Orbán Kínához fordulna Európa helyett

szerző
MTI
publikálva
2018. jan. 10., 18:18
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A miniszterelnök szerint 12 év alatt elérjük a nyugati országok színvonalát.

Európa sorsdöntő évének nevezte 2018-at Orbán Viktor szerdán Berlinben, a legnagyobb német cégek vezetői előtt tartott előadásában. A kormányfő hangsúlyozta, hogy most kell megvédeni a schengeni rendszert. „Közép-Európának jelentős hátrányokat kell ledolgoznia az infrastruktúra területén, sok még a tennivaló ezen a téren. Forrásokra van szükségünk az új utak vagy vezetékek építéséhez. Amennyiben az Európai Unió nem tud pénzügyi támogatást adni, Kínához fordulunk“ - ismertette Orábn szavait az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. 
Tájékoztatása szerint Orbán Viktor kiemelte azt is, hogy a visegrádi négyekhez tartozó országok rendkívül dinamikusan növekednek, 2030-ra utolérik a nyugati ipari országokat, és nettó befizetői lesznek az EU költségvetésének. 
„2030-ban jórészt Németország és a visegrádi országok finanszírozzák majd az Európai Uniót“ - mondta Orbán Viktor.
A migrációs válság kapcsán a miniszterelnök arról is beszélt, hogy 2018 a népakarat érvényre juttatásának éve kell hogy legyen Európában. (Ne feledjük, Orbán szerin 2017 a lázadás éve lett volna)

szerző
MTI
publikálva
2018. jan. 10., 18:18
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Hofipisti
  2018. január 10., szerda 22:48
  A miniszterelnök szerint 12 év alatt elérjük a nyugati országok színvonalát. Ezt hallottuk végig az ötvenes-, hatvanas években. Orbán nem beszél a Papával? Ő még emlékezhet! Igaz, a család már elérte azt a színvonalat, de - remélem - jön még kutyára dér!
 2. 2
  bétom
  2018. január 11., csütörtök 10:15
  Nem kap több rubelt? Mi történt?

Komment írásához