Ő a nemzet apja, bocsánat, anyja – Ilyen nincs, az Emmi felköszöntötte Orbán Viktort anyák napján!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 06., 10:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez lenne a nőkkel kötött szövetség indulója?

Közleményt adott ki anyák napjára az Emmi Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága, ami szép és nemes cselekedet is lenne, ha pusztán arra fókuszálna, amire ilyenkor szokás: az édesanyák köszöntésére.

De az államtitkárság nem ér(het)i be ennyivel, az anyák mellett a volt és a leendő kormányt is köszönti, egyúttal felhívja a figyelmet arra is, hogy Orbán Viktor alatt anyának lenni is mennyivel jobb. Ha nem hiszik, olvassák csak el ezt a kétrészes közleményt!

„Szeretnénk az eddigieknél is erősebben kifejezni megbecsülésünket és támogatásunkat az édesanyák felé.

Ott állunk az édesanyák és a leendő édesanyák mellett minden élethelyzetben:

amikor gyermekvállalásra készülnek, amikor várandósak, amikor megszületik az első vagy a második, harmadik gyermekük. Amikor úgy döntenek, hogy szeretnének otthon maradni a gyermekkel, amikor a gyermeknevelés mellett tanulni vagy dolgozni akarnak, amikor otthonteremtésbe kezdenek, amikor bölcsődébe, óvodába, iskolába járatják a gyermeküket, vagy amikor hosszú évtizedek munkája és a gyermeknevelés után úgy döntenek, hogy szeretnének nyugdíjba menni és már az unokákkal lenni.
A nemzeti kormány ezért vezette be a családi adórendszert, a családi adókedvezményt, a gyed-extrát, és adta vissza a hároméves gyest az édesanyáknak. A családtámogatások 2010 óta folyamatosan bővülnek: 2016 és 2019 között megduplázzuk a kétgyermekesek családi adókedvezményét, már félmillió gyermeknek biztosítunk ingyen étkezést és több mint egymillió gyermeknek ingyen tankönyvet.

Minden eddiginél több pénzzel támogatjuk

a családok otthonteremtését és a több gyermeket vállaló családokat segítjük az adósságcsökkentésben: a jelzáloghitel-tartozásból és a diákhitel-tartozásból is jelentős összegeket engedünk el számukra…”

És így tovább, csak dől és dől a hamis önfény. Akkor, amikor a népesség fogy, aki felcseperedik és kettőnél tovább tud számolni, elmenekül innen.

Félreértés ne essék, ez a közlemény arról szól, hogy mindent megadunk nektek, s ti nem szültök eleget, hálátlan dögök. Ilyen közleményt csak végsőkig megfélemlített szervezet adhat ki, s gazemberek írhatnak alá.

(Borítókép: MTI – Szigetváry Zsolt)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 06., 10:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  Mist
  2018. május 07., hétfő 15:09
  OV az anyák megmentője, a hős anya!
  Menjen az anyja.....
 2. 8
  idelle
  2018. május 07., hétfő 11:24
  a politikai szájhagyomány szerint szegény Brezsnyev is csak két érdemrendet nem tudott megszerezni: a Hős Várost és a Hős Anyát.
 3. 7
  jhamori
  2018. május 07., hétfő 01:39
  “... Orbán Viktor alatt anyának lenni...”

  Elképzeltem. Anikó asszonyt. Csórikám.
 4. 6
  szegedi789
  2018. május 06., 23:45
  Igen, ha ennyi mindent kaptok, akkor miért is akarnátok kedves önfeledten párosodó magyarok kérdőrevonni a szent kormányotokat??? Ha ennyi minden az állam kegyétől függ... akkor felmerülhet a kérdés, a kritika elvi lehetősége is? Milyen az a tankönyv? Milyen az óvoda, bölcsöde ? Hova jut be a gyereked oskolába? Az miért olyan , amilyen ? Miért öregszik el a tanári kar? Hol vannak a fiatalok? Hol van plusz egy óvónéni? Miért olyan a menzakoszt, amilyen? Milyen jövedelmi viszonnyal kell bírni, hogy ezt meg azt igénybe vedd? Miért kell félni és gyűlölni azt, aki viszont nem tudná megtenni ? Miért jön az ún. "migráns" és "soros" és "zsoldosai"? Alapesetben miért lenne baj egzisztenciálisan egy demokratikus kormányváltás? Biztos minden jól van, ahogy van???
 5. 5
  naki
  2018. május 06., 22:39
  Orbánc, a Hős Anya.
 6. 4
  Motyó
  2018. május 06., 20:35
  Arról meg elfeledkeznek hogy mikola szerint egy kismama elment a szülész professzorhoz, hogy már 8o ooo forintot összegyűjtött a szülésre, akkor az arra biztatta, hogy gyűjtsön még. Mikola pár nap múlva már Párizsban volt, egy fontos bizottság tagjaként.
 7. 3
  harcolj
  2018. május 06., 17:46
  Továbbra is érthetetlen számomra, ha egyszer már minden adat rendelkezésre áll, miért nem számította még ki soha senki hogy a kormányok ( szoclib + Orbán-Simicska mennyit loptak el eddig az uniós + nyugdíjmegtakarítás - ból. Az hogy áldozott az Orbán-maffia a családokra nagy ívben tojok mivel az a mi pénzünk
 8. 2
  AndrasSubs
  2018. május 06., 16:44
  Ti szerintem nem tudtok kettőnél tovább számolni.
 9. 1
  rworse
  2018. május 06., 13:28
  Pangloss mester

Komment írásához