Orbán Viktor nagy európai kritikusa is aláírt a Momentumnak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 03., 16:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Guy Verhofstadt ezzel a párt újabb népszavazási kezdeményezéséhez csatlakozott.

A Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András saját Facebook-oldalán közölt egy videót vasárnap, amelyen a volt belga miniszterelnök, Guy Verhofstadt a párt civiltörvény elleni népszavazási kampányában szignózik egy aláírásgyűjtő ívet. Az Európai Parlament liberális frakcióvezetője persze mindezt csak szimbolikusan tette, hiszen nem magyar állampolgár, így az ő aláírása nem számít majd a végelszámoláskor.

Guy Verhofstadt nem titkoltan nagy kritikusa Orbán Viktornak, egyik legemlékezetesebb kirohanása az az áprilisi beszéde volt, amelyben Sztálin és Brezsnyev paranoiájához hasonlította Orbánét az alapján, hogy a miniszterelnök a civilek után még a tudományos szférában is ellenséget lát. „Mi lesz a következő, meddig megy el, Kertész Imre-könyveket fognak égetni a Kossuth téren?” – szegezte ekkor a kérdést Orbánnak.

Így osztották ki Orbánt Brüsszelben: „Olyan, mintha Sztálin vagy Brezsnyev tért volna vissza”

„Mi lesz a következő, meddig megy el, Kertész Imre-könyveket fognak égetni a Kossuth téren?” Az Európai Parlament liberális frakcióját vezető Guy Verhofstadt keményen beolvasott Orbánnak Brüsszelben, a CEU-ról szóló vitában. A szenvedélyes beszédet már több mint kétmilliószor nézték meg a Facebookon Verhofstadt oldalán, de már magyar felirattal is elérhető.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 03., 16:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  harcolj
  2017. december 04., hétfő 10:32
  Galambocskáj úgy látom a popómilkáért egyre többet kell teljesítenie.
 2. 1
  galambocskám
  2017. december 03., 17:33
  Nagy marha ez a fegyőr. Nem mintha meglepetés lenne.

Komment írásához