Navracsics Tibor nagy felismerése: „Úgy beszélünk Európáról, mintha nem lennénk a részei”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 11., 12:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az uniós biztos szerint kevésbé kellene érzékenynek lennünk a vitákban.

„Azt figyeltem meg, hogy sokszor Magyarországon úgy beszélünk Európáról, mintha külpolitika lenne, mintha mi magyarok nem Európa részei lennénk, és egy külső hatalommal folytatnánk veszekedést” – mondta Navracsics Tibor európai uniós biztos pénteken Kecskeméten, a ’Párbeszéd a polgárokkal’ nevű lakossági fórumon.

„Márpedig Magyarország Európa alapvető része. Magunkat kis országnak szoktuk tekinteni, de közepes ország vagyunk, meghatározó erővel az oktatás, a kultúra, és még a tegnapi eredményt is figyelembe véve a sport területén is. Gazdasági mutatókat tekintve is jól helytállunk, erőn felül teljesítünk, de nem Európa nélkül, és nem Európa ellenében” – folytatta a baon.hu beszámolója szerint.

A volt közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint kevésbé kellene érzékenynek lennünk az EU-val folytatott vitáinkban, kötelezettségszegési eljárásból sincs kirívóan sok Magyarországgal szemben. Navracsics prognózisa szerint egy hozadéka ugyanakkor lehet az előtérbe került megosztó témáknak, 2019-ben minden tagállamban nagyot nőhet a részvételi arány az európai parlamenti választásokon.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 11., 12:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2017. november 11., szombat 18:49
    "Gazdasági mutatókat tekintve is jól helytállunk, erőn felül teljesítünk, de nem Európa nélkül, és nem Európa ellenében”

    Sőt! Kizárólag Európának köszönhetően. Lásd, Európa támogatásának levonásával a mutatókból, komoly recesszióban van a magyar gazdaság. Tartósan. Borzalmas mutatókkal. A jó mutatók kizárólag Európának köszönhetőek, a mi saját mutatóink pocsékak, és erőn alul teljesítünk, nem erőn felül. Erőn alul. Nem kicsit, nagyon.

Komment írásához