Mi is történik a magyar jogállamisággal? – Decemberben tart meghallgatást az EP

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 13., 19:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az EP szakbizottsága december 7-én tart meghallgatást a jogállamiság magyarországi helyzetéről. A kormányt Szijjártó külügyminiszter képviseli.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) december 7-én tart meghallgatást a magyar helyzetről – írja az MTI. Szijjártó Péter fogja képviselni a magyar kormányt, s az MTI értesülései szerint az ülésen a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), az Amnesty International, illetve az Alapjogokért Központ képviselői is részt vesznek majd.

A meghallgatás utáni magyarországi különjelentés elkészítésével Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselőt bízták meg, s a több lépcsőben elfogadott dokumentum jövő szeptemberben kerülhet az EP plenáris ülése elé. A testület ennek alapján kezdeményezheti az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását Magyarországgal szemben, s dönthetnek arról, hogy „fennáll-e a veszélye annak, hogy Magyarországon csorbulnak az EU alapértékei”.

MTI
szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 13., 19:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2017. november 14., kedd 08:42
    Kíváncsian várom a meghallgatást, felfedezik-e a spanyolviaszt.

Komment írásához