Kovács Zoltán nagyot ment a rádióban: logikus a német parancsnokság

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 08., 14:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Barátkoznánk mi nagyon Merkellel, csak még húzogatjuk kicsit a hózentrógert.

Noha a magyar és a német kormány esetében a migrációt elutasító, illetve azt pártoló álláspont ütközik, a Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint azokra a kérdésekre kell koncentrálni, ahol megvannak az együttműködés alapjai – nyilatkozta a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kovács Orbán Viktor és Angela Merkel csütörtöki berlini megbeszéléséről mesélt, illetve azt visszhangozta, hogy Magyarország Európát is védi a kerítésével, megteremtve annak feltételeit, hogy az európai jog, a határvédelem követelményei teljesüljenek. "Ezt csak úgy tudjuk végrehajtani", ha az érintett országok is támogatják.

Azzal összefüggésben, hogy közép-európai NATO-hadosztály-parancsnokság jöhet létre Németország támogatásával, hangsúlyozta, együttműködésen alapuló, hatékony formációk kellenek az európai védelmi képesség növelésére.
Egy ilyen hadosztály-parancsnokság magyar, szlovák, horvát és szlovén egységeket érintene – hozzátéve: a német parancsnoksághoz kapcsolódás "ésszerűnek tűnik ezen keretek között".

Az innovációs, illetve technológiai fejlesztési együttműködésről Kovács Zoltán azt mondta, hogy az nemcsak a járműgyártást, hanem más iparágakat is érint. Utalt arra, hogy Magyarországon mintegy hatezer, jelentős részben magas hozzáadott értékű ágazatba sorolható német vállalkozás működik.
Magyarországnak az az érdeke, hogy a magyar kis- és középvállalkozások ezekhez a részben itt, részben Németországban működő partnerekhez olyan formában kapcsolódjanak, hogy az innovációs és technológiai tudást és kapacitásokat kihasználhassák.
Az ilyen típusú kooperáció az Európai Unió működésében is az egyik legfontosabb témát jelenti: a versenyképesség növelése leginkább ezekkel a területekkel függ össze.

(MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 08., 14:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  harcolj
  2018. július 09., hétfő 09:22
  Titokban már el is kezdték a gyártást, Kovács Zoltán sajtófüllentő egyébként nem is borostás, hanem kormos - ez is bizonyítja a dolgot.
 2. 2
  harcolj
  2018. július 09., hétfő 09:19
  Hiába vonulnának ki a német gyárak, rögtön beindítjuk a kisvasúttermelést. A sínek Felcsúttól Vlagyivosztokig fognak futni. Aztán majd nézhet mindenki amikor a Thomas Railroad Company kisvasutat lő a marsra TAO- támogatással.
 3. 1
  Cyrano
  2018. július 08., 14:55
  Érjük: Merkel Orbán fülébe súgta, hogy vagy visszavesz kicsit, vagy néhány német cég búcsút int.
  És akkor ránk omlik az egész trágya, közmunkástól, Lölöstől, kötélbarátostól.

  A közép-európai NATO-hadosztály-parancsnokságról csak annyit, hogy nem sok közünk lesz hozzá, hiszen a NATO visszatart információkat, nehogy Putyinhoz szivárogjanak.

Komment írásához