Még a fideszesek sem hisznek a Soros-tervben

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 12., 11:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Hiába a nagy plakátolás, a párthíveknek is csak a 39 százalékát tudták meggyőzni.

„Ön egyetért-e azzal az állítással, hogy vannak civil szervezetek Magyarországon, amelyek bevándorlási irodákat kívánnak létesíteni a Soros-terv elősegítésére?”

Ezt a kérdést tette fel a Policy Agenda közvélemény-kutatása a Zoom.hu megbízásából. A telefonos felmérés január 16-23 között készült, mintegy 1000 fő részvételével, tehát reprezentatív eredménynek minősül.

Eszerint a bőszen plakátoló kormánypropaganda nemigen meggyőző: csak 27 százalék szerint igaz az ördögi összeeskövéselmélet, miszerint a világ minden szörnyűségét igyekszik Soros György kis hazánkra zúdítani. Persze, vannak várakozó álláspontúak is, akik nem tudnak dönteni (kb. 14 százalék.)

A pártpreferencia alapú lebontásból azonban még az is kiderül, hogy a fideszesek többsége (52 százalék) sem ért egyet a Soros-terv fenyegető/létező mivoltával. Azért természetesen még mindig ők hisznek ebben a legjobban, a megkérdezett Fidesz-szimpatizánsok mintegy 39 százaléka.

Kevéssé meglepő, hogy a baloldali-liberális nézettel rendelkezők tartják ezt a legnagyobb marhaságnak: 78 százalék utasította el a kérdésben foglaltakat, de 16% azért közülük is elhiszi, hogy a civil szervezetek bevándorlási irodákkal segítik az ún. Soros-tervet. A Jobbik szavazói között a megoszlás 66 és 24 százalék az elutasítók javára, a bizonytalanoknál 59 és 22 százalék volt.

Zoom.hu
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 12., 11:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  rworse
  2018. február 12., hétfő 20:55
  Mér gecik a mózeshitűek?
 2. 4
  tiszapolgári
  2018. február 12., hétfő 19:24
  „Persze, vannak várakozó álláspontúak is, akik nem tudnak dönteni”

  Sose értettem ezeket a se hús, se hal, málé embereket, állnak ott, telefonnal a kezükben, tátott szájukon csorog a nyál, az apjukfaszáért se bírnának kinyögni egy kibaszott igent vagy nemet, hogy akkor most akarnak-e bevándorlási irodákat a civilek vagy nem akarnak. Legalább bólints a hülye fejeddel, hogy „igen”, hadd jöjjön a száz forintos kérdés, hogy „Ön szerint mérgezik-e a kutakat a mózeshitűek vagy nem mérgezik”.
 3. 3
  sachs
  2018. február 12., hétfő 16:50
  Mindegy, hogy eredetileg volt-e Soros-terv. Most már van. Az ellenzék részéről nagyon nincs értelme erről vitatkozni. Szánalmas. Azért szánalmas, mert azzal, hogy azt mondják, nincs is Soros terv, tulajdonképpen beismerik, hogy a fidesznek igaza van. Abban van igaza, hogy az (állítólagos) Soros-terv olyan galádságokat tartalmaz, amit "becsületes magyarember" nem vállalhat fel, és igen, mi, az ellenzék, mi is becsületes magyaremberek vagyunk.

  Így minden arról szól, hogy az ellenzék a fidesznek akar megfelelni, a fidesz kottájából játszik. De (kérdem magamtól) miért is akarnék én olyan balfácánokra szavazni, akiknek minden törekvésük, hogy megfeleljenek a fidesznek?

  Én úgy látom, hogy a Soros-terv olyan, mint az Első tanítóban az a bizonyos fa. Ki kell vágni, másképp nem lehet kijutni a fidesz csapdájából. Meg kell valósítani a Soros-tervet, Ha nem létezik, akkor is.


 4. 2
  rworse
  2018. február 12., hétfő 16:38
  Kérlek, ne mondjátok felfoghatatlan, hajmeresztő mennyiségekre, hogy "csak". Noooormáááliis?!
 5. 1
  yoyo
  2018. február 12., hétfő 12:26
  "csak 27 százalék szerint igaz"

  csak.

Komment írásához