Nem volt rest a Fidesz mellett kampányolni a vasárnapi misén a hódmezővásárhelyi plébános

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 14., 14:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Politikai igehirdetés.

Bár nem Németh László misézett, a végén mégiscsak magához ragadta a szót a hódmezővásárhelyi plébános. Annyian voltak január közepén a vasárnapi misén, mint egyébként karácsonykor. Németh László atya az egybegyűlt híveket pedig, mint ahogy azt lényegében előre bejelentette, a Fidesz támogatására buzdította a közelgő időközi polgármester-választáson. A választáson a Fidesz jelöltjével szemben függetlenként Márki-Zay Péter indul, aki az ellenzék támogatását is élvezi.

Elindult: Hódmezővásárhelyen az egyház máris beállt a Fidesz jelöltje mögé

Hihetetlen indulatok kapták el a helyi esperest, aki hitet tett Lázár János jelöltje mellett. „A leghatározottabban elhatároljuk magunkat Márki-Zay Péter otromba hazugságaitól és rágalmaitól” – nyilatkozta a Vásárhely24-nek Németh László esperes-plébános. A római katolikus egyházkerület vezetője szerint „felháborító volt”, amit a független jelölt a Hír Tv-ben előadott.

Az Index tudósítása szerint a katolikus vezető nyíltan fogalmazott. Eszerint nem kis szerepe van a pénznek sem abban, hogy a Fidesz mellé áll. „A második világháború óta a magyar népnek és a magyar egyházaknak, nem csak a katolikus egyháznak, nem volt olyan lehetősége, hogy ilyen támogatást élvezzen, mint a jelenlegi kormány által, amit kap. Az oktatásban, az egészségügyben, szociális téren, könyvkiadásban, és lehetne sorolni. Hódmezővásárhelyen már itt van a pénz a számlán, most kezdjük építeni a kertvárosban a harmadik katolikus templomot.”

A lap szerint a plébános megnyilvánulása nem váltott ki tetszést az istentisztelet résztvevői körében.

Volt, aki azt mondta: „Én nagyon tiszteltem ezt az atyát, de ennyire megvették? Eladta magát, eladta az egyházat.”

Márki-Zay a mise után így nyilatkozott: „Végtelenül elszomorított és nagyon rosszulesett az, hogy a plébános atya, aki Almási István (az elhunyt polgármester) úr temetésén még a menetből kinyúlva kezet nyújtott nekem, ennek a méltánytalan támadásnak lett az eszköze.”

(Index)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 14., 14:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 12
  szegedi789
  2018. január 16., kedd 13:52
  Sajnos, nyuszifül, galambovics, még mindig alibi vagy...

  Kísérleti telep ? Hm... Mintha most nem az lenne ? Egy állampárté, egy helyi kiskirályé . . .

  Árokásós duma meg szimplán a politikai vita megúszása. Persze egy emeszpéstől mit is várna az ember? Működik a régi reflex, nemhiába hozsanázzik ehhez a Jánoshoz. Ugyanaz a tempó, mint a régieké . . .

  Tramtrain , hú de nagyon okos ötlet...!!! Mondjuk, aki Szegeden dolgozik és tanul, annak jó.

  Hú, ipari park, azta nem jóját ! Melyik ekkora városban nincs olyan ?

  De nem baj, alaibi galambovics csak erőlködjél még, hátha életed végéig kitart az érzés, hogy a választásokkal semmi gond...
 2. 11
  galambocskám
  2018. január 16., kedd 07:52
  A;szoci jelölt már alig szoci jelölt, elhessegetik a pártból. Ez a szocik részéről nem indokolatlan, lássuk be. Én belátom.

  "Hernádi egyébként dicsérte a helyi beruházásokat, a tramtraint (vagyis hibrid helyközi vasút és városi villamos), valamint az ipari park fejlesztését. Közölte, nem szeretné, ha országos kísérleti terep lenne Hódmezővásárhelyből. A polgármester-választás szerinte maradjon helyi ügy. „Semmiképpen nem szeretném, ha ezt a békés, nyugodt várost mély politikai árok osztaná ketté” – nyilatkozta."

  A Hernádié normális nyilatkozat. Úgy látszik őt nem üldözik a gonoszok. Legalábbis eddig még nem, sehol egy kamera, nem akarják (eddig még) kirakni az állásából, a barátai (föltehetőleg) meg mernek állni a háza előtt és nem fúrnak alagutat a házához, illetőleg nem öltöznek kaukázusi tehénpásztornak konspirációs okokból.
 3. 10
  szegedi789
  2018. január 15., hétfő 17:01
  Drukkolgatsz, galambka ?

  Hú, akkor nagyon fontos lehet az ügy . . . Bár nem te viszed mamutbőrödet a vásárra, nem neked kell n+1 évig Parvenü Jani uradalmában élned. Úgy persze könnyű . . .

  De te sajnos ilyen megúszós, alibi troll vagy. Ez van.

