Karácsony szerint a többség kormányváltást akar

szerző
MTI
publikálva
2018. jan. 10., 20:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Karácsony Gergely szerint a magyar emberek többsége változásra vágyik, ezért létre kell hozni a változást akarók szövetségét, mert „a többség nem lehet ellenzékben“.

A Párbeszéd társelnöke, a Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten azt mondta, közös országot csak közös akarattal lehet létrehozni, ehhez pedig közös ajánlat, közös miniszterelnök-jelölt kell.
A Fideszt a legjobban szervezett kisebbségnek nevezte, és azt mondta, neki és támogatóinak az a dolga, hogy megszervezze a változást akarókat, a többséget, hogy megszervezze az emberek hatalmát a hatalom embereivel szemben.
Karácsony Gergely az MSZP budapesti évadnyitóján azt mondta, a Párbeszéd és az MSZP szövetsége nyitott mindenki felé, a pártok és az állampolgárok felé is, az utolsó percig nyitva van az ajtó. „Én nem mondom senkinek, hogy álljon mögém. Sajnos, túl nagy vagyok, és nem látszódna. Én azt mondom mindenkinek, hogy álljon mellém“ - fogalmazott.

A Párbeszéd társelnöke közölte, nem Messiás akar lenni, „nem megváltó vagyok, hanem szolgáló“. Hozzátette: ha azzal szolgálja a közös ügyet, hogy vezeti a közös listát, akkor vezetni fogja. Az ellenzéki politikus a "fideszes áldemokrácia" helyett a szociális demokráciát nevezte elérendő célnak. A szociális demokrácia programja szerint az emberekbe kell beruházni, a hatalom az utolsó - mondta. Karácsony Gergely kifejtette: a szociális demokráciában képessé teszik az embereket arra, hogy azokká váljanak, amivé tehetségük alapján alkalmasak. A szociális demokrácia nem a tőke kegyét keresi, hanem az emberi tőkébe ruház be - tette hozzá, jelezve, hogy a demokrácia ezen formája jobb egészségügyet, oktatást akar megvalósítani.

A politikus - akit az ország következő miniszterelnökeként konferáltak fel - azt mondta: a Fidesz egy dologhoz ért nagyon, hogy megossza a társadalmat, a népet, az ellenzéket, mert tudja, hogy szövetségben van az erő.

Szerinte 2010-ben sokan bíztak Orbán Viktorban, az erős kézben, de súlyosan csalódniuk kellett.
„Nem volt még senki a magyar történelemben, akinek ekkora esélye lett volna, hogy szolgálja ezt a népet" - fogalmazott, megjegyezve, nem volt még olyan sem, aki ilyen mértékben visszaélt volna hatalmával.

Nincs még négy évünk! - hangsúlyozta.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke, a programismertetés felelőse közölte, ha nincs közös miniszterelnök-jelölt, ha nincs közös lista, automatikusan kétharmada lesz a Fidesznek. Be kell fejezni a demokratikus pártok közötti versenyt, be kell fejezni a testvérháborút, mert mindannyian rá fogunk menni, szétmorzsolódik a baloldali bázis - közölte.Hozzátette: nem lehet a baloldalon az az egyetlen cél, kinek a pártlistáján landol több szavazat.

„Ennek az országnak nem DK-problémája, nem MSZP-problémája, de még csak nem is Juhász Péter-problémája van, hanem bizony ennek az országnak Fidesz-problémája van" - fogalmazott. Szerinte óriási a tét, Magyarország nem fog kibírni még négy évet Orbán Viktor uralma alatt.
Kunhalmi elmondta, zavarja, hogy a kormányfő az európai országokat járva végvári kapitányként mutatja be magát és partnereivel teli szájjal szidja a menekülteket, Merkelt, Brüsszelt, de amikor ezek a jobboldali politikusok a magyar munkásokat becsmérlik, „lapít, mint nyuszi a fűben“.

A szocialista politikus szerint a kormány teljesen taccsra tette az egészségügyet és az oktatást, és azért mennek külföldre dolgozni a magyarok, hogy legyen pénzük a megemelt egyetemi tandíjakra vagy a nagymama csípőprotézisére.
Bírálta az önkormányzati és a választójogi törvények megváltoztatását, amelyek különösen sújtották Budapestet. Szerinte Orbán Viktor nem bírja elviselni a budapestieket.

A szocialisták fővárosi vezetője szerint ha Orbánék megint nyernek, nem lesznek kerületek, önkormányzatok, és Tarlós István lesz az utolsó főpolgármester, akire szavazni lehetett.

szerző
MTI
publikálva
2018. jan. 10., 20:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  galambocskám
  2018. január 12., péntek 07:28
  Tetszik nekem az önmérséklet, csak általánosságban említődik meg a kormányváltás nem pediglen konkrétan miszerint a többség engem akar a mi a f..nak hagytam magam rábeszélni karácsonyt.
 2. 7
  yoyo
  2018. január 11., csütörtök 13:09
  Én azt szeretem, amikor Kunhalmi "hófehérke" Ágnes szigorú tekintettel azt mondja, "vessünk véget a meddő vitáknak és csapjunk egymás tenyerébe!".

  Jó ez a szlogen: „a többség nem lehet ellenzékben“. Kár, hogy nem igaz, mert lehet.

  Különben Hosszú Katinka még egy világversenyt nem nyert meg pusztán egy piszokjól eltalált Coelho idézettel a facebookon.
 3. 6
  galambocskám
  2018. január 11., csütörtök 08:27
  http://valasz.hu/itthon/hodmezovasarhely-ez-az-ellenzek-legutolso-eselye-126923


  "Ha valaki 2018 elején kíváncsi a tavaszi választásra készülő ellenzék állapotára, tanulmányozza Karácsony Gergely alkoholfogyasztási szokásait. A Párbeszéd nevű mikropárt társelnöke, zuglói polgármester tavaly év vége óta az MSZP miniszterelnök-jelöltje és külön hangsúlyozva az összefogást Gyurcsány Ferenccel. Pedig négy éve az akkor létrejött, Őszöd miniszterelnökét is magában foglaló összefogásról még azt mondta: „Nem tagadom, néhány Unicumot meg kellett innom, hogy elviseljem a helyzetet.” Azaz négy év alatt annyi változott, hogy ma már Karácsony Unicum nélkül is szorgalmazza azt, amihez annak idején még tömény kellett."

 4. 5
  Cyrano
  2018. január 11., csütörtök 07:38
  Hess a 'csába, nyanya!
 5. 4
  galambocskám
  2018. január 11., csütörtök 07:38
  Láttam tegnap egy cikket azzal a címmel hogy megszólalt a baloldal vezére.

  Fogalmam sem volt hogy kiről lehet szó.

  Aztán kiderült hogy a mi a f...nak hagytam magam rábeszélni karácsony az.

  Pardon.

  https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/megszolalt_a_baloldal_vezere.654608.html
 6. 3
  galambocskám
  2018. január 11., csütörtök 07:21
  Cicafiú, nem szép máma!
 7. 2
  Cyrano
  2018. január 11., csütörtök 07:02
  És ki nem szarja le, hogy maga mit szeretne?
  Itt a többség azt szeretné, ha maga eltakarodna.
  Igazi fideszes módjára leszarja a többség akaratát.
 8. 1
  galambocskám
  2018. január 11., csütörtök 06:25
  Igaza van a karácsonynak, az ember változásra vágyik.

  Én pl. nagyon szeretném ha a Török Szultán lenne a miniszterelnök.

Komment írásához