Lázár János után Márki-Zay Péter is elment Bécsbe, de ő egy kicsit sem rettegett

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 10., 10:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Viszont sok magyar vendégmunkást látott.

Elég nagy visszhangot váltott ki, amikor Lázár János a választások előtt elment Bécsbe, hogy ott egy drámai dallammal megtámogatott videót készítsen, és arról számoljon be, hogy szerinte milyen borzasztó állapotok vannak az osztrák fővárosban.

Most Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is elment a családjával Bécsbe, ő ugyanakkor nem tapasztalt áldatlan állapotokat. „Magyarország számára most a legfontosabb probléma nem a migráció, hanem a kivándorlás” – mondja a videóban Márki-Zay, aki azt is elárulta, hogy sok magyar vendégmunkást látott Bécsben.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 10., 10:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  Kovacs
  2018. augusztus 10., péntek 16:24
  5: Igen yoyo, maximálisan osztom a véleményed. (ami természetesen több annál, ez egy hozzáállás és nem is akármilyen) Amibe beleszólnék: "ennek az országnak a jövője egy-két generáción belül komoly etnikai összetételbeli véltozást hoz."
  Ezt nem tudjuk. Mivel az emberek jönnek-mennek. Mint azt sem, hogy milyen kimenetelű klímaváltozás lesz. Amit tudunk biztonsággal, az az, hogy sem a menekültügyhöz, sem a klímaváltozáshoz nem így kell hozzáállni, ahogy jelenleg történik.
 2. 6
  rworse
  2018. augusztus 10., péntek 16:13
  yoyo

  Az utóbbi szöveged is tele van... :)
 3. 5
  yoyo
  2018. augusztus 10., péntek 15:30
  az előző szövegem is tele van zavaros moondatokkal, bocs.

  A lényeg röviden: sötét baromság volt azt harsogni, hogy EZEK nem ide jönnek, nyugi, sokkal inkább azt kellett volna közvetíteni, hogy ide is fognak jönni, újabb és újabb kisebb nagyobb hullámokban, és mindehhez úgy kell viszonyulni, hogy ez természtes (és sem nem előnyös - kötvények, demográfiai mutatók, munkaerőpiaci szempontok, stb.-, de különösen nem káros).
 4. 4
  yoyo
  2018. augusztus 10., péntek 15:24
  ennek a véleménynek, vagy valami hasonlónak 2015-ben kellett volna az orbáni álláspont ellenében határozottan dominálni. Nagyon nem mindenben értettem egyet különben EZZEL és ÍGY, de az fontos lett volna, hogy a "kerítés vagy nemzethalál", "muszlim áradat" ellenében egy épeszű és humanista hozzáállás kellett volna. Az egyik, amitől azt hittem lefordulok a székről, hogy "mit kell pattogni ezek úgyse ide jönnek", a hullám elülte - illetve a kerítés beüzemelése után pedig jött "nincsenek is migránsok" duma - mindkettőnek van egy felelőtlen, (nem ide jönnek, bajlódjanak velük a németek) és akár tetszik, akár nem, egy xenofób motívum ("nyugi, nem ide jönnek" ergó az azért gáz lenne, ha ezek idejönnének).
  És mivel felelőtlen és alig leplezetten xenofób volt ez a hozzáállás, és ezt követte az orbáni kerítés szükségessége mögé való felzárkózás, az ellenzéki oldal beszhatja ezt a témát, ezt Orbán rendesen bemattolta.

  Amit 2015-ben kellett volna nagyon hangosan képviselni, hogy ennek az országnak a jövője egy-két generáción belül komoly etnikai összetételbeli véltozást hoz, ahhoz pedig rombolóan kártékony hozzáállás az emberek idegengyűlöletre való kondicionálása.
 5. 3
  tiszapolgári
  2018. augusztus 10., péntek 14:47
  5:45-től két afro-ausztriai migráns közeledik fenyegetően a kamera felé, de amikor látják, hogy ez nem Lázár, és elmarad a balhé, csalódottan továbbmennek.
 6. 2
  Kovacs
  2018. augusztus 10., péntek 13:41
  Mivel Magyarország elvesztette kompletten "közvagyon" jellegét, úgy szólásszabadságilag is, külföld közterületeit kell igénybe venni. Migránsügyben Bécsben nyilatkozunk, egyéb ügyben Tusványoson szólalunk meg.
 7. 1
  rworse
  2018. augusztus 10., péntek 13:02
  Hehe, Bécsben meg lehetne alapítani Kis-Hódmezővásárhelyt. Még a triplaszárnyú (ahhoz a testsúlyhoz) Rapcsák kellene alászálljon, hogy ő is elmondhassa a véleményét.

  Amúgy ez a videó épelméjű.

Komment írásához