Molnár Gyula: Az MSZP közös listán alapuló ellenzéki szövetség része szeretne lenni, nem akar „pártszépségversenyen” részt venni

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 02., 19:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az MSZP azt üzeni, hogy él, és tudja, mi a feladata.

Kizárólag közös listán alapuló ellenzéki szövetségben lehet győzelmet aratni a 2018-as választáson az MSZP szerint. Molnár Gyula, a szocialisták elnöke pártja budapesti választási koordinációs ülését követően úgy fogalmazott, az ellenzéki pártok szétaprózódott választási indulása „pártszépségversenyhez” vezetne, amelyben nem szeretnének részt venni.

Kritikus időszakon van túl a párt. Az MSZP azt üzeni, hogy él, és tudja, mi a feladata – mondta a párt vezetője, hozzátéve, az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a szocialista szavazók „nem pártolnak át oda, ahova értelmiségi műhelyek gondolják”.

Molnár hamisnak nevezte azokat a híreket, hogy az MSZP vezetésében stratégiaváltás történt volna, hiszen szerinte továbbra is le akarják váltani a kormányt.

Ez a stratégia.

Ennek érdekében készek tárgyalni mindenkivel, aki nyitott a közös lista- és egyénijelölt-állításra, valamint a közös miniszterelnök-jelölt megnevezésére.

A párt jövő hétre tervezett kongresszusát „átalakították” programbemutató választmányi üléssé. Kongresszust akkor tartanak majd, amikor ahhoz minden személyi feltétel adott lesz. Molnár ezt vízkeresztre valószínűsítette.

Molnár Gyula elmondta, pénteken egy olyan listát küldtek a DK-nak, amely lefedi az egyik legnagyobb közvélemény-kutató cég elmúlt havi támogatottsági adatait.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 02., 19:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  galambocskám
  2017. december 03., 08:47
  Drága gyulám!
  Örülök hogy éltek. Ez jó hír. Mégha nem is nagyon, de remélem az öt százalékot át bírjátok majd ugorni.
  Ha sikerül a közös lista a gyurcsincsivel akkor a tizenötöt. Ez is szép gyululinca, az ember ne legyen mohó.
  Tekintve az értelmi képességeiteket már az öt százalék is erős túlzásnak tűnik, de oly mindegy hogy az ellenzéknek mely zsenijei kerülnek bévül az parlamenten. Csak a fodorgábort kint ne felejtsétek mert valami azt súgja hogy a gyurcsincsire ezúttal nem számíthat.

  Gyulám! Ne vedd szemrehányásnak de egész elnökséged alatt egy értelmes mondatod nem volt. Azért ez nekem mint valahai szimpatizánsotoknak tudott fájni, némileg tudott mert egyébként a hátam közepére sem kívánlak benneteket. De hát nosztalgia is van a világon, gyula!

  Azzal kezdted a regnálásodat gyululinca hogy nagyon rövid üzeneteket kell küldeni a választóknak. Fölteszem, néhány tőmondatra gondoltál, pl. Orbán csúnya, mszp szép. Orbán gonosz, mszp jó. Bár ezekben két tőmondat is van, hát nem biztos hogy a választók ezt detektálni bírják.
  Egyem azt a szép okos fejedet, gyula.

  Aztán megérkezett a botka akinek face bejegyzéseit nem feledém. Pl. azt amelyik akkor keletkezett amikor Trump nem írta alá a klíma egyezményt. Ekkor a nemes botka közölt egy fényképet amely őt ábrázolja családostul a Mátrában és annak a kívánságának adott hangot hogy ő továbbra is szeretne kirándulni. Ennek az akadálya Trump és valahogy az Orbán. Már nem emlékszem hogy jött ide az Orbán, de jött. Ekkor gyöngéden megjegyeztem hogy Trump Amerika elnöke. Amerikának ugyanis nem az Orbán nevű az elnöke, hanem egy bizonyos Trump ő az aki nem írt alá nem az Orbán nevű aki alá van írva. Majd kifejeztem a segítőkészségemet a botka forduljon hozzám máskor is amennyiben nem tudja ki Magyarország miniszterelnöke, illetőleg Ámerika elnöke, boldogan segítek máskor is.

  Az úttörő ott segít ahol tud, hát nem?

  Fogalmam sincs, hogy miért nem szárnyalt föl a botka és a maszop népszerűsége, gyulám.

  Te sem tudod, ugye? Hát ilyen az élet gyulunca.
 2. 1
  hóvarjú
  2017. december 02., szombat 21:26
  Attól félnek, hogy nem érik el az 5%-ot, vagy mii van?

Komment írásához