Nem engedik be a Guardian tudósítóját Schmidt Máriáék rendezvényére

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 21., 10:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Shaun Walker szerint ilyen még Oroszországban sem történt vele.

A túljelentkezésre hivatkozva elutasította a Guardian újságírójának sajtóakkreditációját a Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézet az Európa jövője című konferenciára. Shaun Walker a Twitteren osztotta meg azt a válaszlevelet, melyben azt ajánlották neki, hogy figyelje majd az élő közvetítést.

Az Európa jövője című konferencián Szijjártó Péter és Balog Zoltán mellett beszél majd Steve Bannon is, aki a Breitbart News nevű szélsőséges jobboldali, „alternatív tényekre” szakosodott propagandamédiumnak volt főszerkesztője, valamint  Donald Trump választási kampányának  egykori főstratégája. Trump beiktatása után nem sokkal távoznia kellett a Fehér Házból.

De Bannon mellett szerepel a meghívott előadók között az amerikai új jobboldal pedofilbotrányba belebukott sztárja, Milo Yiannopoulos is.

Orbánék nem tágítanak: mégis meghívták Budapestre a pedofil bűncselekményeket relativizáló szélsőjobbost

Schmidt Mária csak összehozta a Milo Yiannopoulos-előadást. A 444.hu Londonban beszélt Milo Yiannopoulosszal, aki elmondta, hogy az Orbán-kormány meghívta Budapestre, és a hónap végén a fővárosban fog előadást tartani. Milo Yiannopoulos meghívásáról már tavaly lehetett olvasni, akkor úgy volt, hogy a választások előtti V4-es konferenciára érkezik Magyarországra, amelyet Schmidt Máriáék szerveznek.

(Index)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 21., 10:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 37
  rworse
  2018. május 23., szerda 09:02
  Lásd még az eszkalációs hír alatt. Nem "csak" Guardian. Akikkel ilyen még Oroszországban se történt.
 2. 36
  rworse
  2018. május 23., szerda 08:23
  Az eszkalációs hírnél megkérdeztem, itt is megkérdezem. Váteszileg. Sajtó- és véleményszabadságilag.
  "Arra felfigyelt-e valaki, hogy miért pont adott hír adott Axxtroll "hozzászólása" kapcsán éreztem szükségét megszólalni arról, hogy az általános Axxtroll-helyzetet hogyan érdemes kezelni szerintem?"
 3. 35
  rworse
  2018. május 22., kedd 23:18
  tiszapolgári

  És Bástya elvtárs?! Már szart ér?
 4. 34
  rworse
  2018. május 22., kedd 23:16
  Cyrano

  Egy vitában az inszinuációk érnek szart se.
 5. 33
  Cyrano
  2018. május 22., kedd 17:29
  rworse:
  Egy vitában szart sem érnek a papírok (végzettség), ott az érvek számítanak.
  Úgyhogy, engem nem sikerült meggyőznöd.
  De csak rágd tovább a témát, mint afrikai pestis a malacot.
  Én kiszálltam, A. fórumtársra így is a kelleténél, súlyánál, fontosságánál több klavileütést vesztegettem.
 6. 32
  Kovacs
  2018. május 22., kedd 16:44
  31: So much the (r)worse.
 7. 31
  tiszapolgári
  2018. május 22., kedd 16:16
  Tudta? Rworse, Axxtro, Tuzson Bence és Guardian ugyanaz az ember. Egyetlen ember négy különböző személyiséggel és lakcímmel. Még az anyajegyük sem egyezik: rworse-é olyan, mint egy kosárlabdapalánk, Axxtróé, mint a csillagos égbolt, Tuzsoné görény alakú, Guardian Pityué meg pici piros pötty a segge partján.
 8. 30
  Kovacs
  2018. május 22., kedd 15:11
  rworsenak nincsenek indulatai csak indukciói és egyéb fikciói valamint dikciói. rworse maga a meggtestesült CIÓ(i).
  (Imádjuk rworse CIÓit, kivéve, amikor nem.)
 9. 29
  rworse
  2018. május 22., kedd 12:13
  Cyrano

  Mármint érdemes tudni, a "Nekem nincsenek indulataim." kitétel úgy értendő, hogy sosincsenek indulataim. Élésem semmilyen működésformájában sincsenek, hát még írásomban. Se mögötte, se benne sosincs indulat - eleve indulatok nélkül élek évtizedek óta. Tehát melléfogás indulatot keresni esetemben, bármikor, bármiben - ha mégis valaha még valamit indulattal fogok csinálni, akkor azt külön jelezni fogom, ezen külön jelzés hiányában nem helytálló indulatot keresni. :)
  De ezt egyébként már írtam itt korábban, jelesül éppen neked, éppen hasonló esetben.

  Ha sarkosan fogalmazok, azért van, mert olyan sarkosnak látom a valóságot, és jellemzően éppen olyankor szoktam sarkosnak látni a valóságot, amikor a többség lekerekített éleket lát, ugyanis a többség éppen azokban a szituációkban szeret lekerekítetten működni, amelyekben én kifejezetten sarkosan "szeretek", merthogy szomorú vagyok amiatt, ha a társadalom szar, állatias - történészként, szociológusként, újságíróként, pedagógusként... elég sokat tudok arról, hogy az ember milyen történelmileg és aktuálisan. És érdekel, hogy az ember milyen. Még annál is jobban érdekel az ember, mint az Univerzum élettelen részei. A világnak ugyebár nincs teremtője, tehát nincs célja, csak van, értelmetlenül - én egyetlen célt tartok érdemesnek belelátni, belevinni azt, hogy az emberállat emberré váljon, azaz, ösztönből normatív értelemmé. De amikor ennek érdekében írok vagy gondolkodom, akkor is indulatok nélkül teszem, leíróilag, természetrajzilag. Így érdemes olvasni a szövegeimet. A mostaniakat is. Történelmi-szociológiai esszét írtam, nem hisztit. Hisztit nem is tudok.
 10. 28
  rworse
  2018. május 22., kedd 11:38
  Cyrano

  Nekem nincsenek indulataim. A "toporzékolást" is teljesen szenvtelenül írtam, "laboráns" stílusban. Leírás. Természetrajz.

Komment írásához