Kitálalt a volt oktatási igazgató: szándékosan butítják le az oktatást, Parragh László nem ért a szakképzéshez

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 05., 15:52
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kemény mondatok az egykori képzési és oktatási igazgatótól.

Szilágyi János tizennégy évig volt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) képzési és oktatási igazgatója, végül 2016-ban mondott fel, miután elege lett a jelenlegi állapotokból. A volt igazgató most összeállított egy vitairatot, ami kapcsán a Népszava kérdezte Szilágyit. A cikkben több erős állítás is van, ezekből szemezgetünk most:

 • Szilágyi János szerint 2014 után egyre kevésbé volt szükség gondolkodó, kreatív, kritikus szakemberekre.
 • Úgy látja, az iparkamara a kabinet végrehajtó testülete lett, és ebben nem kis szerepe van Parragh Lászlónak.
 • Hiába születnek a testületen belül előremutató kezdeményezések, a politikai érdekek ezeket rendszerint keresztülhúzzák.
 • Szerinte Parragh László nyilatkozataiból is látszik, hogy „nem ért a szakképzéshez, és nincs olyan szellemi, intellektuális szakmai háttér, amely demokratikus kontrollt gyakorolna felette”.
 • Szilágyi arról is beszélt, hogy a gimnáziumok elleni agitáció tévút, és abba az irányba kellene elmozdulni, hogy „a gyerekek legalább 80-90 százaléka érettségihez jusson, mint például Finnországban”.
 • Az egykori képzési és oktatási igazgató szerint a „munkaalapú társadalom, illetve az egymillió új munkahely megteremtése érdekében politikai elhatározásra vezették be a szakképzés lebutított modelljét”, ebben pedig „jelentős szerepe volt a kamarának, amely több tízmilliárd forintot kapott szakképzési feladatokra”.
false
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 05., 15:52
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  jhamori
  2018. február 06., kedd 05:47
  14 évig szolgálta ezt a rendszert... most valahogy elege lett. Ez a tipikus "parancsra tettem, de soha nem értettem vele egyet" tipikus esete. A hirtelen megvilágosodás. Azért a fizetését felvette (a népektől adóként besarcolt kamarai tagdíjból) és most szeretné visszafizetni. Oh, vagy mégsem?
 2. 1
  rworse
  2018. február 05., hétfő 23:49
  Parragh csak a helyezkedéshez ért - ahhoz is csak módjával.

Komment írásához