A jogsértő működést a munkajogi bíróság egyszer már megállapította, most azonban ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága is.

Az ítélet kimondja, hogy jogsértő volt a Népszabadságot bezáró Mediaworks Hungary Zrt. működése, mivel a társaság nem biztosította a munkavállalók képviseletét a társaság felügyelőbizottságában.

Az eljárást a Népszabadság üzemi tanácsának elnöke, Danó Anna indította a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével, mert az üzemi tanács kifejezett kérése ellenére sem engedték neki, hogy részt vegyen a lapbezárást eldöntő testület ülésén. A Mediaworks felügyelőbizottsága volt az a szerv, amelyik a Népszabadság bezárásáról döntött, s kötelező lett volna a munkavállalók képviseletét lehetővé tennie az üléseken. Mivel ez nem történt meg, a bizottság jogellenesen működött, amikor a bezárás döntését meghozta.

„A fáról a lehullott leveleket nem lehet a fára visszaragasztani, másfél évvel a történtek után sajnos nincsenek arra jogi eszközök, hogy a Népszabadság működésének helyreállítását a bíróságok kikényszerítsék”


– írja közleményében a TASZ.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 13., 15:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  szegedi789
  2017. november 13., hétfő 20:41
  Népszabit kinyírták. Szimbolikusan is "parádésra" sikeredett, mielőtt még bezárták a balközép lapot, még basszunk ki a munkavállalók képviseletével. Ha már a munkavállalókat korábban úgyis kizártuk a munkahelyükről. Így kerek a történet.

  (II. Galamb-házy Etelka Leokádia Béla nevezetű virtuális vérnénitől persze nem várunk semmit. Tudjuk, vérnénit a fidesz világot érintő összes negatív dolog, tény zavarja. Nem szeret szembesülni a vannal. De itt évek óta népezik , szegény Etelkánk, hogy így a libsik lenézik a "népet", úgy a libsik... Mostani erőltetett ironája mintha elfelejtené a "népet", pontosabban a dolgozókat. Szolidaritás helyett irónia, vagy valami olyasmi. Néni tehát öblögetett a "néppel". Ugyanolyan züllöttt, mint pártja.)
 2. 3
  reuters
  2017. november 13., hétfő 19:47
  Jogsértő volt a Népszabadság bezáratásának módja! Tudtuk. Tudták!
  ...de merték, megtették.
  Mert úgy gondolták/gondolják, hogy bármit megtehetnek!
 3. 2
  galambocskám
  2017. november 13., hétfő 18:30
  A vétkeseknek el kell olvasniuk a lapot.
 4. 1
  rworse
  2017. november 13., hétfő 17:18
  Na de mi lesz a büntetés?

Komment írásához