Mellár Tamás csatlakozásával mégis összejön a frakció a Párbeszédnek

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 20., 16:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A független képviselőt nem köti majd a pártfegyelem, az ellenzéki együttműködés előmozdítása miatt csatlakozik.

Mellár Tamás közgazdász, független országgyűlési képviselő a mai napon bejelentette, hogy csatlakozik a Párbeszéd képviselőcsoportjához. Ezzel úgy tűnik, Karácsony Gergely pártjának azzal együtt is összejön a frakció, hogy a liberális Bősz Anett előbb belépett, majd furcsa indokokkal kitáncolt az együttműködésből.

A Párbeszédnek három képviselője jutott a parlamentbe, a frakcióalapításhoz öt fő szükséges: Mellár mellett az amúgy szocialista Burány Sándor csatlakozik még a frakcióhoz. A frakció mellé költségvetési támogatás és több felszólalási lehetőség jár.

Mellár Tamás részletesen Facebook-oldalán indokolta a döntését:

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 20., 16:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 15
  rworse
  2018. május 23., szerda 08:10
  14

  Nem.
 2. 14
  tiszapolgári
  2018. május 23., szerda 08:04
  13: tiszapolgári is kb. hasonló véleményen van, bár nem akarok a nevében beszélni.

  De.
 3. 13
  rworse
  2018. május 22., kedd 23:09
  jhamori
  Az idézett hozzászólásaidnál az itt verselő urak nem ugatták le a fejedet, nem is ugathatták le, hiszen ott hozzá se szóltak a hozzászólásaidhoz, sőt, tiszapolgári a két cikk egyikéhez se, egyáltalán. Én az egyik cikkhez egyet hozzászóltam, éppenséggel nagyjából semlegesen a tiedhez képest, nem kapcsolódva ahhoz.

  Amúgy más cikkek más szöveghelyein éppenséggel például mondtam ellentéteset például azon véleményeddel kapcsolatban, hogy a Jobbikkal is kokettálni ("összefogni") kell. Más cikkeknél éppenséggel leszögeztem, hogy a Jobbikkal (egyelőre?) NEM lehet, NEM szabad. Egyelőre a Jobbik egy szélsőséges, protonáciként indult és sokáig akként "regnált" párt zavaros maradványa, lehet hogy majd egyszer néppárt lesz belőle, és neofiták lesznek a magukról ezt állítók, de még attól távol van, hogy politikailag és akárhogyan szalonképesnek lehessen tekinteni. Egyelőre(?) nem is ellenzéke a közben szintén fasisztonoiddá vált Fidesznek, hanem természetes szövetségese. De ez most nem tartozik az itteni polémiához, csak megjegyeztem, mert az idézett cikkeknek és hozzászólásaidnak alaptémája volt a választási matematika megragadása holmi Jobbikkal kötött szövetség révén. Részemről továbbra is NEM!, ugyanis ördöggel NEM cimborálunk, és az ordog ellen az ördöggel cimborálni még értelmetlen, értelmezhetetlen is - egyébként ezügyben tiszapolgári is kb. hasonló véleményen van, bár nem akarok a nevében beszélni.

 4. 12
  jhamori
  2018. május 22., kedd 18:40
  Tisztelettel köszönöm a kedves verseket. Érvelésnek fogom fel őket, legalább azért, hogy a szerzőknek legyen egy jobb napjuk.

  Ami pedig a képviselők képviselését illeti, annak vannak előzményei. Mert ugye az álláspontom alapja, hogy az egész “ellenzék” - már ugye a pártokra gondolok és nem a választóikra – hazug. Röstelkedve bár az önidézés miatt, azért ide másolnék pár korábbi kommentemet, ami a Narancsban jelent meg, még január-februárban. Akkor a most verselő urak leugattak – azután a dolgok mégiscsak úgy alakultak, ahogy.


  2018. január 13.
  http://magyarnarancs.hu/publicisztika/a-valasztasi-matek-veresege-az-emberiessegi-ervekkel-szemben-108719

  #9 #18 #26 és #28 hozzászólások

  2018. február 1.
  http://magyarnarancs.hu/republikon/a-migransugy-lehetne-a-fidesz-oszodi-beszede-109096

  Most ugyanazok a pártok, amik képtelen voltak megérteni az összefogás értelmét és szükségességét – és persze rábasztak - ugyanazok a pártok hirtelen képviselni akarnak. Nagyjából annyi tudással, akarattal mint amennyivel korábban bírtak...