  Bár azt tisztelettel megjegyezném, hogy buzgómocsingoskodásod, kedves drukkolgatóka, arra jó, hogy megmutassa, miért nem lesz tisztességes (itt se) a választás. Pl. alibi balos jelölt induláa, ami kb. ellenzéki térfél megosztására jó maximum.

  Igaz, a szocik már zombiknak se jók . . .

  Úgyhogy drukkolgassál csak nyuszifül . . .
 4. 9
  galambocskám
  2018. január 15., hétfő 16:50
  http://www.atv.hu/belfold/20180115-lesz-baloldali-jelolt-hodmezovasarhelyen/hirkereso

  Már négyen vannak. Hátha a szoci jelölt normális lesz, úgy szeretnék egy szimpátikus ellenzékit látni.

  Persze a Hegedűsnek drukkolok, ezt tessék a szolgalelkűségemnek betudni.

 5. 8
  load
  2018. január 15., hétfő 15:10
  Mára a kufárok nem csak a templomban vannak, hanem a sekrestyében is.
  Nehéz lenne ma Jézus Krisztus dolga.
 6. 7
  Világos
  2018. január 15., hétfő 14:28
  Bemutatkozott a FIDESZ propagandaistája. Tájékozott, jól felkészült, de a lényeg
  a számlán van a PÉNZ,. Mindegy, hogy sokan nyomorognak, éheznek itt a PÉNZ.
  Aztán következik újra jön a PÉNZés lehet mondani ennyi pénzt egy kormány sem
  adott az egyházaknak.
  Mit szólnak a felettesei és a kedves hivők ? Van PÉNZ ?
 7. 6
  Cyrano
  2018. január 15., hétfő 11:00
  A katolikus egyház szégyellheti magát, nem kicsit, nagyon.
  Ha jól értettem, a plébános úr a támogatásért kampányolt a fidesz mellet.
  Az, hogy azt a pénz az ország adóiból, sokszor nyomorgó, szegény emberek pénzéből kapja az egyház, az le van szarva.
  Az, hogy az nem tiszta pénz, szintén.

  A különböző egyházak felmérhetnék, hogy mit is adnak el az állami pénzért cserébe.
 8. 5
  szegedi789
  2018. január 14., 19:42
  És valljuk be, plebános úr "önként és dalolva" (?) végezte el Lázárjani és fideszesei helyett a kulimunkát. Mint pl. lenti galambovics galamb... Bár előbbi , ezek szerint kap legalább +1 templomot...
  Magasságos dicsőségére...
 9. 4
  szegedi789
  2018. január 14., 19:38
  1. MZP nem is kaphatott jobb sajtónyilvánosságot, és este ertéel híradójában láthatta Vásárhely nagyobbik része is. Gondolom helyben a "sajtó" nem siet majd feldolgozni az eseményt. Nem ismerem Vásárhely belső viszonyait, de Szegeden a túl seggnyaló egyház (és díszpinty jelöltje) val'szeg komoly %-okat adott az emeszpés sikerhez. Persze, ez nem általános megoldó képlet, hogy seggnyaló klérus, oszt' jónapot, illetve Vásárhely is, ahogy lehet olvasni, jobban "kézben van tartva". De mégis.

  2. Kedves ballib. oldal mikor tetszik felismerni a lehetőséget, hogy ne harmatos ibolyaként tetszenek vislkedni a katolikus (többi) vezetéssel szemben, pontosabban sunyi akcióikkal szemben, mert ezek csontfideszesek, csontig be vannak... Rendszerváltozáskor is bevoltak afő-főpapok kötve az állambiztonsághoz, Horn-epizód elmúltával is hamar "hazataláltak". Plebánosnak joga van hülyeségeket karatyolni, de a karatyolással , sajna-bajna, részt tetszik venni a politikai versenyben, ahol lehet, szabad és kell is kritizálni, vitatni, leleplezni. Kiröhögni.
 10. 3
  galambocskám
  2018. január 14., 19:01
  A kapcsolat.hu-s idők jutnak az eszembe a Márki-Zay féle csörtékről. Ami hivatalosan a maszop lapja volt gyakorlatilag viszont a gyurcsincsi rajongóinak gyűjtőhelye akik nem átallották a maszopot rugdosni emiért nem értik meg a ferit.
  A csúnya fideszről és orbánról is sok szó esett akik bántják a mi ferinket.

  Én időnként megjegyeztem hogy amikor a gyurcsincsi elvállalta a miniszterelnökséget akkor tudnia kellett hogy mit vállal és nemigen képzelhette hogy a Viktor azonos Teréz Anyával.

  Ha valaki bemegy a ringbe akkor ne csodálkozzon azon hogy van ott egy bácsi aki nagyokat üt.

  És ne síránkozzon, ne sajnáltassa magát hanem vegye fel a kesztyűt és küzdjön vagy menjen a fenébe. Eztet írtam a gyurcsincsiről. Máig a rejtély előttem hogy miért nem szerettek engem a gyurcsincsi rajongói.

Komment írásához