  Uraim! Itt pénzkeresetről van szó, megélhetésről, pár ember sovány eltartásáról – és nem 3 millió választó képviseletéről. Meg fogjátok látni, az idő újra engem fog igazolni...
 5. 11
  tiszapolgári
  2018. május 22., kedd 16:00
  Amint Ámor is a nyilaival sebez,
  jHamori hátán is ott a tegez.
  Repül a nyílvessző: fideszes-e vagy?

  És rworse is, ahogy szegény Axxtrótot
  Vagy Tavi Roczkait, a derék tótot,
  Úgy fog vallatóra: fideszes-e vagy?

  Nekem a kertelés nem kenyerem,
  Ezért elmondom szépen, egyenesen,
  Hogy az-e vagyok vagy nem-e vagyok.

  2046. szeptember 6-án (esőnap október 8-án)
  Lesz a napja, mikor ország-világ elé kiállok,
  S lerántom a leplet, hogy fideszes-e vagyok.
 6. 10
  rworse
  2018. május 22., kedd 14:07
  Végre, végre kibújott a szeg a zsákbúl,
  fideszesség lőn a tiszapolgárságbúl.
  Mindig tudtuk, hogy egy piszok orbánista,
  tiszapolgári most, végre bevallotta.

  Hamori a leplet lerántotta rúla,
  menekül is a kém, ürgebőrbe búva.
  Bélelvén az ürgét bánattal és búval,
  szalad fel a Várba, panaszos zokszúval.

  Kérlek nagy királyom, kérem figyelmedet,
  hamori a MaNcsnál végképp leleplezett.
  Vedd úgy, hogy Tiborczként mondom ezt most neked,
  Saját lábon állni kénytelen is leszek.

 7. 9
  rworse
  2018. május 22., kedd 13:51
  jhamori

  Az országgyűlési képviselőket országgyűlési képviselőnek választották meg a választók az országgyűlésiképviselő-választáson. Az országgyűlésiképviselő-választáson országgyűlési képviselőket választanak országgyűlési képviselőség célzattal, és kész. Predesztinált. Nincs mit elmélkedni ezen. Se pro se kontra. Megtörtént, megválasztották őket, nem másra, hanem országgyűlési képviselőségre.

  A nerista választásokat lehetett volna bojkottálni - és kellett is volna, hiszen eleve előre elcsalt választások voltak. Nem szabadott volna elindulni rajtuk.
 8. 8
  tiszapolgári
  2018. május 22., kedd 10:09
  6

  Ja, fideszes.
 9. 7
  Cyrano
  2018. május 22., kedd 08:47
  jhamori: sokszor értek egyet veled, ez most nem az eset.

  Egyrészt a VÁLASZTÓPOLGÁROK nem azért küldték a képviselőket a Parlamentbe, hogy most lábhoz tett fegyverrel várják, mi fészkes fenét akar a nyakunkba varrni a fidesz.

  Másrészt, nem kell ahhoz országgyűlési jegyzőkönyveket olvasni. A képviselők elmondják. És nemcsak a sajtónak, a választóiknak is. Röhögnek és hazudoznak a fideszes képviselők, de legalább a salátatörvényekben eldugott disznóságokról értesülnek a választók. Csak a netadót, a választási regisztrációt említeném. Mindkettőt a népharag akadályozta meg, de az ellenzéki képviselők nélkül nem is tudtunk volna róla. És nekem elég volt az ogy miniszteri meghallgatás, mert ott is kérdeztek,
  Vagy a nemzetbiztonsági bizottság ügyeiről rendre sajtótájékoztatót tartó Vadai vagy Szél is segített, hogy ne nyomhassanak le a torkunkon mindent. (Nézd meg majd most a pórázon tartott Jobbikkal. Nem tudom hozzá jutsz-e a nyomtatott Narancshoz, az eheti szerki elég ütős.)
  Igen, sokkal aktívabbnak kell lennünk nekünk (akik nem vagyunk ott a Parlamentben), hogy segítsük azokat, akik igen.
 10. 6
  jhamori
  2018. május 22., kedd 07:32
  Minősíteni szeretsz, érvelni nem tudsz. fideszes vagy?

Komment írásához